Вернуться назад Распечатать

Томатне морозиво

Томатне морозиво
Традиційне морозиво знають і люблять усі. А ось томатне пробували небагато. Воно було не так поширене в радянський час, як інші види, а сьогодні виробляється і популярно серед споживачів тільки в Японії. Ви заінтриговані і хочете спробувати цей цікавий десерт або бажаєте згадати смак дитинства? Тоді ми пропонуємо кілька рецептів приготування томатного морозива в домашніх умовах.

Рецепт томатного морозива по ГОСТу СРСР


Інгредієнти:

  • жовтки курячих яєць – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • вершки для збивання з високим відсотком жирності – 150 мл;

  • сіль – 7 г;

  • томатна паста – 100 г;


  • Приготування
    Жовтки розтираємо з цукровим піском і сіллю до посветления, змішуємо з вершками і ставимо на водяну баню, перемішуючи. Після загустіння і збільшення маси в об'ємі, даємо їй охолонути і збиваємо міксером на великій швидкості протягом п'яти хвилин. Тепер додаємо томатну пасту і акуратно перемішуємо. Перекладаємо масу у форму і визначаємо в морозильну камеру до повного заморожування. Через годину перемішаємо морозиво міксером або виделкою. Повторимо таку процедуру ще раз.
    При подачі можна приправити томатне морозиво будь-яким фруктовим соусом.

    Рецепт томатного морозива з базиліком


    Інгредієнти:

  • свіжі жовтки – 4 шт.;

  • цукрова пудра – 85 м;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • помідори салатні рожеві – 1000 м;

  • сир маскарпоне – 400 г;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • базилік зелений – 2 гілочки;

  • сіль морська – щіпка.


  • Приготування
    Рожеві помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, позбавляє від насіння, а м'якоть нарізаємо маленькими шматочками. Складаємо їх у сотейник або сковороду з оливковою олією, додаємо сіль, цукровий пісок і стебла базиліка, попередньо обірвавши з них листочки. Припускаємо масу приблизно п'ятнадцять хвилин, помішуючи, остуджуємо і пропускаємо через дрібне сито.
    Томатне морозиво

    Листочки базиліка дуже дрібно подрібнюємо на маленькі квадратики, поміщаємо в ситечко, занурюємо на п'ятнадцять секунд в окріп і відразу ж на такий же час в крижану воду. Даємо воді стекти і просушуємо.
    У глибокій ємності гарненько збиваємо жовтки з цукровою пудрою. Не перериваючись додаємо сир маскарпоне, приготований томатний соус і листя базиліка. Після того як маса стане однорідною, перекладаємо її в мороженицю для подальшого приготування, або в форму, яку ставимо в морозилку.
    При приготуванні томатного морозива в морозильній камері потрібно його кілька разів розбити міксером з інтервалом приблизно в один час.