Рецепт хмизу з горілкою
Рецепт простий засмаженою солодощі з горілкою – далеко не новина. Будь-хто, хто далекий від кулінарної справи, може задатися питанням: «Навіщо взагалі в хмиз додають горілку?». Відповідь проста: горілка, додана в будь-яке тісто, робить останнє дуже повітряним і пористим, зберігаючи його хрустким зовні і м'яким всередині. А що ще треба для ідеального хмизу?
Всього три інгредієнти (крім олія для смаження), кілька хвилин і хрустке ласощі до чаю красується на вашому столі. Головне під час зупинитися при поїданні.
Інгредієнти:
борошно - 165 г;
яйце - 1 шт.;
горілка - 45 мл
Приготування
Збиваємо яйце з горілкою і хорошою пучкою солі. Всипаємо до рідких інгредієнтів склянку просіяного борошна і замішуємо густе і не липке тісто. Розкачуємо тісто в тонкий пласт, нарізаємо на смужки товщиною в 25 сантиметра і опускаємо обсмажитися у вируючому олії. Хрусткий хмиз на горілці після обжарювання слід викласти на серветки, а потім посипати цукром або цукровою пудрою.
Рецепт пишного хмизу відрізняється від попереднього сметаною в складі інгредієнтів. У тісті сметану можна замінити будь-яким скисшим молочним продуктом, а замість горілки влити будь міцний алкоголь.
Інгредієнти:
борошно 160 г;
горілка - 30 мл;
яйце куряче - 1 шт.;
сметана - 40 г;
цукрова пудра.
Приготування
Збиваємо яйця з горілкою і сметаною, додаємо в суміш пучку солі. Починаємо підсипати борошно, замішуючи тісто. Даємо кулі з тесту відпочити з півгодини, щоб воно легше раскатывалось, а потім, власне, розкачуємо і розрізаємо наш хмиз на ромбики. В центрі кожного ромба робимо вертикальний надріз, просовуємо в нього один з кінців тіста і кидаємо фігурку в розпечене масло. Як тільки зарум'яниться – можна діставати, посипати цукровою пудрою і подавати до столу.
Тепер поговоримо про парі іноземних рецептів повітряного хмизу – іспанських чуррос .
Інгредієнти:
банан (стиглий) - 1 шт.;
вершкове масло - 60 мл;
борошно 160 г;
яйця - 3 шт.;
горілка - 40 мл;
рослинна олія і кориця.
Приготування
Щоб приготувати тісто для хмизу з горілкою необхідно розтоплене масло збити з яйцями і горілкою, додати в суміш пюрированный банан і, поступово підсипаючи борошно, замісити густе однорідне тісто.
Перемістіть тісто в кондитерський мішок і відсаджуйте хмиз прямо в розігріте масло. Приготування хмизу на горілці займе лічені хвилини, як тільки підрум'яниться – діставайте, посипайте корицею і пробуйте.
Ще одна варіація хмизу по-іспанськи готується в духовці. Повітряні і легкі лозинки чи очеретинки чудово контрастують з текстурою крихти з печива.
Інгредієнти:
вода - 125 мл;
вершкове масло - 60+ 30 г;
цукор - 10 г;
борошно - 80 г;
горілка - 30 мл;
яйця - 2 шт.;
шоколадне печиво - 10 шт.
Приготування
Перед тим, як спекти хмиз на горілці, нам необхідно буде розігріти духову шафу до необхідної температури, в рамках цього рецепта вона становить 218°С.
Збиваємо воду з розтопленим маслом (60 г), горілкою, яйцями і цукром, а коли суміш стане більш-менш однорідною (масло все одно не вдасться розчинити повністю), починайте підсипати муку. У готове тісто додайте крихту 4 шоколадних печива, знову все розмішайте і отсадите на пергамент з кондитерського шприца. Ставимо деко в духовку. Випічка хмизу на горілці займе 15-20 хвилин, після чого, кожну хворостинку можна змастити залишилися розтопленим маслом і посипати що залишилася крихтою перед подачею.
Хмиз хрусткий: рецепт з горілкою
Всього три інгредієнти (крім олія для смаження), кілька хвилин і хрустке ласощі до чаю красується на вашому столі. Головне під час зупинитися при поїданні.
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйце з горілкою і хорошою пучкою солі. Всипаємо до рідких інгредієнтів склянку просіяного борошна і замішуємо густе і не липке тісто. Розкачуємо тісто в тонкий пласт, нарізаємо на смужки товщиною в 25 сантиметра і опускаємо обсмажитися у вируючому олії. Хрусткий хмиз на горілці після обжарювання слід викласти на серветки, а потім посипати цукром або цукровою пудрою.
Класичний рецепт пишного хмизу з горілкою
Рецепт пишного хмизу відрізняється від попереднього сметаною в складі інгредієнтів. У тісті сметану можна замінити будь-яким скисшим молочним продуктом, а замість горілки влити будь міцний алкоголь.
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з горілкою і сметаною, додаємо в суміш пучку солі. Починаємо підсипати борошно, замішуючи тісто. Даємо кулі з тесту відпочити з півгодини, щоб воно легше раскатывалось, а потім, власне, розкачуємо і розрізаємо наш хмиз на ромбики. В центрі кожного ромба робимо вертикальний надріз, просовуємо в нього один з кінців тіста і кидаємо фігурку в розпечене масло. Як тільки зарум'яниться – можна діставати, посипати цукровою пудрою і подавати до столу.
Хмиз на горілці: рецепт приготування
Тепер поговоримо про парі іноземних рецептів повітряного хмизу – іспанських чуррос .
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати тісто для хмизу з горілкою необхідно розтоплене масло збити з яйцями і горілкою, додати в суміш пюрированный банан і, поступово підсипаючи борошно, замісити густе однорідне тісто.
Перемістіть тісто в кондитерський мішок і відсаджуйте хмиз прямо в розігріте масло. Приготування хмизу на горілці займе лічені хвилини, як тільки підрум'яниться – діставайте, посипайте корицею і пробуйте.
Рецепт смачного хмизу з горілкою і печивом
Ще одна варіація хмизу по-іспанськи готується в духовці. Повітряні і легкі лозинки чи очеретинки чудово контрастують з текстурою крихти з печива.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як спекти хмиз на горілці, нам необхідно буде розігріти духову шафу до необхідної температури, в рамках цього рецепта вона становить 218°С.
Збиваємо воду з розтопленим маслом (60 г), горілкою, яйцями і цукром, а коли суміш стане більш-менш однорідною (масло все одно не вдасться розчинити повністю), починайте підсипати муку. У готове тісто додайте крихту 4 шоколадних печива, знову все розмішайте і отсадите на пергамент з кондитерського шприца. Ставимо деко в духовку. Випічка хмизу на горілці займе 15-20 хвилин, після чого, кожну хворостинку можна змастити залишилися розтопленим маслом і посипати що залишилася крихтою перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хрустики – рецепт
Хрустики, знайомі нам ще з дитинства, чудовий і дуже простий у приготуванні ласощі. Можна посмажити хрустики солодкі, присипавши зверху цукровою
Коржики молочні з дитинства – рецепт
У нашому дитинстві молочний коржик був улюбленим печивом, який при невеликому різноманітності випічки продавався в кожному магазині. Але, звичайно ж,
Хмиз на кефірі
Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
Рецепт хрусткого хмизу
Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами
"Хрустики" на горілці - рецепт
"Хрустики"- печиво родом з дитинства. По-іншому його називають хмиз. Смачне, засмажене, хрустке - неможливо відірватися поки все не з'їси! А багато