Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печиво «Хмиз»

Печиво «Хмиз»

22-07-2015, 22:11
1 064
Печиво «Хмиз»
«Хмиз» - печиво, яке багатьом нагадує смак дитинства, адже тоді не було такого достатку продуктів на полицях магазинів, і мами з бабусями намагалися готувати різні страви самостійно. А це печиво робити дуже легко, до того ж для нього потрібні продукти, завжди є під рукою. Нижче читайте, як приготувати «Хмиз».

Печиво «Хмиз» на кефірі – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;

  • кефір – 250 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • харчова сода – 8 г;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • ванілін;

  • пудра цукрова.


  • Приготування
    Розбиваємо яйця, додаємо цукор, додаємо кефір, соду, ванілін, рослинне масло і перемішуємо. Потім вводимо борошно (бажано, щоб вона була просіяної) і вимішуємо тісто, яке потім розкачуємо шаром близько 7 мм. Ріжемо його ромбиками. В центрі робимо надріз, через який вивертаємо один край. У сковороду вливаємо олію. Бажано, щоб його рівень був хоча б 1 див. Обсмажуємо в ньому печиво до рум'яності. Готовий «Хмиз» притрушиваем цукровою пудрою.

    Печиво «Хмиз» - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;

  • горілка – 10 мл;

  • жовтки – 4 шт.;

  • молоко – 120 мл;

  • пудра цукрова – 05 склянки;

  • вершкове масло розм'якшене вершкове – 60 г;

  • сіль – щіпка;

  • цукор ванільний – 7 г;

  • цукрова пудра;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Просіваємо борошно, додаємо жовтки, молоко, горілку, сіль, розм'якшене вершкове масло і замішуємо тісто. Даємо йому відпочити хвилин 10 а потім розкачуємо. Повинен вийти пласт товщиною приблизно 1 див Потім з тіста вирізаємо кружечки, а безпосередньо перед смаженням їх ще раз розкачуємо. Опускаємо їх у киплячу олію і смажимо до золотистого кольору. Готовий «Хмиз» буде нагадувати черепашки. Посипаємо його цукровою пудрою, попередньо змішаною з ванільним цукром.

    Печиво «Хмиз» - рецепт без горілки


    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • масло рослинне – 15 ст. ложки;

  • борошно – 2 склянки;

  • сіль – щіпка;

  • молоко – 20 мл;

  • цукор – 150 г;

  • цукрова пудра.
  • Печиво «Хмиз»


    Приготування
    Розбиваємо в глибоку ємність яйця і добре збиваємо. Додаємо цукор і перемішуємо. Вливаємо молоко, сіль, рослинне масло і добре перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно виходить приємним на дотик, мягеньким, і не липне до рук. Ділимо його на 3 частини. Кожну з них розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм Ножем ріжемо кожен шматочок на прямокутники бажаної величини. Тепер кожен з них по центру розрізаємо, але до країв не доходимо. А потім як би вивертаємо торці через отримане отвір. У добре розігрітому рослинному маслі обсмажуємо наш «хмиз». А потім вже посипаємо готове печиво цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт хмизу з горілкою
    Рецепт хмизу з горілкою
    Справжній хмиз повинен бути золотистого кольору, хрустким зовні і м'яким всередині. Відкриємо маленький секрет - для того, щоб зробити хмиз хрустким
    Вергуни на кефірі - рецепт
    Вергуни на кефірі - рецепт
    Вергуни - це смачна українська солодкість, яка схожа на всіма улюблений хмиз. В основному вона готується із суміші яєць, води і цукру. Пропонуємо вам
    Хмиз на кефірі
    Хмиз на кефірі
    Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
    Рецепт хрусткого хмизу
    Рецепт хрусткого хмизу
    Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами
    "Хрустики" на горілці - рецепт
    "Хрустики" на горілці - рецепт
    "Хрустики"- печиво родом з дитинства. По-іншому його називають хмиз. Смачне, засмажене, хрустке - неможливо відірватися поки все не з'їси! А багато