Різдвяний торт
Погодьтеся, що жоден святковий стіл, а особливо світле свято Різдва, не обходиться без смачного й оригінального ласощі. Його можна заздалегідь купити в магазині, але ми пропонуємо вам кілька рецептів приготування різдвяної торта в домашніх умовах .
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 025 ст.;
картопляний крохмаль – 025 ст.;
цукровий пісок – 6 ст. ложок;
яйце – 4 шт.
Для начинки:
коньяк – 2 ч. ложки;
шоколад – 250 г;
яєчний жовток – 4 шт.;
цукор – 150 г;
масло вершкове – 150 г;
заварений чорний кава – 2 ч. ложки.
Крем для прикраси:
яєчний жовток – 2 шт.;
масло вершкове – 100 г;
цукор – 75 г;
ром – 2 ч. ложки;
чорний кава – 2 ч. ложки.
Приготування
Для приготування французького різдвяного торта замісимо спочатку тісто для бісквіту. Яйця акуратно розбиваємо в миску і відокремлюємо білки від жовтків. Потім збиваємо перші міксером велику піну і поступово вводимо половину порції цукру. Жовтки розтираємо з рештою піском до білого і викладаємо білки. В отриману масу просіваємо борошно і картопляний крохмаль. Злегка все перемішуємо, додаємо залишилися збиті білки і акуратно перемішуємо і викладаємо тісто на деко, розподіляючи його у формі прямокутника. Випікаємо в духовці приблизно 15 хвилин.
Не гаючи часу, приготуємо начинку: у яєчні жовтки всипаємо цукор і збиваємо міксером. Шоколад розтоплюємо, кидаємо міцного чорного кава і вводимо збиті жовтки. Далі кладемо шматочок вершкового масла і додаємо коньяк. Збиваємо масу до гладкості і прибираємо в холодильник.
Готовий бісквіт перекладаємо на рушник, звертаємо в рулет, накриваємо рушником і залишаємо остигати. Для приготування крему змішуємо чорну каву з ромом. Жовтки розтираємо з цукром і акуратно виливаємо кавову суміш. Потім додаємо м'яке вершкове масло і збиваємо до отримання однорідного крему.
Після цього переходимо до складання торта: бісквіт розгортаємо, викладаємо на нього начинку і рівномірно розподіляємо його. Знову звертаємо, покриваємо кавовим кремом і виделкою наносимо борозенки, що нагадують кору. Прибираємо ласощі в холодильник мінімум на 1 годину.
Як прикрасити різдвяний торт? Обрізаємо рулет навскоси з двох кінців. Перекладаємо поліно на блюдо, а обрізані частини кладемо зверху, формуючи сучки. Посипаємо подрібненими лісовими горішками і подаємо торт «Різдвяне поліно» до столу.
Інгредієнти:
сир – 500 г;
пісочне печиво – 20 шт.;
цукор – 2 ст. ложки;
родзинки, курага, горіхи – за смаком;
шоколад – 100 г;
молоко – 2 ст. ложки;
какао – 1 ст. ложка;
ківі – 2 шт.;
апельсинова цедра;
цукрова пудра;
вершки для прикраси.
Приготування
Сир змішуємо з цукром і поділяємо його на дві частини. В меншу порцію кидаємо какао і перемішуємо. Сухофрукти моєму і замочуємо, горіхи подрібнюємо, а цедру апельсина натираємо на тертці. З'єднуємо все це з більшою частиною сиру. Печиво замочуємо на кілька секунд в теплому молоці.
На обробну дошку кладемо на харчову плівку. Тепер зверху викладаємо 4 печива і акуратно розподіляємо на них частину сиру, змішану з сухофруктами і горіхами. По боках формуємо стіни будиночка з того ж печива. Ківі моєму, витираємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо кружечками. Викладаємо їх зверху сиру і накриваємо 4 печивом. Далі промазуємо їх сиром з какао, формуючи масу гіркою, і накриваємо залишилися печивом. Заливаємо готовий будиночок шоколадною глазур'ю. Для цього шоколад розтоплюємо і додаємо трохи молока.
Тепер залишилося тільки прикрасити наше творіння: з кірочок апельсина робимо віконця, а збиті вершки викладаємо на дах, імітуючи сніг. Перед подачею присипаємо тортик цукровою пудрою.
Рецепт торта «Різдвяне поліно»
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Крем для прикраси:
Приготування
Для приготування французького різдвяного торта замісимо спочатку тісто для бісквіту. Яйця акуратно розбиваємо в миску і відокремлюємо білки від жовтків. Потім збиваємо перші міксером велику піну і поступово вводимо половину порції цукру. Жовтки розтираємо з рештою піском до білого і викладаємо білки. В отриману масу просіваємо борошно і картопляний крохмаль. Злегка все перемішуємо, додаємо залишилися збиті білки і акуратно перемішуємо і викладаємо тісто на деко, розподіляючи його у формі прямокутника. Випікаємо в духовці приблизно 15 хвилин.
Не гаючи часу, приготуємо начинку: у яєчні жовтки всипаємо цукор і збиваємо міксером. Шоколад розтоплюємо, кидаємо міцного чорного кава і вводимо збиті жовтки. Далі кладемо шматочок вершкового масла і додаємо коньяк. Збиваємо масу до гладкості і прибираємо в холодильник.
Готовий бісквіт перекладаємо на рушник, звертаємо в рулет, накриваємо рушником і залишаємо остигати. Для приготування крему змішуємо чорну каву з ромом. Жовтки розтираємо з цукром і акуратно виливаємо кавову суміш. Потім додаємо м'яке вершкове масло і збиваємо до отримання однорідного крему.
Після цього переходимо до складання торта: бісквіт розгортаємо, викладаємо на нього начинку і рівномірно розподіляємо його. Знову звертаємо, покриваємо кавовим кремом і виделкою наносимо борозенки, що нагадують кору. Прибираємо ласощі в холодильник мінімум на 1 годину.
Як прикрасити різдвяний торт? Обрізаємо рулет навскоси з двох кінців. Перекладаємо поліно на блюдо, а обрізані частини кладемо зверху, формуючи сучки. Посипаємо подрібненими лісовими горішками і подаємо торт «Різдвяне поліно» до столу.
Торт «Різдвяний будиночок»
Інгредієнти:
Приготування
Сир змішуємо з цукром і поділяємо його на дві частини. В меншу порцію кидаємо какао і перемішуємо. Сухофрукти моєму і замочуємо, горіхи подрібнюємо, а цедру апельсина натираємо на тертці. З'єднуємо все це з більшою частиною сиру. Печиво замочуємо на кілька секунд в теплому молоці.
На обробну дошку кладемо на харчову плівку. Тепер зверху викладаємо 4 печива і акуратно розподіляємо на них частину сиру, змішану з сухофруктами і горіхами. По боках формуємо стіни будиночка з того ж печива. Ківі моєму, витираємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо кружечками. Викладаємо їх зверху сиру і накриваємо 4 печивом. Далі промазуємо їх сиром з какао, формуючи масу гіркою, і накриваємо залишилися печивом. Заливаємо готовий будиночок шоколадною глазур'ю. Для цього шоколад розтоплюємо і додаємо трохи молока.
Тепер залишилося тільки прикрасити наше творіння: з кірочок апельсина робимо віконця, а збиті вершки викладаємо на дах, імітуючи сніг. Перед подачею присипаємо тортик цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
Торт з печива без випічки
Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
Торт зі збитими вершками
Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
Торт з горіхами
Горіхи - досить поживний та калорійний продукт, який часто використовують для приготування салатів та випічки. І сьогодні мова піде про торти з
Торт з малиною
Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті