Для кожної дитини день народження – довгоочікуване свято. Це завжди казка. А тепер уявіть, як малюк буде радий, якщо отримає на свято той у вигляді казкової звірятка! Зараз ми вам розповімо, як приготувати торт «Їжачок». Дитина і гості будуть у захваті!
Торт «Їжачок» з печива - рецепт
Інгредієнти: печиво – 1 кг; згущене молоко – 2 банки; сметана – 200 г; вершкове масло 725% жирності – 150 г; какао-порошок – 3 ст. ложки; цукрова пудра; арахіс в шоколаді; насіння – 100 г; мак – 5 ст. ложок. Приготування Щоб приготувати торт «Їжачок» без випічки, печиво перетворюємо в однорідну масу за допомогою блендера. Додаємо згущене молоко, сметану, цукрову пудру, розтоплене масло і додаємо какао. Ретельно вимішуємо. В результаті наших дій вийшла маса коричневого кольору. Тепер найцікавіше – з неї потрібно зліпити «тіло їжачка». Отриману форму обвалюємо в маці – «їжачок» стане сірого кольору. Для «голок» насіння очищаємо і укріплюємо на «спинці». З допомогою арахісу в шоколаді робимо «очкі» і «ніс». На колючки можна прикріпити мармеладні листочки, печиво у вигляді грибочків . Все, торт «Їжачок» з печива готовий! Приємного чаювання!
Торт «Їжачок» - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 4 склянки; цукровий пісок – 1 ст. ложка; вершкове масло 725% жирності – 200 г; яйця – 2 шт.; сода – 1/4 ч. ложки. Для крему:
вершкове масло 725% жирності – 50 г; варена згущене молоко – 1 банка. Для глазурі:
какао-порошок – 2 ст. ложки; масло вершкове 725% жирності – 1 ст. ложка; цукор-пісок – 4 ст. ложки; вода – 60 мл Приготування Щоб приготувати тісто для торта у вигляді їжачка, розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього соду, борошно і яєчну суміш. Замішуємо тісто, ділимо його на 5 частин і відправляємо в холодильник. Потім через 30 хвилин дістаємо їх і пропускаємо через м'ясорубку. Отриманий «фарш» випікаємо близько 25 хвилин в помірно розігрітій духовці. Для крему збиваємо варене згущене молоко з вершковим маслом.
Готуємо глазур: змішати какао, цукор і гарячу воду. Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Потім знімаємо масу з вогню і додаємо вершкове масло.
Запечений «фарш» змішуємо з кремом і з отриманої маси формуємо «їжачка». Заливаємо його зверху глазур'ю, з горішків робимо ніс і очі. А ось колючки їжачка можна зробити по-різному – можна їх зробити за допомогою крему, видавленого з кондитерського шприца, можна використовувати волоські горіхи або насіння.
Приготування торта «Їжачок» з бісквіту
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 1 склянка; картопляний крохмаль – 05 склянки; цукор – 15 склянки; яйця курячі – 6 шт. Для крему:
молоко згущене – 2/3 банки; какао – 2 ст. ложки; масло вершкове – 300 р. Для глазурі:
какао – 1 ст. ложка; масло вершкове – 30 г; сметана 20% жирності – 1 ст. ложка; цукор – 15 ст. ложки. Для наповнення:
варення вишневе – 3 ст. ложки; коньяк – 1 ст. ложка; горіхи волоські – 100 г; молоко згущене – 1/3 банки; драже, ягоди. Приготування Приготування бісквітного торта «Їжачок» починаємо з того, що яйця збиваємо з цукром, щоб маса збільшилася в об'ємі в 2 рази. Додаємо просіяне борошно, картопляний крохмаль і акуратними рухами зверху вниз замішуємо тісто. В розігрітій до 180°С випікаємо бісквіт близько 25 хвилин.
Готуємо крем: розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером, потроху додаємо згущене молоко і просіяне какао. Продовжуємо процес збивання до пишної однорідної маси. Ділимо крем на 2 частини: 1/3 крему піде для основи торта, а решті крем потрібен для прикраси.
Приступаємо до формування торта «Їжачок» з бісквіту: бісквітний корж тремо на крупній тертці. У глибоку велику миску кладемо вишневе варення, подрібнені волоські горіхи, 1/3 крему, бісквітні крихти, вливаємо коньяк і гарненько перемішуємо масу руками. Після цього вливаємо згущене молоко – його потрібно стільки, щоб маса стала в'язка і добре піддавалася ліпленні. Формуємо з неї «Їжачка». Для глазурі в каструльку кладемо вершкове масло, додаємо цукор, сметану, какао і перемішуємо. На повільному вогні варимо, помішуючи, до розчинення цукру. Наносимо шоколадну глазур пензликом на мордочку їжачка. А з крему робимо колючки спеціальним кондитерським шприцом. Очки і носик робимо з драже. Торт «Їжачок», приготовлений своїми руками готовий!