Вернуться назад Распечатать

Вершкове морозиво в домашніх умовах - рецепт

Вершкове морозиво в домашніх умовах - рецепт
Хто ж відмовиться від кульки справжнього вершкового морозива? Особливо якщо воно приготоване в домашніх умовах з натуральних продуктів. Дотримання декількох простих рекомендацій дозволить отримати правильну текстуру та чудовий смак готового продукту.
З наших рецептів, представлених нижче, ви дізнаєтеся, як зробити вершкове морозиво в домашніх умовах.

Рецепт вершкового морозива по госту СРСР


Інгредієнти:

  • жовтки курячих яєць – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • вершки жирністю 33% – 300 мл;

  • молоко – 100 мл


  • Приготування
    Молоко підігріваємо до температури 35-36 градусів і вимикаємо плиту. Додаємо жовтки і збиваємо міксером приблизно дві хвилини, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і знову збиваємо до їх розчинення. Нагріваємо отриману масу на самому мінімальному вогні до загустіння, охолодити і проціджуємо. Холодні вершки наливаємо в глибоку ємність і збиваємо міксером до отримання густої і щільної піни.
    Тепер з'єднуємо обидві маси, обережно перемішавши дерев'яною лопаткою або ложкою. Вершки і молочно-жовткова маса обов'язково повинні бути перед змішуванням однакової температури.
    Перекладаємо суміш у форму і ставимо в морозильну камеру на шість-сім годин. Кожну годину дістаємо і розбиваємо масу віночком або міксером.
    Таке вершкове морозиво можна приготувати і в мороженице, переклавши в неї приготовлену суміш і залишивши до завершення процесу.

    Рецепт морозива з вершковим маслом


    Інгредієнти:

  • жовтки курячих яєць – 5 шт.;

  • цукровий пісок – 250 г;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • вершкове масло – 100 г;

  • картопляний крохмаль – 12 м;

  • молоко – 1000 мл.


  • Приготування
    Молоко наливаємо в каструльку і підігріваємо до кипіння, додаємо вершкове масло і помішуємо, поки воно повністю
    Вершкове морозиво в домашніх умовах - рецепт
    розтане. Жовтки розтираємо хорошенечко з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо картопляний крохмаль і перемішуємо до отримання однорідного стану. У підігріте до температури кипіння молоко потроху вводимо яєчну масу, безперервно помішуючи до однорідності, знову підігріваємо до кипіння і вимикаємо плиту. Каструлю з морозивом щільно накриваємо кришкою і ставимо в ємність з холодною водою для охолодження приблизно на годину. Остиглу масу ретельно перемішуємо і перекладаємо у форму, в якій будемо заморожувати, і ставимо в морозильну камеру на кілька годин. Щогодини перемішуємо морозиво виделкою або вінчиком для запобігання утворення кристалів льоду.