Вернуться назад Распечатать

Різдвяний торт

Різдвяний торт
Погодьтеся, що жоден святковий стіл, а особливо світле свято Різдва, не обходиться без смачного й оригінального ласощі. Його можна заздалегідь купити в магазині, але ми пропонуємо вам кілька рецептів приготування різдвяної торта в домашніх умовах .

Рецепт торта «Різдвяне поліно»


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 025 ст.;

  • картопляний крохмаль – 025 ст.;

  • цукровий пісок – 6 ст. ложок;

  • яйце – 4 шт.


  • Для начинки:

  • коньяк – 2 ч. ложки;

  • шоколад – 250 г;

  • яєчний жовток – 4 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • заварений чорний кава – 2 ч. ложки.


  • Крем для прикраси:

  • яєчний жовток – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цукор – 75 г;

  • ром – 2 ч. ложки;

  • чорний кава – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Для приготування французького різдвяного торта замісимо спочатку тісто для бісквіту. Яйця акуратно розбиваємо в миску і відокремлюємо білки від жовтків. Потім збиваємо перші міксером велику піну і поступово вводимо половину порції цукру. Жовтки розтираємо з рештою піском до білого і викладаємо білки. В отриману масу просіваємо борошно і картопляний крохмаль. Злегка все перемішуємо, додаємо залишилися збиті білки і акуратно перемішуємо і викладаємо тісто на деко, розподіляючи його у формі прямокутника. Випікаємо в духовці приблизно 15 хвилин.
    Не гаючи часу, приготуємо начинку: у яєчні жовтки всипаємо цукор і збиваємо міксером. Шоколад розтоплюємо, кидаємо міцного чорного кава і вводимо збиті жовтки. Далі кладемо шматочок вершкового масла і додаємо коньяк. Збиваємо масу до гладкості і прибираємо в холодильник.
    Готовий бісквіт перекладаємо на рушник, звертаємо в рулет, накриваємо рушником і залишаємо остигати. Для приготування крему змішуємо чорну каву з ромом. Жовтки розтираємо з цукром і акуратно виливаємо кавову суміш. Потім додаємо м'яке вершкове масло і збиваємо до отримання однорідного крему.
    Після цього переходимо до складання торта: бісквіт розгортаємо, викладаємо на нього начинку і рівномірно розподіляємо його. Знову звертаємо, покриваємо кавовим кремом і виделкою наносимо борозенки, що нагадують кору. Прибираємо ласощі в холодильник мінімум на 1 годину.
    Як прикрасити різдвяний торт? Обрізаємо рулет навскоси з двох кінців. Перекладаємо поліно на блюдо, а обрізані частини кладемо зверху, формуючи сучки. Посипаємо подрібненими лісовими горішками і подаємо торт «Різдвяне поліно» до столу.

    Торт «Різдвяний будиночок»


    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • пісочне печиво – 20 шт.;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • родзинки, курага, горіхи – за смаком;

  • шоколад – 100 г;

  • молоко – 2 ст. ложки;

  • какао – 1 ст. ложка;

  • ківі – 2 шт.;

  • апельсинова цедра;

  • цукрова пудра;

  • вершки для прикраси.


  • Приготування
    Сир змішуємо з цукром і поділяємо його на дві частини. В меншу порцію кидаємо какао і перемішуємо. Сухофрукти моєму і замочуємо, горіхи подрібнюємо, а цедру апельсина натираємо на тертці. З'єднуємо все це з більшою частиною сиру. Печиво замочуємо на кілька секунд в теплому молоці.
    Різдвяний торт

    На обробну дошку кладемо на харчову плівку. Тепер зверху викладаємо 4 печива і акуратно розподіляємо на них частину сиру, змішану з сухофруктами і горіхами. По боках формуємо стіни будиночка з того ж печива. Ківі моєму, витираємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо кружечками. Викладаємо їх зверху сиру і накриваємо 4 печивом. Далі промазуємо їх сиром з какао, формуючи масу гіркою, і накриваємо залишилися печивом. Заливаємо готовий будиночок шоколадною глазур'ю. Для цього шоколад розтоплюємо і додаємо трохи молока.
    Тепер залишилося тільки прикрасити наше творіння: з кірочок апельсина робимо віконця, а збиті вершки викладаємо на дах, імітуючи сніг. Перед подачею присипаємо тортик цукровою пудрою.