Як приємно спекти улюблений десерт своїми руками і порадувати їм навколишніх. Чудовий торт з вишнею і сметаною чудово підійде для святкового застілля або простий дружній посиденьки. Рецепт дуже простий навіть для молодої господині. Торт з вишнями та сметаною «Монастирська ізба» або його народна назва «Гірка» - один з найбільш популярних видів випічки.
Торт «Гірка» з вишнями та сметаною
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин – 250-300 г; борошно – 4 ст; вишня – 300 г; сметана – 200 г; цукор – 05–1 ст; сіль; Для крему:
цукор – 05 склянки; сметана – 500-700 г; шоколад, ваніль – трохи. Приготування Змішуємо руками в глибокій мисочці розм'якшений маргарин, просіяне борошно, сметану, цукор, сіль до однорідної маси. Ставимо готове тісто остудитися в холодильник. Після охолодження його ділимо на 3 рівні частини. Кожну частку розкачуємо не зовсім тонко, орієнтовно 25 см в діаметрі, розрізаємо на п'ять смужок. Вишні з'єднуємо з цукром. Тепер беремо ці смуги тіста і кладемо на кожну ряд вишні, краї защипуємо і випікаємо з борошном на сковорідці до золотистого кольору. Охолоджені трубочки складаємо гіркою, перемазуючи кремом. Для крему з'єднуємо сметану середньої жирності, цукор і ваніль. Коли наш торт готовий, зверху прикрашаємо його заздалегідь тертим шоколадом і ставимо настоятися в прохолодне місце.
Альтернативою такого десерту є бісквітний торт з вишнями та сметаною.
Торт «П'яна вишня» - рецепт зі сметаною
Інгредієнти: борошно – 3 ст; м'яке вершкове масло – 200 г; вишня – 2 ст; сода – 05 ч. ложки; яйця – 3 шт; коньяк – 05 ст; сметана (15-20% жирності) – 2 ст; цукор – 05-1 ст. (+ 7 ст. л. для глазурі); какао – 2 ч. ложки. (+ 2 ст. л. для глазурі); згущене молоко – 05 банки. Приготування Вишні заздалегідь заливаємо коньяком і наполягаємо пару годин. Змішуємо сметану, цукор, соду, какао, яйця і
просіяне борошно, вимішуємо тісто і випікаємо при 180 градусах. Отриманий корж охолодити, потім розрізаємо вздовж навпіл, м'якоть всередині виймаємо ложкою. Щоб зробити крем для торта, необхідно з'єднати згущене молоко з вершковим маслом, коньяком і вишнями, акуратно збиваючи міксером. М'якоть подрібнюємо бісквіту з вишнями без кісточок і кремом, наповнюємо вмістом торт і накриваємо верхнім шаром бісквіта. Зверху заливаємо торт глазур'ю.
Для приготування глазурі змішуємо какао, цукор і, додавши молоко, ставимо на плиту і даємо закипіти. Знімаємо його з плити, додаємо м'яке вершкове масло і перемішуємо до однорідної консистенції. Прикрашаємо наш торт готовою глазур'ю.