Вершкове морозиво в домашніх умовах - рецепт
Хто ж відмовиться від кульки справжнього вершкового морозива? Особливо якщо воно приготоване в домашніх умовах з натуральних продуктів. Дотримання декількох простих рекомендацій дозволить отримати правильну текстуру та чудовий смак готового продукту.
З наших рецептів, представлених нижче, ви дізнаєтеся, як зробити вершкове морозиво в домашніх умовах.
Інгредієнти:
жовтки курячих яєць – 3 шт.;
цукровий пісок – 150 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
вершки жирністю 33% – 300 мл;
молоко – 100 мл
Приготування
Молоко підігріваємо до температури 35-36 градусів і вимикаємо плиту. Додаємо жовтки і збиваємо міксером приблизно дві хвилини, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і знову збиваємо до їх розчинення. Нагріваємо отриману масу на самому мінімальному вогні до загустіння, охолодити і проціджуємо. Холодні вершки наливаємо в глибоку ємність і збиваємо міксером до отримання густої і щільної піни.
Тепер з'єднуємо обидві маси, обережно перемішавши дерев'яною лопаткою або ложкою. Вершки і молочно-жовткова маса обов'язково повинні бути перед змішуванням однакової температури.
Перекладаємо суміш у форму і ставимо в морозильну камеру на шість-сім годин. Кожну годину дістаємо і розбиваємо масу віночком або міксером.
Таке вершкове морозиво можна приготувати і в мороженице, переклавши в неї приготовлену суміш і залишивши до завершення процесу.
Інгредієнти:
жовтки курячих яєць – 5 шт.;
цукровий пісок – 250 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
вершкове масло – 100 г;
картопляний крохмаль – 12 м;
молоко – 1000 мл.
Приготування
Молоко наливаємо в каструльку і підігріваємо до кипіння, додаємо вершкове масло і помішуємо, поки воно повністю розтане. Жовтки розтираємо хорошенечко з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо картопляний крохмаль і перемішуємо до отримання однорідного стану. У підігріте до температури кипіння молоко потроху вводимо яєчну масу, безперервно помішуючи до однорідності, знову підігріваємо до кипіння і вимикаємо плиту. Каструлю з морозивом щільно накриваємо кришкою і ставимо в ємність з холодною водою для охолодження приблизно на годину. Остиглу масу ретельно перемішуємо і перекладаємо у форму, в якій будемо заморожувати, і ставимо в морозильну камеру на кілька годин. Щогодини перемішуємо морозиво виделкою або вінчиком для запобігання утворення кристалів льоду.
З наших рецептів, представлених нижче, ви дізнаєтеся, як зробити вершкове морозиво в домашніх умовах.
Рецепт вершкового морозива по госту СРСР
Інгредієнти:
Приготування
Молоко підігріваємо до температури 35-36 градусів і вимикаємо плиту. Додаємо жовтки і збиваємо міксером приблизно дві хвилини, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і знову збиваємо до їх розчинення. Нагріваємо отриману масу на самому мінімальному вогні до загустіння, охолодити і проціджуємо. Холодні вершки наливаємо в глибоку ємність і збиваємо міксером до отримання густої і щільної піни.
Тепер з'єднуємо обидві маси, обережно перемішавши дерев'яною лопаткою або ложкою. Вершки і молочно-жовткова маса обов'язково повинні бути перед змішуванням однакової температури.
Перекладаємо суміш у форму і ставимо в морозильну камеру на шість-сім годин. Кожну годину дістаємо і розбиваємо масу віночком або міксером.
Таке вершкове морозиво можна приготувати і в мороженице, переклавши в неї приготовлену суміш і залишивши до завершення процесу.
Рецепт морозива з вершковим маслом
Інгредієнти:
Приготування
Молоко наливаємо в каструльку і підігріваємо до кипіння, додаємо вершкове масло і помішуємо, поки воно повністю розтане. Жовтки розтираємо хорошенечко з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо картопляний крохмаль і перемішуємо до отримання однорідного стану. У підігріте до температури кипіння молоко потроху вводимо яєчну масу, безперервно помішуючи до однорідності, знову підігріваємо до кипіння і вимикаємо плиту. Каструлю з морозивом щільно накриваємо кришкою і ставимо в ємність з холодною водою для охолодження приблизно на годину. Остиглу масу ретельно перемішуємо і перекладаємо у форму, в якій будемо заморожувати, і ставимо в морозильну камеру на кілька годин. Щогодини перемішуємо морозиво виделкою або вінчиком для запобігання утворення кристалів льоду.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати морозиво в домашніх умовах?
Напевно всі діти люблять морозиво, та й багато дорослих не проти поласувати, особливо спекотним літом. Особливо приємно, якщо цей прохолодний десерт
Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
Серед інших переваг морозива — його можна легко зробити в домашніх умовах. Навіть якщо немає морожениці. Немає нічого складного в приготуванні цього
Полуничне морозиво в домашніх умовах
Проводжати літо стоїть самими справжніми сезонними десертами, наприклад, полуничним морозивом домашнього приготування, про який ми поговоримо в цій
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
Фісташкове морозиво
Фісташкове морозиво - це чудово освіжаючий варіант літнього десерту, який припаде до душі і дорослим, і дітям. А як швидко приготувати ми розповімо в
Вершкове морозиво в домашніх умовах
Морозиво, приготоване в домашніх умовах, найбільш смачним і корисним. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів створення вершкового