Сумуєте за смаком справжнього пломбіру, яким смакували у дитинстві? Так, дійсно, знайти такий же у продажу сьогодні не представляється можливим. Виробники давно користуються для його приготування рецептами, далеко отошедшими від суворих нормативів радянської епохи.
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити морозиво «Пломбір» в домашніх умовах і ви, приготувавши його самі, зможете знову насолодитися неповторним смаком ласощі.
Морозиво «Пломбір» на молоці і маслі без вершків
Інгредієнти: жовтки курячих яєць – 5 шт.; цукровий пісок – 450 г; ванільний цукор – 1 пакет; вершкове масло – 100 г; картопляний крохмаль – 12 м; молоко – 1000 мл; Приготування Вливаємо Молоко в кухлик або невелику каструльку, залишивши приблизно сто мілілітрів, і розігріваємо до кипіння. Додаємо шматочки вершкового масла і розмішуємо до його розчинення. Жовтки розтираємо хорошенечко з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо картопляний крохмаль, що залишився молоко і перемішуємо до однорідності. У підігріте до температури кипіння молоко з маслом потроху вливаємо яєчну масу і постійно перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Знову прогріваємо до загустіння і вимикаємо плиту. Посуд з отриманою сумішшю ставимо в ємність з крижаною водою і заважаємо, поки маса не стане теплою. Остиглу суміш перекладаємо в форму і визначаємо в морозильну камеру на кілька годин. Щогодини розмішуємо морозиво виделкою або вінчиком для запобігання утворення кристалів льоду.
Морозиво «Пломбір» по ГОСТу в домашніх умовах
Інгредієнти: свіжі жовтки – 4 шт.; цукрова пудра – 110 г; ванільна паличка – 1 шт.; вершки жирності 38% – 350 мл; молоко жирністю 6% – 250 мл; Приготування Жовтки розтираємо з цукровою пудрою до посветления. З ванільною палички виймаємо насіння і додаємо їх в молоко,
налите в каструльку. Підігріваємо його до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в яєчну суміш, безперервно заважаючи. Ставимо масу знову на плиту і прогріваємо до 85 градусів, помішуючи. Тепер даємо охолонути до кімнатної температури, і прибираємо в холодильник на дев'яносто хвилин. Холодні вершки наливаємо в охолоджений посуд і збиваємо до щільної піни. Тепер акуратно з'єднуємо їх з молочно-жовтковою сумішшю, виливаємо у форму і ставимо в морозильну камеру. Щогодини збиваємо масу міксером, повторивши таку процедуру приблизно три рази. Останній раз, коли маса загусне, розбиваємо її виделкою або перемішуємо ложкою і даємо остаточно заморозитися.