Смажене молоко
Коли набридають нам цукерки, тістечка і різні тортики, і ми починаємо шукати що-небудь таке, то звертаємо увагу на нестандартні варіанти десертів. Одним з них є іспанський десерт «Смажене молоко» (Leche frita). Він виходить ситним і досить калорійним, але при цьому дуже смачним.
Отже, якщо ви любите молоко і хочете приготувати з нього незвичайний і смачний десерт, ми поділимося способом, як приготувати «Смажене молоко».
Інгредієнти:
молоко - 1 л;
цукор - 250 г;
яйце - 5 шт.;
кориця - за смаком;
кукурудзяний крохмаль або борошно - 120 г;
цедра лимона і апельсина (при бажанні) - по 1 шт.
Приготування
Налийте в миску 750 мл молока, додайте в нього корицю і цедру, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Розведіть крохмаль або муку в залишках молока так, щоб вийшла однорідна маса.
Два жовтки збийте в окремому посуді, а потім з'єднайте з крохмальної масою. У гаряче молоко додайте цукор, поставте його на невеликий вогонь і заважайте до повного розчинення. Потім додайте в молоко суміш з крохмалю і жовтків, постійно збиваючи її віночком, і варіть, поки маса не загусне (весь час збиваючи).
В результаті у вас повинна вийти щось схоже на густий крем. Залийте цю масу в циліндричну ємність, змащену маслом, і залиште застигати хоча б на пару годин, а краще на ніч. Після цього переверніть ємність на стіл і розріжте крем на квадратні або прямокутні шматки.
В окремі миски насипте борошно і розбийте яйця, налийте масло в казанок (його має бути багато, як при смаженні картоплі-фрі). Занурюйте шматочок крему спочатку в борошно, потім в яйце, а потім знову в борошно і смажте в олії до золотистого кольору. Обсмажений десерт обваляйте в цукрі. Подавайте «Смажене молоко» охолодженим з фруктами або морозивом.
Смажене молоко - рецепт
Отже, якщо ви любите молоко і хочете приготувати з нього незвичайний і смачний десерт, ми поділимося способом, як приготувати «Смажене молоко».
Інгредієнти:
Приготування
Налийте в миску 750 мл молока, додайте в нього корицю і цедру, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Розведіть крохмаль або муку в залишках молока так, щоб вийшла однорідна маса.
Два жовтки збийте в окремому посуді, а потім з'єднайте з крохмальної масою. У гаряче молоко додайте цукор, поставте його на невеликий вогонь і заважайте до повного розчинення. Потім додайте в молоко суміш з крохмалю і жовтків, постійно збиваючи її віночком, і варіть, поки маса не загусне (весь час збиваючи).
В результаті у вас повинна вийти щось схоже на густий крем. Залийте цю масу в циліндричну ємність, змащену маслом, і залиште застигати хоча б на пару годин, а краще на ніч. Після цього переверніть ємність на стіл і розріжте крем на квадратні або прямокутні шматки.
В окремі миски насипте борошно і розбийте яйця, налийте масло в казанок (його має бути багато, як при смаженні картоплі-фрі). Занурюйте шматочок крему спочатку в борошно, потім в яйце, а потім знову в борошно і смажте в олії до золотистого кольору. Обсмажений десерт обваляйте в цукрі. Подавайте «Смажене молоко» охолодженим з фруктами або морозивом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кисіль молочний - рецепт
Якщо ваша дитина не хоче пити молоко, тому необхідне його зростаючому організму, приготуйте йому молочний кисіль. Цей напій не тільки корисний, але і
Дріжджові млинці
Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
Рецепт гарячого шоколаду
Холодними зиязиками вечорами завжди хочеться подивитися телевізор з чашкою якого-небудь гарячого, ароматного напою. Одним з них може бути гарячий
Як зробити морозиво з молока?
Що може бути приємніше, ніж охолодитися в літню спеку справжнім, якісним морозивом, натуральність інгредієнтів якого ви можете бути впевненим на всі
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у
Трюфельний торт
Трюфельний торт - вишукане й непросте ласощі, для приготування якого потрібно багато часу. Набираємося терпіння і приступаємо до готування, за