Як приготувати морозиво в домашніх умовах?
Морозиво - це, напевно, єдиний десерт, який приводить у захват ласунів будь-якого віку, особливо спекотним літом. Подвійно приємно насолоджуватися його смаком, якщо воно приготоване своїми руками в домашніх умовах без використання консервантів, загусників та інших не дуже корисних для нашого організму добавок, якими не нехтують виробники цього продукту в промислових умовах.
Нижче в наших рецептах ми докладно розповімо вам, як правильно приготувати смачне морозиво в домашніх умовах.
Інгредієнти:
жирні вершки для збивання (від 30%) – 550 г;
цукрова пудра – 100 г;
ванілін – щіпка.
Приготування
Охолоджені вершки наливаємо в глибоку посуд, додаємо цукрову пудру, щіпку ваніліну і збиваємо міксером до щільної повітряної піни приблизно три-п'ять хвилин. Перекладаємо отриману масу в пластикову або будь-яку іншу підходящу ємність і розміщуємо в морозильній камері на шість-сім годин.
Готовий пломбір дістаємо з морозилки, даємо йому трохи відтанути, і розкладаємо по креманкам.
Інгредієнти:
полуниця – 300 г;
вершки жирні – 200 г;
яєчні жовтки – 2 шт.;
цукровий пісок – 100 р.
Приготування
Промиту і просушену полуницю позбавляємо від чашолистків і розбиваємо в пюре за допомогою блендера. У кухлик або невелику каструльку наливаємо вершки, підігріваємо до кипіння і знімаємо з вогню.
Жовтки збиваємо з цукром-піском і, підливаючи до них потроху гарячі вершки, змішати вміст обох посуд. Ставимо ємність з отриманою сумішшю на водяну баню і збиваємо до загустіння приблизно сім хвилин. Тепер даємо вершково-яєчної суміші охолонути, періодично перемішуючи, додаємо полуничне пюре і ставимо в морозильну камеру на сім годин. Щоб уникнути утворення кристалів льоду в морозиві, потрібно перемішувати його щогодини виделкою.
Готове полуничне морозиво, розкладаємо по креманкам і прикрашаємо за бажанням свіжими ягодами полуниці.
Інгредієнти:
будь-які заморожені або свіжі ягоди та фрукти – 500 г;
апельсиновий або інший на вибір сік – 200 мл;
цукровий пісок – 100 р.
Приготування
Ягоди і фрукти перетворюємо на пюре за допомогою блендера і пропускаємо через сито для видалення наявних насіння або шкірки. Перекладаємо масу в прямокутну ємність і ставимо в морозилку на чотири години.
Дістаємо заморожену масу, ділимо на шматки і перекладаємо їх у заздалегідь охолоджену металеву миску. Збиваємо суміш міксером або виделкою до густої однорідної маси, але робимо це швидко, щоб не допустити відтавання. Тепер повертаємо масу у форму і відправляємо в морозильну камеру для заморожування на шість годин. Після закінчення часу фруктове морозиво готове.
Інгредієнти:
темний шоколад – 60 г;
вершки – 450 мл;
яєчні жовтки – 4 шт.;
порошок какао – 40 г;
ванілін – 4 г;
цукровий пісок – 100 р.
Приготування
Шоколад розламуємо на шматки і розтоплюємо на водяній бані або скориставшись мікрохвильовкою.
Жовтки збиваємо з цукровим піском до посветления і пишності. Вершки змішуємо з какао і підігріваємо, помішуючи, поки маса не почне пінитися. Потім потроху вводимо підігріту масу у збиті жовтки, безперервно розмішуючи до однорідності.
З'єднуємо шоколад з вершковою масою, підігріваємо до загустіння, додаємо ванілін і знімаємо з вогню, ще помішуючи деякий час, що б не допустити перегрівання. Даємо масі охолонути під кришкою при кімнатній температурі, й ставимо в морозильну камеру приблизно на п'ять годин. Перші дві години розмішуємо масу кожні п'ятнадцять хвилин міксером або виделкою.
Нижче в наших рецептах ми докладно розповімо вам, як правильно приготувати смачне морозиво в домашніх умовах.
Рецепт вершкового морозива «Пломбір» в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Охолоджені вершки наливаємо в глибоку посуд, додаємо цукрову пудру, щіпку ваніліну і збиваємо міксером до щільної повітряної піни приблизно три-п'ять хвилин. Перекладаємо отриману масу в пластикову або будь-яку іншу підходящу ємність і розміщуємо в морозильній камері на шість-сім годин.
Готовий пломбір дістаємо з морозилки, даємо йому трохи відтанути, і розкладаємо по креманкам.
Морозиво з полуниці в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Промиту і просушену полуницю позбавляємо від чашолистків і розбиваємо в пюре за допомогою блендера. У кухлик або невелику каструльку наливаємо вершки, підігріваємо до кипіння і знімаємо з вогню.
Жовтки збиваємо з цукром-піском і, підливаючи до них потроху гарячі вершки, змішати вміст обох посуд. Ставимо ємність з отриманою сумішшю на водяну баню і збиваємо до загустіння приблизно сім хвилин. Тепер даємо вершково-яєчної суміші охолонути, періодично перемішуючи, додаємо полуничне пюре і ставимо в морозильну камеру на сім годин. Щоб уникнути утворення кристалів льоду в морозиві, потрібно перемішувати його щогодини виделкою.
Готове полуничне морозиво, розкладаємо по креманкам і прикрашаємо за бажанням свіжими ягодами полуниці.
Як зробити морозиво в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди і фрукти перетворюємо на пюре за допомогою блендера і пропускаємо через сито для видалення наявних насіння або шкірки. Перекладаємо масу в прямокутну ємність і ставимо в морозилку на чотири години.
Дістаємо заморожену масу, ділимо на шматки і перекладаємо їх у заздалегідь охолоджену металеву миску. Збиваємо суміш міксером або виделкою до густої однорідної маси, але робимо це швидко, щоб не допустити відтавання. Тепер повертаємо масу у форму і відправляємо в морозильну камеру для заморожування на шість годин. Після закінчення часу фруктове морозиво готове.
Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад розламуємо на шматки і розтоплюємо на водяній бані або скориставшись мікрохвильовкою.
Жовтки збиваємо з цукровим піском до посветления і пишності. Вершки змішуємо з какао і підігріваємо, помішуючи, поки маса не почне пінитися. Потім потроху вводимо підігріту масу у збиті жовтки, безперервно розмішуючи до однорідності.
З'єднуємо шоколад з вершковою масою, підігріваємо до загустіння, додаємо ванілін і знімаємо з вогню, ще помішуючи деякий час, що б не допустити перегрівання. Даємо масі охолонути під кришкою при кімнатній температурі, й ставимо в морозильну камеру приблизно на п'ять годин. Перші дві години розмішуємо масу кожні п'ятнадцять хвилин міксером або виделкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вершкове морозиво в домашніх умовах - рецепт
Найпопулярнішим напоєм в літню спеку у всі часи було морозиво. Ідеальний варіант порадувати малечу смачним морозивом без шкідливих добавок -
Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
Серед інших переваг морозива — його можна легко зробити в домашніх умовах. Навіть якщо немає морожениці. Немає нічого складного в приготуванні цього
Полуничне морозиво в домашніх умовах
Проводжати літо стоїть самими справжніми сезонними десертами, наприклад, полуничним морозивом домашнього приготування, про який ми поговоримо в цій
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
Фісташкове морозиво
Фісташкове морозиво - це чудово освіжаючий варіант літнього десерту, який припаде до душі і дорослим, і дітям. А як швидко приготувати ми розповімо в
Вершкове морозиво в домашніх умовах
Морозиво, приготоване в домашніх умовах, найбільш смачним і корисним. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів створення вершкового