Торт «Їжачок»
Для кожної дитини день народження – довгоочікуване свято. Це завжди казка. А тепер уявіть, як малюк буде радий, якщо отримає на свято той у вигляді казкової звірятка! Зараз ми вам розповімо, як приготувати торт «Їжачок». Дитина і гості будуть у захваті!
Інгредієнти:
печиво – 1 кг;
згущене молоко – 2 банки;
сметана – 200 г;
вершкове масло 725% жирності – 150 г;
какао-порошок – 3 ст. ложки;
цукрова пудра;
арахіс в шоколаді;
насіння – 100 г;
мак – 5 ст. ложок.
Приготування
Щоб приготувати торт «Їжачок» без випічки, печиво перетворюємо в однорідну масу за допомогою блендера. Додаємо згущене молоко, сметану, цукрову пудру, розтоплене масло і додаємо какао. Ретельно вимішуємо. В результаті наших дій вийшла маса коричневого кольору. Тепер найцікавіше – з неї потрібно зліпити «тіло їжачка». Отриману форму обвалюємо в маці – «їжачок» стане сірого кольору. Для «голок» насіння очищаємо і укріплюємо на «спинці». З допомогою арахісу в шоколаді робимо «очкі» і «ніс». На колючки можна прикріпити мармеладні листочки, печиво у вигляді грибочків . Все, торт «Їжачок» з печива готовий! Приємного чаювання!
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 4 склянки;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
вершкове масло 725% жирності – 200 г;
яйця – 2 шт.;
сода – 1/4 ч. ложки.
Для крему:
вершкове масло 725% жирності – 50 г;
варена згущене молоко – 1 банка.
Для глазурі:
какао-порошок – 2 ст. ложки;
масло вершкове 725% жирності – 1 ст. ложка;
цукор-пісок – 4 ст. ложки;
вода – 60 мл
Приготування
Щоб приготувати тісто для торта у вигляді їжачка, розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього соду, борошно і яєчну суміш. Замішуємо тісто, ділимо його на 5 частин і відправляємо в холодильник. Потім через 30 хвилин дістаємо їх і пропускаємо через м'ясорубку. Отриманий «фарш» випікаємо близько 25 хвилин в помірно розігрітій духовці. Для крему збиваємо варене згущене молоко з вершковим маслом.
Готуємо глазур: змішати какао, цукор і гарячу воду. Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Потім знімаємо масу з вогню і додаємо вершкове масло.
Запечений «фарш» змішуємо з кремом і з отриманої маси формуємо «їжачка». Заливаємо його зверху глазур'ю, з горішків робимо ніс і очі. А ось колючки їжачка можна зробити по-різному – можна їх зробити за допомогою крему, видавленого з кондитерського шприца, можна використовувати волоські горіхи або насіння.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 1 склянка;
картопляний крохмаль – 05 склянки;
цукор – 15 склянки;
яйця курячі – 6 шт.
Для крему:
молоко згущене – 2/3 банки;
какао – 2 ст. ложки;
масло вершкове – 300 р.
Для глазурі:
какао – 1 ст. ложка;
масло вершкове – 30 г;
сметана 20% жирності – 1 ст. ложка;
цукор – 15 ст. ложки.
Для наповнення:
варення вишневе – 3 ст. ложки;
коньяк – 1 ст. ложка;
горіхи волоські – 100 г;
молоко згущене – 1/3 банки;
драже, ягоди.
Приготування
Приготування бісквітного торта «Їжачок» починаємо з того, що яйця збиваємо з цукром, щоб маса збільшилася в об'ємі в 2 рази. Додаємо просіяне борошно, картопляний крохмаль і акуратними рухами зверху вниз замішуємо тісто. В розігрітій до 180°С випікаємо бісквіт близько 25 хвилин.
Готуємо крем: розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером, потроху додаємо згущене молоко і просіяне какао. Продовжуємо процес збивання до пишної однорідної маси. Ділимо крем на 2 частини: 1/3 крему піде для основи торта, а решті крем потрібен для прикраси.
Приступаємо до формування торта «Їжачок» з бісквіту: бісквітний корж тремо на крупній тертці. У глибоку велику миску кладемо вишневе варення, подрібнені волоські горіхи, 1/3 крему, бісквітні крихти, вливаємо коньяк і гарненько перемішуємо масу руками. Після цього вливаємо згущене молоко – його потрібно стільки, щоб маса стала в'язка і добре піддавалася ліпленні. Формуємо з неї «Їжачка». Для глазурі в каструльку кладемо вершкове масло, додаємо цукор, сметану, какао і перемішуємо. На повільному вогні варимо, помішуючи, до розчинення цукру. Наносимо шоколадну глазур пензликом на мордочку їжачка. А з крему робимо колючки спеціальним кондитерським шприцом. Очки і носик робимо з драже. Торт «Їжачок», приготовлений своїми руками готовий!
Торт «Їжачок» з печива - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати торт «Їжачок» без випічки, печиво перетворюємо в однорідну масу за допомогою блендера. Додаємо згущене молоко, сметану, цукрову пудру, розтоплене масло і додаємо какао. Ретельно вимішуємо. В результаті наших дій вийшла маса коричневого кольору. Тепер найцікавіше – з неї потрібно зліпити «тіло їжачка». Отриману форму обвалюємо в маці – «їжачок» стане сірого кольору. Для «голок» насіння очищаємо і укріплюємо на «спинці». З допомогою арахісу в шоколаді робимо «очкі» і «ніс». На колючки можна прикріпити мармеладні листочки, печиво у вигляді грибочків . Все, торт «Їжачок» з печива готовий! Приємного чаювання!
Торт «Їжачок» - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Щоб приготувати тісто для торта у вигляді їжачка, розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього соду, борошно і яєчну суміш. Замішуємо тісто, ділимо його на 5 частин і відправляємо в холодильник. Потім через 30 хвилин дістаємо їх і пропускаємо через м'ясорубку. Отриманий «фарш» випікаємо близько 25 хвилин в помірно розігрітій духовці. Для крему збиваємо варене згущене молоко з вершковим маслом.
Готуємо глазур: змішати какао, цукор і гарячу воду. Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Потім знімаємо масу з вогню і додаємо вершкове масло.
Запечений «фарш» змішуємо з кремом і з отриманої маси формуємо «їжачка». Заливаємо його зверху глазур'ю, з горішків робимо ніс і очі. А ось колючки їжачка можна зробити по-різному – можна їх зробити за допомогою крему, видавленого з кондитерського шприца, можна використовувати волоські горіхи або насіння.
Приготування торта «Їжачок» з бісквіту
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для глазурі:
Для наповнення:
Приготування
Приготування бісквітного торта «Їжачок» починаємо з того, що яйця збиваємо з цукром, щоб маса збільшилася в об'ємі в 2 рази. Додаємо просіяне борошно, картопляний крохмаль і акуратними рухами зверху вниз замішуємо тісто. В розігрітій до 180°С випікаємо бісквіт близько 25 хвилин.
Готуємо крем: розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером, потроху додаємо згущене молоко і просіяне какао. Продовжуємо процес збивання до пишної однорідної маси. Ділимо крем на 2 частини: 1/3 крему піде для основи торта, а решті крем потрібен для прикраси.
Приступаємо до формування торта «Їжачок» з бісквіту: бісквітний корж тремо на крупній тертці. У глибоку велику миску кладемо вишневе варення, подрібнені волоські горіхи, 1/3 крему, бісквітні крихти, вливаємо коньяк і гарненько перемішуємо масу руками. Після цього вливаємо згущене молоко – його потрібно стільки, щоб маса стала в'язка і добре піддавалася ліпленні. Формуємо з неї «Їжачка». Для глазурі в каструльку кладемо вершкове масло, додаємо цукор, сметану, какао і перемішуємо. На повільному вогні варимо, помішуючи, до розчинення цукру. Наносимо шоколадну глазур пензликом на мордочку їжачка. А з крему робимо колючки спеціальним кондитерським шприцом. Очки і носик робимо з драже. Торт «Їжачок», приготовлений своїми руками готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Кучерявий Ванька»
Торт з незвичайною назвою «Кучерявий Ванька» насправді дуже простий і дивовижно смачний! Поєднання шоколадних і звичайних коржів зі сметанним кремом
Торт з вишнями та сметаною
Випічка з фруктами завжди виходить особливо смачною і дуже соковитою. В якості начинки можна взяти практично будь-які плоди, але поєднання вишні і
Торт «Прага» в мультиварці
Якщо ви хочете спекти торт «Прага», але не знаєте, з якого боку до нього підійти - не поспішайте. У даній статті ми розповімо більш простий, але не
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
Торт з печива без випічки
Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий