Торт «Черепаха» зі сметаною
Торт «Черепаха» зі сметаною стане справжньою прикрасою вашого святкового столу. Його неодмінно оцінять всі гості і відразу ж попросять вас поділитися рецептиком цього чудового і неймовірно смачного ласощі!
Інгредієнти:
Для тіста:
ванільний цукор – 1 ч. ложка;
яйце – 6 шт.;
цукор – 300 г;
борошно – 220 г;
какао – 15 ст. ложки;
розпушувач – 1 ч. ложка.
Для крему:
сметана – 400 мл;
масло вершкове – 200 г;
цукор – 200 р.
Для прикраси:
молочний шоколад – 100 г;
волоські горіхи – 50 г;
масло вершкове – 30 г;
молоко – 2 ст. ложки.
Приготування
Отже, для початку нам необхідно спекти бісквітні палички для торта. Жовтки відділяємо від білків і прибираємо останні в холодильник, а желточки залишаємо на 15 хвилин. Цим часом просіваємо через сито борошно з розпушувачем. Духовку розігріваємо до 180°С, а деко застеляємо спеціальної пергаментним папером. Жовтки збиваємо міксером на низькій швидкості і тоненькою цівкою всипаємо цукор і ванілін. До отриманого крему підмішуємо борошняну суміш. Охолоджені білки виймаємо з холодильника і гарненько збиваємо міксером до утворення стійкої піни. Вводимо акуратно білкову масу до тесту. Викладаємо тісто ложкою на деко у формі печива і випікаємо близько до готовності 15 хвилин. Потім обережно перекладаємо бісквітні палички на решітку для охолодження.
Розм'якшене масло збиваємо міксером до пишноти, а потім, не зупиняючись, додаємо тонкою цівкою цукровий пісок. Далі, викладаємо сметану, знижуємо швидкість і збиваємо крем до однорідності. Приблизно 10 печенюшек відкладаємо для прикраси торта, а решта викладаємо на плоске блюдо, вмочаючи спочатку з обох сторін в кремі. Надаємо торту форму панцира черепахи.
Шоколад розламуємо на шматочки, складаємо в невелику ємність, вливаємо трохи молока і ставимо на водяну баню. Після повного розчинення додаємо масло і ретельно перемішуємо. Знімаємо глазур з вогню і залишаємо остигати. З відкладеного печива викладаємо панцир, лапки і головку. Покриваємо всі шоколадною глазур'ю і залишаємо готовий торт «Черепаха» зі сметанним кремом просякати, поставивши його на 3 години в холодильник.
Інгредієнти:
згущене молоко – 1 банку;
яйце – 1 шт.;
сода – щіпка;
борошно – 450 г;
ванілін – за смаком;
ківі.
Для крему:
яйце – 2 шт.;
молоко – 500 мл;
масло вершкове – 200 г;
борошно – 2 ст. ложки
цукор – 1 ст.
Приготування
Згущене молоко виливаємо в глибоку миску, додаємо яйце, додаємо ванільний цукор і гашену оцтом соду. Поступово вводимо невеликими порціями борошно і вимішуємо тісто до еластичності. Після цього поділяємо його на 8 частин і переходимо до приготування крему. Для цього виливаємо в ковшичек молоко, додаємо борошно, цукор і вводимо збиті яйця. Проварюємо крем на невеликому вогні до густої консистенції, постійно помішуючи. Додаємо до нього вершкове масло, ретельно розмішуємо і залишаємо під кришкою остуджуватися.
З кожного шматочка тіста розкачуємо плоску коржик, проколюємо її в кількох місцях і обсмажуємо по 1 хвилинки з кожного боку. Ківі чистимо і нарізаємо тоненькими кружальцями. Корж промазуємо кремом, викладаємо зверху кілька скибочок ківі, накриваємо наступним коржем і т. д. Обрізаємо краю тортика по колу, подрібнюємо в крихту і перемішуємо з залишками крему. Отриманою сумішшю прикрашаємо готовий десерт і даємо йому просочитися хвилин 30. Потім трохи підрівнюємо форму торта руками, формуємо гірку і обкладаємо її кружечками ківі, виділяючи лапки і голівку «черепашки».
Рецепт торта «Черепаха» зі сметаною
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для прикраси:
Приготування
Отже, для початку нам необхідно спекти бісквітні палички для торта. Жовтки відділяємо від білків і прибираємо останні в холодильник, а желточки залишаємо на 15 хвилин. Цим часом просіваємо через сито борошно з розпушувачем. Духовку розігріваємо до 180°С, а деко застеляємо спеціальної пергаментним папером. Жовтки збиваємо міксером на низькій швидкості і тоненькою цівкою всипаємо цукор і ванілін. До отриманого крему підмішуємо борошняну суміш. Охолоджені білки виймаємо з холодильника і гарненько збиваємо міксером до утворення стійкої піни. Вводимо акуратно білкову масу до тесту. Викладаємо тісто ложкою на деко у формі печива і випікаємо близько до готовності 15 хвилин. Потім обережно перекладаємо бісквітні палички на решітку для охолодження.
Розм'якшене масло збиваємо міксером до пишноти, а потім, не зупиняючись, додаємо тонкою цівкою цукровий пісок. Далі, викладаємо сметану, знижуємо швидкість і збиваємо крем до однорідності. Приблизно 10 печенюшек відкладаємо для прикраси торта, а решта викладаємо на плоске блюдо, вмочаючи спочатку з обох сторін в кремі. Надаємо торту форму панцира черепахи.
Шоколад розламуємо на шматочки, складаємо в невелику ємність, вливаємо трохи молока і ставимо на водяну баню. Після повного розчинення додаємо масло і ретельно перемішуємо. Знімаємо глазур з вогню і залишаємо остигати. З відкладеного печива викладаємо панцир, лапки і головку. Покриваємо всі шоколадною глазур'ю і залишаємо готовий торт «Черепаха» зі сметанним кремом просякати, поставивши його на 3 години в холодильник.
Сметанний торт «Черепаха» з фруктами
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Згущене молоко виливаємо в глибоку миску, додаємо яйце, додаємо ванільний цукор і гашену оцтом соду. Поступово вводимо невеликими порціями борошно і вимішуємо тісто до еластичності. Після цього поділяємо його на 8 частин і переходимо до приготування крему. Для цього виливаємо в ковшичек молоко, додаємо борошно, цукор і вводимо збиті яйця. Проварюємо крем на невеликому вогні до густої консистенції, постійно помішуючи. Додаємо до нього вершкове масло, ретельно розмішуємо і залишаємо під кришкою остуджуватися.
З кожного шматочка тіста розкачуємо плоску коржик, проколюємо її в кількох місцях і обсмажуємо по 1 хвилинки з кожного боку. Ківі чистимо і нарізаємо тоненькими кружальцями. Корж промазуємо кремом, викладаємо зверху кілька скибочок ківі, накриваємо наступним коржем і т. д. Обрізаємо краю тортика по колу, подрібнюємо в крихту і перемішуємо з залишками крему. Отриманою сумішшю прикрашаємо готовий десерт і даємо йому просочитися хвилин 30. Потім трохи підрівнюємо форму торта руками, формуємо гірку і обкладаємо її кружечками ківі, виділяючи лапки і голівку «черепашки».
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт на сковороді - рецепт
До вашого відома торти готують не тільки в духовці. У даній статті ви зможете знайти рецепт торта на сковороді. Це дуже смачне ласощі не так вже
Торт «Смарагдова черепаха»
Яскравий торт «Смарагдова черепаха» стане прикрасою будь-якого дитячого свята. Три варіанти приготування цих ласощів: з желе, на сковороді і з
Торт з печива без випічки
Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
Торт з волоськими горіхами
Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по
Торт з ківі
Торт з ківі - чудовий десерт для будь-якого свята: день народження, нового року і т. д. Пропонуємо вам кілька оригінальних і універсальних рецептів
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з