» » Торт «Їжачок»

Торт «Їжачок»

Торт «Їжачок»
Для кожної дитини день народження – довгоочікуване свято. Це завжди казка. А тепер уявіть, як малюк буде радий, якщо отримає на свято той у вигляді казкової звірятка! Зараз ми вам розповімо, як приготувати торт «Їжачок». Дитина і гості будуть у захваті!

Торт «Їжачок» з печива - рецепт


Інгредієнти:

  • печиво – 1 кг;

  • згущене молоко – 2 банки;

  • сметана – 200 г;

  • вершкове масло 725% жирності – 150 г;

  • какао-порошок – 3 ст. ложки;

  • цукрова пудра;

  • арахіс в шоколаді;

  • насіння – 100 г;

  • мак – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Щоб приготувати торт «Їжачок» без випічки, печиво перетворюємо в однорідну масу за допомогою блендера. Додаємо згущене молоко, сметану, цукрову пудру, розтоплене масло і додаємо какао. Ретельно вимішуємо. В результаті наших дій вийшла маса коричневого кольору. Тепер найцікавіше – з неї потрібно зліпити «тіло їжачка». Отриману форму обвалюємо в маці – «їжачок» стане сірого кольору. Для «голок» насіння очищаємо і укріплюємо на «спинці». З допомогою арахісу в шоколаді робимо «очкі» і «ніс». На колючки можна прикріпити мармеладні листочки, печиво у вигляді грибочків . Все, торт «Їжачок» з печива готовий! Приємного чаювання!

    Торт «Їжачок» - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 4 склянки;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • вершкове масло 725% жирності – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сода – 1/4 ч. ложки.


  • Для крему:

  • вершкове масло 725% жирності – 50 г;

  • варена згущене молоко – 1 банка.


  • Для глазурі:

  • какао-порошок – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове 725% жирності – 1 ст. ложка;

  • цукор-пісок – 4 ст. ложки;

  • вода – 60 мл


  • Приготування
    Щоб приготувати тісто для торта у вигляді їжачка, розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього соду, борошно і яєчну суміш. Замішуємо тісто, ділимо його на 5 частин і відправляємо в холодильник. Потім через 30 хвилин дістаємо їх і пропускаємо через м'ясорубку. Отриманий «фарш» випікаємо близько 25 хвилин в помірно розігрітій духовці. Для крему збиваємо варене згущене молоко з вершковим маслом.
    Готуємо глазур: змішати какао, цукор і гарячу воду. Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Потім знімаємо масу з вогню і додаємо вершкове масло.
    Запечений «фарш» змішуємо з кремом і з отриманої маси формуємо «їжачка». Заливаємо його зверху глазур'ю, з горішків робимо ніс і очі. А ось колючки їжачка можна зробити по-різному – можна їх зробити за допомогою крему, видавленого з кондитерського шприца, можна використовувати волоські горіхи або насіння.

    Приготування торта «Їжачок» з бісквіту


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 1 склянка;

  • картопляний крохмаль – 05 склянки;

  • цукор – 15 склянки;

  • яйця курячі – 6 шт.


  • Для крему:

  • молоко згущене – 2/3 банки;

  • какао – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 300 р.


  • Для глазурі:

  • какао – 1 ст. ложка;

  • масло вершкове – 30 г;

  • сметана 20% жирності – 1 ст. ложка;

  • цукор – 15 ст. ложки.


  • Для наповнення:

  • варення вишневе – 3 ст. ложки;

  • коньяк – 1 ст. ложка;

  • горіхи волоські – 100 г;

  • молоко згущене – 1/3 банки;

  • драже, ягоди.


  • Приготування
    Приготування бісквітного торта «Їжачок» починаємо з того, що яйця збиваємо з цукром, щоб маса збільшилася в об'ємі в 2 рази. Додаємо просіяне борошно, картопляний крохмаль і акуратними рухами зверху вниз замішуємо тісто. В розігрітій до 180°С випікаємо бісквіт близько 25 хвилин.
    Готуємо крем: розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером, потроху додаємо згущене молоко і просіяне какао. Продовжуємо процес збивання до пишної однорідної маси. Ділимо крем на 2 частини: 1/3 крему піде для основи торта, а решті крем потрібен для прикраси.
    Торт «Їжачок»

    Приступаємо до формування торта «Їжачок» з бісквіту: бісквітний корж тремо на крупній тертці. У глибоку велику миску кладемо вишневе варення, подрібнені волоські горіхи, 1/3 крему, бісквітні крихти, вливаємо коньяк і гарненько перемішуємо масу руками. Після цього вливаємо згущене молоко – його потрібно стільки, щоб маса стала в'язка і добре піддавалася ліпленні. Формуємо з неї «Їжачка». Для глазурі в каструльку кладемо вершкове масло, додаємо цукор, сметану, какао і перемішуємо. На повільному вогні варимо, помішуючи, до розчинення цукру. Наносимо шоколадну глазур пензликом на мордочку їжачка. А з крему робимо колючки спеціальним кондитерським шприцом. Очки і носик робимо з драже. Торт «Їжачок», приготовлений своїми руками готовий!
    Додав: admin | 23-07-2015, 21:40
    Переглядів: 2305