Торт «Черепаха» зі сметаною стане справжньою прикрасою вашого святкового столу. Його неодмінно оцінять всі гості і відразу ж попросять вас поділитися рецептиком цього чудового і неймовірно смачного ласощі!
Рецепт торта «Черепаха» зі сметаною
Інгредієнти: Для тіста:
ванільний цукор – 1 ч. ложка; яйце – 6 шт.; цукор – 300 г; борошно – 220 г; какао – 15 ст. ложки; розпушувач – 1 ч. ложка. Для крему:
сметана – 400 мл; масло вершкове – 200 г; цукор – 200 р. Для прикраси: молочний шоколад – 100 г; волоські горіхи – 50 г; масло вершкове – 30 г; молоко – 2 ст. ложки. Приготування Отже, для початку нам необхідно спекти бісквітні палички для торта. Жовтки відділяємо від білків і прибираємо останні в холодильник, а желточки залишаємо на 15 хвилин. Цим часом просіваємо через сито борошно з розпушувачем. Духовку розігріваємо до 180°С, а деко застеляємо спеціальної пергаментним папером. Жовтки збиваємо міксером на низькій швидкості і тоненькою цівкою всипаємо цукор і ванілін. До отриманого крему підмішуємо борошняну суміш. Охолоджені білки виймаємо з холодильника і гарненько збиваємо міксером до утворення стійкої піни. Вводимо акуратно білкову масу до тесту. Викладаємо тісто ложкою на деко у формі печива і випікаємо близько до готовності 15 хвилин. Потім обережно перекладаємо бісквітні палички на решітку для охолодження.
Розм'якшене масло збиваємо міксером до пишноти, а потім, не зупиняючись, додаємо тонкою цівкою цукровий пісок. Далі, викладаємо сметану, знижуємо швидкість і збиваємо крем до однорідності. Приблизно 10 печенюшек відкладаємо для прикраси торта, а решта викладаємо на плоске блюдо, вмочаючи спочатку з обох сторін в кремі. Надаємо торту форму панцира черепахи.
Шоколад розламуємо на шматочки, складаємо в невелику ємність, вливаємо трохи молока і ставимо на водяну баню. Після повного розчинення додаємо масло і ретельно перемішуємо. Знімаємо глазур з вогню і залишаємо остигати. З відкладеного печива викладаємо панцир, лапки і головку. Покриваємо всі шоколадною глазур'ю і залишаємо готовий торт «Черепаха» зі сметанним кремом просякати, поставивши його на 3 години в холодильник.
Сметанний торт «Черепаха» з фруктами
Інгредієнти: згущене молоко – 1 банку; яйце – 1 шт.; сода – щіпка; борошно – 450 г; ванілін – за смаком; ківі. Для крему:
яйце – 2 шт.; молоко – 500 мл; масло вершкове – 200 г; борошно – 2 ст. ложки цукор – 1 ст. Приготування Згущене молоко виливаємо в глибоку миску, додаємо яйце, додаємо ванільний цукор і гашену оцтом соду. Поступово вводимо невеликими порціями борошно і вимішуємо тісто до еластичності. Після цього поділяємо його на 8 частин і переходимо до приготування крему. Для цього виливаємо в ковшичек молоко, додаємо борошно, цукор і вводимо збиті яйця. Проварюємо крем на невеликому вогні до густої консистенції, постійно помішуючи. Додаємо до нього вершкове масло,
ретельно розмішуємо і залишаємо під кришкою остуджуватися.
З кожного шматочка тіста розкачуємо плоску коржик, проколюємо її в кількох місцях і обсмажуємо по 1 хвилинки з кожного боку. Ківі чистимо і нарізаємо тоненькими кружальцями. Корж промазуємо кремом, викладаємо зверху кілька скибочок ківі, накриваємо наступним коржем і т. д. Обрізаємо краю тортика по колу, подрібнюємо в крихту і перемішуємо з залишками крему. Отриманою сумішшю прикрашаємо готовий десерт і даємо йому просочитися хвилин 30. Потім трохи підрівнюємо форму торта руками, формуємо гірку і обкладаємо її кружечками ківі, виділяючи лапки і голівку «черепашки».