Томатне морозиво
Традиційне морозиво знають і люблять усі. А ось томатне пробували небагато. Воно було не так поширене в радянський час, як інші види, а сьогодні виробляється і популярно серед споживачів тільки в Японії. Ви заінтриговані і хочете спробувати цей цікавий десерт або бажаєте згадати смак дитинства? Тоді ми пропонуємо кілька рецептів приготування томатного морозива в домашніх умовах.
Інгредієнти:
жовтки курячих яєць – 3 шт.;
цукровий пісок – 100 г;
вершки для збивання з високим відсотком жирності – 150 мл;
сіль – 7 г;
томатна паста – 100 г;
Приготування
Жовтки розтираємо з цукровим піском і сіллю до посветления, змішуємо з вершками і ставимо на водяну баню, перемішуючи. Після загустіння і збільшення маси в об'ємі, даємо їй охолонути і збиваємо міксером на великій швидкості протягом п'яти хвилин. Тепер додаємо томатну пасту і акуратно перемішуємо. Перекладаємо масу у форму і визначаємо в морозильну камеру до повного заморожування. Через годину перемішаємо морозиво міксером або виделкою. Повторимо таку процедуру ще раз.
При подачі можна приправити томатне морозиво будь-яким фруктовим соусом.
Інгредієнти:
свіжі жовтки – 4 шт.;
цукрова пудра – 85 м;
цукровий пісок – 45 г;
помідори салатні рожеві – 1000 м;
сир маскарпоне – 400 г;
оливкова олія – 40 мл;
базилік зелений – 2 гілочки;
сіль морська – щіпка.
Приготування
Рожеві помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, позбавляє від насіння, а м'якоть нарізаємо маленькими шматочками. Складаємо їх у сотейник або сковороду з оливковою олією, додаємо сіль, цукровий пісок і стебла базиліка, попередньо обірвавши з них листочки. Припускаємо масу приблизно п'ятнадцять хвилин, помішуючи, остуджуємо і пропускаємо через дрібне сито.
Листочки базиліка дуже дрібно подрібнюємо на маленькі квадратики, поміщаємо в ситечко, занурюємо на п'ятнадцять секунд в окріп і відразу ж на такий же час в крижану воду. Даємо воді стекти і просушуємо.
У глибокій ємності гарненько збиваємо жовтки з цукровою пудрою. Не перериваючись додаємо сир маскарпоне, приготований томатний соус і листя базиліка. Після того як маса стане однорідною, перекладаємо її в мороженицю для подальшого приготування, або в форму, яку ставимо в морозилку.
При приготуванні томатного морозива в морозильній камері потрібно його кілька разів розбити міксером з інтервалом приблизно в один час.
Рецепт томатного морозива по ГОСТу СРСР
Інгредієнти:
Приготування
Жовтки розтираємо з цукровим піском і сіллю до посветления, змішуємо з вершками і ставимо на водяну баню, перемішуючи. Після загустіння і збільшення маси в об'ємі, даємо їй охолонути і збиваємо міксером на великій швидкості протягом п'яти хвилин. Тепер додаємо томатну пасту і акуратно перемішуємо. Перекладаємо масу у форму і визначаємо в морозильну камеру до повного заморожування. Через годину перемішаємо морозиво міксером або виделкою. Повторимо таку процедуру ще раз.
При подачі можна приправити томатне морозиво будь-яким фруктовим соусом.
Рецепт томатного морозива з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Рожеві помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, позбавляє від насіння, а м'якоть нарізаємо маленькими шматочками. Складаємо їх у сотейник або сковороду з оливковою олією, додаємо сіль, цукровий пісок і стебла базиліка, попередньо обірвавши з них листочки. Припускаємо масу приблизно п'ятнадцять хвилин, помішуючи, остуджуємо і пропускаємо через дрібне сито.
Листочки базиліка дуже дрібно подрібнюємо на маленькі квадратики, поміщаємо в ситечко, занурюємо на п'ятнадцять секунд в окріп і відразу ж на такий же час в крижану воду. Даємо воді стекти і просушуємо.
У глибокій ємності гарненько збиваємо жовтки з цукровою пудрою. Не перериваючись додаємо сир маскарпоне, приготований томатний соус і листя базиліка. Після того як маса стане однорідною, перекладаємо її в мороженицю для подальшого приготування, або в форму, яку ставимо в морозилку.
При приготуванні томатного морозива в морозильній камері потрібно його кілька разів розбити міксером з інтервалом приблизно в один час.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити морозиво «Пломбір» в домашніх умовах?
Сьогодні складно купити даний, смачне морозиво. Склад магазинного десерту краще не знати. А адже його можна створити в домашніх умовах, до того ж,
Як приготувати морозиво в домашніх умовах?
Напевно всі діти люблять морозиво, та й багато дорослих не проти поласувати, особливо спекотним літом. Особливо приємно, якщо цей прохолодний десерт
Вершкове морозиво в домашніх умовах - рецепт
Найпопулярнішим напоєм в літню спеку у всі часи було морозиво. Ідеальний варіант порадувати малечу смачним морозивом без шкідливих добавок -
Морозиво з вершків
Поза конкуренцією, завжди були ласощі, приготовлені вдома, самостійно. До таких належить і морозиво. До того ж є безліч рецептів без використання
Рецепт морозива «Пломбір» в домашніх умовах
Навіть найдорожче і популярний морозиво значно поступається ласощів, приготовленому самостійно, в домашніх умовах. Тим більше, що рецептів його
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів