Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Різдвяний торт

Різдвяний торт

23-07-2015, 21:37
1 580
Різдвяний торт
Погодьтеся, що жоден святковий стіл, а особливо світле свято Різдва, не обходиться без смачного й оригінального ласощі. Його можна заздалегідь купити в магазині, але ми пропонуємо вам кілька рецептів приготування різдвяної торта в домашніх умовах .

Рецепт торта «Різдвяне поліно»


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 025 ст.;

  • картопляний крохмаль – 025 ст.;

  • цукровий пісок – 6 ст. ложок;

  • яйце – 4 шт.


  • Для начинки:

  • коньяк – 2 ч. ложки;

  • шоколад – 250 г;

  • яєчний жовток – 4 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • заварений чорний кава – 2 ч. ложки.


  • Крем для прикраси:

  • яєчний жовток – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цукор – 75 г;

  • ром – 2 ч. ложки;

  • чорний кава – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Для приготування французького різдвяного торта замісимо спочатку тісто для бісквіту. Яйця акуратно розбиваємо в миску і відокремлюємо білки від жовтків. Потім збиваємо перші міксером велику піну і поступово вводимо половину порції цукру. Жовтки розтираємо з рештою піском до білого і викладаємо білки. В отриману масу просіваємо борошно і картопляний крохмаль. Злегка все перемішуємо, додаємо залишилися збиті білки і акуратно перемішуємо і викладаємо тісто на деко, розподіляючи його у формі прямокутника. Випікаємо в духовці приблизно 15 хвилин.
    Не гаючи часу, приготуємо начинку: у яєчні жовтки всипаємо цукор і збиваємо міксером. Шоколад розтоплюємо, кидаємо міцного чорного кава і вводимо збиті жовтки. Далі кладемо шматочок вершкового масла і додаємо коньяк. Збиваємо масу до гладкості і прибираємо в холодильник.
    Готовий бісквіт перекладаємо на рушник, звертаємо в рулет, накриваємо рушником і залишаємо остигати. Для приготування крему змішуємо чорну каву з ромом. Жовтки розтираємо з цукром і акуратно виливаємо кавову суміш. Потім додаємо м'яке вершкове масло і збиваємо до отримання однорідного крему.
    Після цього переходимо до складання торта: бісквіт розгортаємо, викладаємо на нього начинку і рівномірно розподіляємо його. Знову звертаємо, покриваємо кавовим кремом і виделкою наносимо борозенки, що нагадують кору. Прибираємо ласощі в холодильник мінімум на 1 годину.
    Як прикрасити різдвяний торт? Обрізаємо рулет навскоси з двох кінців. Перекладаємо поліно на блюдо, а обрізані частини кладемо зверху, формуючи сучки. Посипаємо подрібненими лісовими горішками і подаємо торт «Різдвяне поліно» до столу.

    Торт «Різдвяний будиночок»


    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • пісочне печиво – 20 шт.;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • родзинки, курага, горіхи – за смаком;

  • шоколад – 100 г;

  • молоко – 2 ст. ложки;

  • какао – 1 ст. ложка;

  • ківі – 2 шт.;

  • апельсинова цедра;

  • цукрова пудра;

  • вершки для прикраси.


  • Приготування
    Сир змішуємо з цукром і поділяємо його на дві частини. В меншу порцію кидаємо какао і перемішуємо. Сухофрукти моєму і замочуємо, горіхи подрібнюємо, а цедру апельсина натираємо на тертці. З'єднуємо все це з більшою частиною сиру. Печиво замочуємо на кілька секунд в теплому молоці.
    Різдвяний торт

    На обробну дошку кладемо на харчову плівку. Тепер зверху викладаємо 4 печива і акуратно розподіляємо на них частину сиру, змішану з сухофруктами і горіхами. По боках формуємо стіни будиночка з того ж печива. Ківі моєму, витираємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо кружечками. Викладаємо їх зверху сиру і накриваємо 4 печивом. Далі промазуємо їх сиром з какао, формуючи масу гіркою, і накриваємо залишилися печивом. Заливаємо готовий будиночок шоколадною глазур'ю. Для цього шоколад розтоплюємо і додаємо трохи молока.
    Тепер залишилося тільки прикрасити наше творіння: з кірочок апельсина робимо віконця, а збиті вершки викладаємо на дах, імітуючи сніг. Перед подачею присипаємо тортик цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
    Торт з печива без випічки
    Торт з печива без випічки
    Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Торт з горіхами
    Торт з горіхами
    Горіхи - досить поживний та калорійний продукт, який часто використовують для приготування салатів та випічки. І сьогодні мова піде про торти з
    Торт з малиною
    Торт з малиною
    Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті