Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити морозиво з молока?

Як зробити морозиво з молока?

19-01-2015, 10:22
3 032
Як зробити морозиво з молока?
Що може бути краще, ніж насолодитися порцією ніжного морозиво в спекотний літній день! Щоб не сумніватися в якості продукту і не побоюватися за хімікати, які додають виробники в магазинні аналоги, краще освоїти рецепти домашнього морозива зі звичайного молока. А так як зробити це смачне ласощі не представляє особливої праці, ми сподіваємося, що ці поради стануть вам і вашим домочадцям за смаком.

Як швидко зробити молочне морозиво?
Інгредієнти:

  • жирні вершки (35%) - 500 мл;

  • жовтки - 5 шт;

  • молоко - 100 мл;

  • цукор - 150 г;

  • ваніль;

  • щіпка солі;

  • кукурудзяний крохмаль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У великій емальованій каструлі нагрійте молоко з дрібкою солі, не доводячи суміш до кипіння. Тонкою цівкою добавьйте до гарячого молока цукор, постійно помішуючи. Коли цукор розчиниться, зніміть молоко з вогню і влийте яєчні жовтки. Відразу ж збийте масу віночком і знову поставте на повільний вогонь. Варіть крем, поки той не загусне. Обов'язково помішуйте масу, щоб жовтки не зварилися. Розчиніть крохмаль у невеликій кількості молока і влийте суміш в крем. Перемішайте. Завдяки додатковому загустителю, морозиво придбає той незабутній смак «з дитинства».
    У велику ємність покладіть лід і поставте туди каструлю з кремом. Жирні вершки збийте до густої м'якої піни і акуратно вмішайте в заварний крем. Поставте посуд з морозивом в морозилку. Кожні 20 хвилин діставайте ємність і активно збивайте крем. Чим частіше ви будете повторювати цю процедуру, тим смачніше вийде пломбір. На останніх етапах можна додати до морозиву добавки за смаком. Через кілька годин пломбір буде готовий.

    Як зробити просте морозиво без вершків?
    Це легке морозиво чудово поєднується з різноманітною випічкою, наприклад зі штруделем або шарлотка, а також чудово виступає як десерт. А зробити його будинку зовсім неважко.
    Інгредієнти:

  • молоко - 1 л;

  • цукор - 2 склянки;

  • жовтки - 5 шт;

  • вершкове масло - 100 г;

  • крохмаль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Поставте каструлю з молоком на повільний вогонь. Додайте до молока масла і доведіть суміш до кипіння. В цей час розітріть жовтки з цукром і всипте крохмаль. Перемішуйте масу до однорідного стану. Додайте до яєчної суміші трохи молока, щоб маса стала по консистенції схожа на рідку сметану. В коли молоко закипить невеликими порціями вливайте готову масу. Безперервно помішуйте молоко, щоб жовтки не згорнулися. Після того як маса в каструлі ще раз закипить, зніміть ємність з вогню і поставте в холодну воду. Перемішуйте її до тих пір, поки вона не стане теплою. Залиште суміш охолоджуватися.
    Поставте масу в морозильну камеру або перелийте в мороженицю. Якщо морожениці немає, то кожні 3-4 години діставайте масу з холодильника і перемішуйте. Постарайтеся зробити так хоча б 2-3 рази. При бажанні, перед заморожуванням в пломбір можна додати фрукти, ягоди, шматочки шоколаду або какао.

    Як зробити морозиво з сухого молока?
    Пломбір з сухого молока нагадує морозиво з радянського минулого - тоді всі види продукту проводилися з використанням загусників і, зокрема, сухого молока.
    Інгредієнти:

  • молоко - 400 мл;

  • сухе молоко - 25 г;

  • кукурудзяний крохмаль - 10 г;

  • цукор - 80 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    Перемішайте сухе молоко, ваніль і цукор в невеликій каструлі. 350 мл молока влийте в суміш і розчиніть у ньому сухі компоненти. В останньому молоці розведіть крохмаль. Додайте крохмальний розчин у молоко, перемішайте до однорідності і доведіть суміш до кипіння. Постійно помішуйте, поки суміш не загусне і не стане схожа на молочний кисіль. Охолодіть масу в холодильнику. Холодний кисіль помістіть в контейнер і поставте у морозильну камеру. Діставайте кисіль кожні 20 хвилин і інтенсивно збивайте міксером. Перед подачею дайте морозиву трохи відтанути.

    Як зробити морозиво з козячого молока?
    Як зробити морозиво з молока?

    Козяче молоко менш алергенне, ніж коров'яче, і містить більше корисних мікроелементів. Таке морозиво дуже незвично і заслуговує звання делікатесу.
    Інгредієнти:

  • козяче молоко - 1 л;

  • жовтки - 3 шт;

  • цукор - 150 г;

  • борошно - 1.5 ст. ложки.


  • Приготування
    Приготуйте заварний крем: жовтки розітріть з цукром і борошном, додайте трохи молока. Решту молока нагрійте в каструлі і влийте туди жовткову масу. Розмішайте і продовжуйте помішувати, поки крем не загусне. Охолодіть крем і помістіть його в мороженицю (як замінити її ми розповідали вище).
    Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кисіль молочний - рецепт
    Кисіль молочний - рецепт
    Якщо ваша дитина не хоче пити молоко, тому необхідне його зростаючому організму, приготуйте йому молочний кисіль. Цей напій не тільки корисний, але і
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього
    Десерт з морозива
    Десерт з морозива
    Морозиво - це відмінний самостійний десерт, гаряче улюблений ласунами всіх віків. Щоб зробити дороге серцю ласощі ще смачніше, ми зібрали для вас
    Освіжаюче  морозиво «Мохіто»
    Освіжаюче морозиво «Мохіто»
    Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
    Масляний крем
    Масляний крем
    Масляний крем - універсальне додаток до будь-якого десерту, приготувати яку не складе особливої праці. Якщо ви вирішили побалувати себе калорійними
    Смажене молоко
    Смажене молоко
    Смажене молоко - це ніжний іспанський десерт, який точно вб'є всіх наповал. Для його приготування вам знадобиться чимало часу, проте це тільки тому,