Торт з вишнями та сметаною
Як приємно спекти улюблений десерт своїми руками і порадувати їм навколишніх. Чудовий торт з вишнею і сметаною чудово підійде для святкового застілля або простий дружній посиденьки. Рецепт дуже простий навіть для молодої господині. Торт з вишнями та сметаною «Монастирська ізба» або його народна назва «Гірка» - один з найбільш популярних видів випічки.
Інгредієнти:
Для тіста:
маргарин – 250-300 г;
борошно – 4 ст;
вишня – 300 г;
сметана – 200 г;
цукор – 05–1 ст;
сіль;
Для крему:
цукор – 05 склянки;
сметана – 500-700 г;
шоколад, ваніль – трохи.
Приготування
Змішуємо руками в глибокій мисочці розм'якшений маргарин, просіяне борошно, сметану, цукор, сіль до однорідної маси. Ставимо готове тісто остудитися в холодильник. Після охолодження його ділимо на 3 рівні частини. Кожну частку розкачуємо не зовсім тонко, орієнтовно 25 см в діаметрі, розрізаємо на п'ять смужок. Вишні з'єднуємо з цукром. Тепер беремо ці смуги тіста і кладемо на кожну ряд вишні, краї защипуємо і випікаємо з борошном на сковорідці до золотистого кольору. Охолоджені трубочки складаємо гіркою, перемазуючи кремом. Для крему з'єднуємо сметану середньої жирності, цукор і ваніль. Коли наш торт готовий, зверху прикрашаємо його заздалегідь тертим шоколадом і ставимо настоятися в прохолодне місце.
Альтернативою такого десерту є бісквітний торт з вишнями та сметаною.
Інгредієнти:
борошно – 3 ст;
м'яке вершкове масло – 200 г;
вишня – 2 ст;
сода – 05 ч. ложки;
яйця – 3 шт;
коньяк – 05 ст;
сметана (15-20% жирності) – 2 ст;
цукор – 05-1 ст. (+ 7 ст. л. для глазурі);
какао – 2 ч. ложки. (+ 2 ст. л. для глазурі);
згущене молоко – 05 банки.
Приготування
Вишні заздалегідь заливаємо коньяком і наполягаємо пару годин. Змішуємо сметану, цукор, соду, какао, яйця і просіяне борошно, вимішуємо тісто і випікаємо при 180 градусах. Отриманий корж охолодити, потім розрізаємо вздовж навпіл, м'якоть всередині виймаємо ложкою. Щоб зробити крем для торта, необхідно з'єднати згущене молоко з вершковим маслом, коньяком і вишнями, акуратно збиваючи міксером. М'якоть подрібнюємо бісквіту з вишнями без кісточок і кремом, наповнюємо вмістом торт і накриваємо верхнім шаром бісквіта. Зверху заливаємо торт глазур'ю.
Для приготування глазурі змішуємо какао, цукор і, додавши молоко, ставимо на плиту і даємо закипіти. Знімаємо його з плити, додаємо м'яке вершкове масло і перемішуємо до однорідної консистенції. Прикрашаємо наш торт готовою глазур'ю.
Торт «Гірка» з вишнями та сметаною
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Змішуємо руками в глибокій мисочці розм'якшений маргарин, просіяне борошно, сметану, цукор, сіль до однорідної маси. Ставимо готове тісто остудитися в холодильник. Після охолодження його ділимо на 3 рівні частини. Кожну частку розкачуємо не зовсім тонко, орієнтовно 25 см в діаметрі, розрізаємо на п'ять смужок. Вишні з'єднуємо з цукром. Тепер беремо ці смуги тіста і кладемо на кожну ряд вишні, краї защипуємо і випікаємо з борошном на сковорідці до золотистого кольору. Охолоджені трубочки складаємо гіркою, перемазуючи кремом. Для крему з'єднуємо сметану середньої жирності, цукор і ваніль. Коли наш торт готовий, зверху прикрашаємо його заздалегідь тертим шоколадом і ставимо настоятися в прохолодне місце.
Альтернативою такого десерту є бісквітний торт з вишнями та сметаною.
Торт «П'яна вишня» - рецепт зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Вишні заздалегідь заливаємо коньяком і наполягаємо пару годин. Змішуємо сметану, цукор, соду, какао, яйця і просіяне борошно, вимішуємо тісто і випікаємо при 180 градусах. Отриманий корж охолодити, потім розрізаємо вздовж навпіл, м'якоть всередині виймаємо ложкою. Щоб зробити крем для торта, необхідно з'єднати згущене молоко з вершковим маслом, коньяком і вишнями, акуратно збиваючи міксером. М'якоть подрібнюємо бісквіту з вишнями без кісточок і кремом, наповнюємо вмістом торт і накриваємо верхнім шаром бісквіта. Зверху заливаємо торт глазур'ю.
Для приготування глазурі змішуємо какао, цукор і, додавши молоко, ставимо на плиту і даємо закипіти. Знімаємо його з плити, додаємо м'яке вершкове масло і перемішуємо до однорідної консистенції. Прикрашаємо наш торт готовою глазур'ю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Їжачок»
Яке ж дитяче свято обходиться без торта! І звичайно ж треба, щоб торт був не тільки смачний, але ще й красиво оформлений, наприклад, у вигляді
Шоколадний торт на кефірі
Буває, що солоденького хочеться дуже сильно і прямо зараз, але магазинні солодощі трохи приїлися. У такому випадку ми пропонуємо вам кілька рецептів
Торт «Прага» в мультиварці
Якщо ви хочете спекти торт «Прага», але не знаєте, з якого боку до нього підійти - не поспішайте. У даній статті ми розповімо більш простий, але не
Сметанний торт «Ведмедик»
Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
Торт з вишнею
Вишня - дивовижно смачна ягода, яку полюбляють багато. І сьогодні ми поділимося оригінальними рецептами створення торта з нею. Десерт буде святковим,