«Хмиз» - печиво, яке багатьом нагадує смак дитинства, адже тоді не було такого достатку продуктів на полицях магазинів, і мами з бабусями намагалися готувати різні страви самостійно. А це печиво робити дуже легко, до того ж для нього потрібні продукти, завжди є під рукою. Нижче читайте, як приготувати «Хмиз».
Печиво «Хмиз» на кефірі – рецепт
Інгредієнти: борошно – 3 склянки; кефір – 250 г; яйця – 2 шт.; харчова сода – 8 г; рослинне масло – 20 мл; цукровий пісок – 100 г; ванілін; пудра цукрова. Приготування Розбиваємо яйця, додаємо цукор, додаємо кефір, соду, ванілін, рослинне масло і перемішуємо. Потім вводимо борошно (бажано, щоб вона була просіяної) і вимішуємо тісто, яке потім розкачуємо шаром близько 7 мм. Ріжемо його ромбиками. В центрі робимо надріз, через який вивертаємо один край. У сковороду вливаємо олію. Бажано, щоб його рівень був хоча б 1 див. Обсмажуємо в ньому печиво до рум'яності. Готовий «Хмиз» притрушиваем цукровою пудрою.
Печиво «Хмиз» - рецепт
Інгредієнти: борошно – 3 склянки; горілка – 10 мл; жовтки – 4 шт.; молоко – 120 мл; пудра цукрова – 05 склянки; вершкове масло розм'якшене вершкове – 60 г; сіль – щіпка; цукор ванільний – 7 г; цукрова пудра; рослинне масло. Приготування Просіваємо борошно, додаємо жовтки, молоко, горілку, сіль, розм'якшене вершкове масло і замішуємо тісто. Даємо йому відпочити хвилин 10 а потім розкачуємо. Повинен вийти пласт товщиною приблизно 1 див Потім з тіста вирізаємо кружечки, а безпосередньо перед смаженням їх ще раз розкачуємо. Опускаємо їх у киплячу олію і смажимо до золотистого кольору. Готовий «Хмиз» буде нагадувати черепашки. Посипаємо його цукровою пудрою, попередньо змішаною з ванільним цукром.
Печиво «Хмиз» - рецепт без горілки
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; масло рослинне – 15 ст. ложки; борошно – 2 склянки; сіль – щіпка; молоко – 20 мл; цукор – 150 г; цукрова пудра. Приготування Розбиваємо в глибоку ємність яйця і добре збиваємо. Додаємо цукор і перемішуємо. Вливаємо молоко, сіль, рослинне масло і добре перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно виходить приємним на дотик, мягеньким, і не липне до рук. Ділимо його на 3 частини. Кожну з них розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм Ножем ріжемо кожен шматочок на прямокутники бажаної величини. Тепер кожен з них по центру розрізаємо, але до країв не доходимо. А потім як би вивертаємо торці через отримане отвір. У добре розігрітому рослинному маслі обсмажуємо наш «хмиз». А потім вже посипаємо готове печиво цукровою пудрою.