Морозиво - це, напевно, єдиний десерт, який приводить у захват ласунів будь-якого віку, особливо спекотним літом. Подвійно приємно насолоджуватися його смаком, якщо воно приготоване своїми руками в домашніх умовах без використання консервантів, загусників та інших не дуже корисних для нашого організму добавок, якими не нехтують виробники цього продукту в промислових умовах.
Нижче в наших рецептах ми докладно розповімо вам, як правильно приготувати смачне морозиво в домашніх умовах.
Рецепт вершкового морозива «Пломбір» в домашніх умовах
Інгредієнти: жирні вершки для збивання (від 30%) – 550 г; цукрова пудра – 100 г; ванілін – щіпка. Приготування Охолоджені вершки наливаємо в глибоку посуд, додаємо цукрову пудру, щіпку ваніліну і збиваємо міксером до щільної повітряної піни приблизно три-п'ять хвилин. Перекладаємо отриману масу в пластикову або будь-яку іншу підходящу ємність і розміщуємо в морозильній камері на шість-сім годин.
Готовий пломбір дістаємо з морозилки, даємо йому трохи відтанути, і розкладаємо по креманкам.
Морозиво з полуниці в домашніх умовах
Інгредієнти: полуниця – 300 г; вершки жирні – 200 г; яєчні жовтки – 2 шт.; цукровий пісок – 100 р. Приготування Промиту і просушену полуницю позбавляємо від чашолистків і розбиваємо в пюре за допомогою блендера. У кухлик або невелику каструльку наливаємо вершки, підігріваємо до кипіння і знімаємо з вогню.
Жовтки збиваємо з цукром-піском і, підливаючи до них потроху гарячі вершки, змішати вміст обох посуд. Ставимо ємність з отриманою сумішшю на водяну баню і збиваємо до загустіння приблизно сім хвилин. Тепер даємо вершково-яєчної суміші охолонути, періодично перемішуючи, додаємо полуничне пюре і ставимо в морозильну камеру на сім годин. Щоб уникнути утворення кристалів льоду в морозиві, потрібно перемішувати його щогодини виделкою.
Готове полуничне морозиво, розкладаємо по креманкам і прикрашаємо за бажанням свіжими ягодами полуниці.
Як зробити морозиво в домашніх умовах?
Інгредієнти: будь-які заморожені або свіжі ягоди та фрукти – 500 г; апельсиновий або інший на вибір сік – 200 мл; цукровий пісок – 100 р. Приготування Ягоди і фрукти перетворюємо на пюре за допомогою блендера і пропускаємо через сито для видалення наявних насіння або шкірки. Перекладаємо масу в прямокутну ємність і ставимо в морозилку на чотири години.
Дістаємо заморожену масу, ділимо на шматки і перекладаємо їх у заздалегідь охолоджену металеву миску. Збиваємо суміш міксером або виделкою до густої однорідної маси, але робимо це швидко, щоб не допустити відтавання. Тепер повертаємо масу у форму і відправляємо в морозильну камеру для заморожування на шість годин. Після закінчення часу фруктове морозиво готове.
Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
Інгредієнти: темний шоколад – 60 г; вершки – 450 мл; яєчні жовтки – 4 шт.; порошок какао – 40 г; ванілін – 4 г; цукровий пісок – 100 р. Приготування Шоколад розламуємо на шматки і розтоплюємо на водяній бані або скориставшись мікрохвильовкою.
Жовтки збиваємо з цукровим піском до посветления і пишності. Вершки змішуємо з какао і підігріваємо, помішуючи, поки маса не почне пінитися. Потім потроху вводимо підігріту масу у збиті жовтки, безперервно розмішуючи до однорідності.
З'єднуємо шоколад з вершковою масою, підігріваємо до загустіння, додаємо ванілін і знімаємо з вогню, ще помішуючи деякий час, що б не допустити перегрівання. Даємо масі охолонути під кришкою при кімнатній температурі, й ставимо в морозильну камеру приблизно на п'ять годин. Перші дві години розмішуємо масу кожні п'ятнадцять хвилин міксером або виделкою.