Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Черепаха» зі сметаною

Торт «Черепаха» зі сметаною

23-07-2015, 21:15
520
Торт «Черепаха» зі сметаною
Торт «Черепаха» зі сметаною стане справжньою прикрасою вашого святкового столу. Його неодмінно оцінять всі гості і відразу ж попросять вас поділитися рецептиком цього чудового і неймовірно смачного ласощі!

Рецепт торта «Черепаха» зі сметаною


Інгредієнти:
Для тіста:

  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;

  • яйце – 6 шт.;

  • цукор – 300 г;

  • борошно – 220 г;

  • какао – 15 ст. ложки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка.


  • Для крему:

  • сметана – 400 мл;

  • масло вершкове – 200 г;

  • цукор – 200 р.


  • Для прикраси:

  • молочний шоколад – 100 г;

  • волоські горіхи – 50 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • молоко – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, для початку нам необхідно спекти бісквітні палички для торта. Жовтки відділяємо від білків і прибираємо останні в холодильник, а желточки залишаємо на 15 хвилин. Цим часом просіваємо через сито борошно з розпушувачем. Духовку розігріваємо до 180°С, а деко застеляємо спеціальної пергаментним папером. Жовтки збиваємо міксером на низькій швидкості і тоненькою цівкою всипаємо цукор і ванілін. До отриманого крему підмішуємо борошняну суміш. Охолоджені білки виймаємо з холодильника і гарненько збиваємо міксером до утворення стійкої піни. Вводимо акуратно білкову масу до тесту. Викладаємо тісто ложкою на деко у формі печива і випікаємо близько до готовності 15 хвилин. Потім обережно перекладаємо бісквітні палички на решітку для охолодження.
    Розм'якшене масло збиваємо міксером до пишноти, а потім, не зупиняючись, додаємо тонкою цівкою цукровий пісок. Далі, викладаємо сметану, знижуємо швидкість і збиваємо крем до однорідності. Приблизно 10 печенюшек відкладаємо для прикраси торта, а решта викладаємо на плоске блюдо, вмочаючи спочатку з обох сторін в кремі. Надаємо торту форму панцира черепахи.
    Шоколад розламуємо на шматочки, складаємо в невелику ємність, вливаємо трохи молока і ставимо на водяну баню. Після повного розчинення додаємо масло і ретельно перемішуємо. Знімаємо глазур з вогню і залишаємо остигати. З відкладеного печива викладаємо панцир, лапки і головку. Покриваємо всі шоколадною глазур'ю і залишаємо готовий торт «Черепаха» зі сметанним кремом просякати, поставивши його на 3 години в холодильник.

    Сметанний торт «Черепаха» з фруктами


    Інгредієнти:

  • згущене молоко – 1 банку;

  • яйце – 1 шт.;

  • сода – щіпка;

  • борошно – 450 г;

  • ванілін – за смаком;

  • ківі.


  • Для крему:

  • яйце – 2 шт.;

  • молоко – 500 мл;

  • масло вершкове – 200 г;

  • борошно – 2 ст. ложки

  • цукор – 1 ст.


  • Приготування
    Згущене молоко виливаємо в глибоку миску, додаємо яйце, додаємо ванільний цукор і гашену оцтом соду. Поступово вводимо невеликими порціями борошно і вимішуємо тісто до еластичності. Після цього поділяємо його на 8 частин і переходимо до приготування крему. Для цього виливаємо в ковшичек молоко, додаємо борошно, цукор і вводимо збиті яйця. Проварюємо крем на невеликому вогні до густої консистенції, постійно помішуючи. Додаємо до нього вершкове масло,
    Торт «Черепаха» зі сметаною
    ретельно розмішуємо і залишаємо під кришкою остуджуватися.
    З кожного шматочка тіста розкачуємо плоску коржик, проколюємо її в кількох місцях і обсмажуємо по 1 хвилинки з кожного боку. Ківі чистимо і нарізаємо тоненькими кружальцями. Корж промазуємо кремом, викладаємо зверху кілька скибочок ківі, накриваємо наступним коржем і т. д. Обрізаємо краю тортика по колу, подрібнюємо в крихту і перемішуємо з залишками крему. Отриманою сумішшю прикрашаємо готовий десерт і даємо йому просочитися хвилин 30. Потім трохи підрівнюємо форму торта руками, формуємо гірку і обкладаємо її кружечками ківі, виділяючи лапки і голівку «черепашки».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт на сковороді - рецепт
    Торт на сковороді - рецепт
    До вашого відома торти готують не тільки в духовці. У даній статті ви зможете знайти рецепт торта на сковороді. Це дуже смачне ласощі не так вже
    Торт «Смарагдова черепаха»
    Торт «Смарагдова черепаха»
    Яскравий торт «Смарагдова черепаха» стане прикрасою будь-якого дитячого свята. Три варіанти приготування цих ласощів: з желе, на сковороді і з
    Торт з печива без випічки
    Торт з печива без випічки
    Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
    Торт з волоськими горіхами
    Торт з волоськими горіхами
    Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по
    Торт з ківі
    Торт з ківі
    Торт з ківі - чудовий десерт для будь-якого свята: день народження, нового року і т. д. Пропонуємо вам кілька оригінальних і універсальних рецептів
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з