Коржики молочні з дитинства – рецепт
Розсипчасті молочні коржики раніше продавалися в кожному магазині солодощів і користувалися шаленою популярністю. Зараз же, із збільшенням різноманітності ласощів, простий, але настільки улюблений коржик з дитинства став майже делікатесом. Повернути знайомі відчуття можна, скориставшись нашими рецептами молочних коржиків: почнемо з класики і закінчимо сучасними варіаціями.
Інгредієнти:
борошно - 420 г;
вершкове масло або маргарин - 90 г;
молоко - 85 мл;
цукровий пісок - 185 г;
ванілін;
розпушувач для тіста - 4 г;
сода харчова - 2 г;
яйце куряче - 1 шт.
Приготування
Температуру духової шафи доводимо до позначки в 200°С.
Вершкове масло приблизно кімнатної температури збиваємо з ваніліном, всипаємо цукор і повторюємо збивання до тих пір, поки масло не перетвориться на білий крем. З'єднуємо молоко з половиною збитого яйця, вливаємо суміш до маслу і продовжуємо збивати. До однорідної масляній основі всипаємо просіяне з содою і розпушувачем борошно, а далі замішуємо тісто. Даємо тісту постояти в холодильнику з півгодини, розкачуємо до товщини в 7-8 мм і нарізаємо на коржики. Змащуємо кожен коржик залишилися яйцем і випікаємо 10 хвилин. Молочні коржики з дитинства будуть готові, коли злегка зарум'яняться зверху.
Інгредієнти:
цукровий пісок - 85 м;
свіжа полуниця - 250 г;
самоподнимающаяся борошно - 1 1/2 ст.;
вершкове масло - 110 г;
молоко - 30 мл;
яйце - 1 шт.;
яєчний білок - 1 шт.;
цукрова пудра - 60 г;
вершки для збивання - 115 мл
Приготування
Готуємо форму діаметром 20 див Полуницю ріжемо скибочками і змішати зі столовою ложкою цукру. Цукор, що залишився з'єднуємо з борошном і маслом, а до отриманої крихті вбиваємо яйце і вливаємо молоко. Замішуємо тісто і розгортаємо його в диск діаметром 12 див. Змащуємо коржик збитим білком і посипаємо пучкою цукру. Ставимо в духовку на півгодини, після випікання остуджуємо, покриваємо збитими з цукровою пудрою вершками і свіжими ягодами.
За цим же рецептом можна приготувати порційні м'які молочні коржики, випікати які слід 13-15 хвилин, зберігаючи температуру випікання на рівні 180-190°С протягом всієї готування.
Інгредієнти:
борошно 160 г;
цукрова пудра - 40 г;
сік і цедра 1 лимона;
вершкове масло - 80 г;
молоко - 60 мл;
сирний сир - 120 г;
йогурт - 120 мл;
цукровий пісок - 80 г;
крохмаль - 5 г;
ванілін;
ягідний джем .
Приготування
Виставивши температуру духовки на позначку 180°С, беремося за приготування молочних коржиків. Змішуємо борошно з цукром, лимонною цедрою і дрібкою солі. До борошна додаємо кубики охолодженого масла і молоко, замішуємо тісто. Розкачуємо тісто до товщини в 6-7 мм і випікаємо на деку близько 18-20 хвилин.
Для крему збиваємо йогурт з сирним сиром, цукровим піском, крохмалем, ваніліном і лимонним соком.
По остившему коржику тонким шаром розподіляємо ягідний джем, а зверху - лимонний крем. Перед подачею охолодити в холодильнику 4-8 годин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 130 г;
молоко - 70 мл;
борошно - 225 г;
цукровий пісок - 75 г;
розтоплений шоколад;
варене згущене молоко.
Приготування
У блендері з'єднуємо холодне масло, молоко, борошно і цукровий пісок. Отримане тісто розкачуємо і випікаємо 5 хвилин при 180-185°С, а потім ще 35 при 150°С. Остуджуємо коржик і змащуємо його вареним згущеним молоком. Поливаємо розтопленим шоколадом зверху і даємо застигнути. Перед подачею нарізаємо.
Молочний коржик з дитинства – класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Температуру духової шафи доводимо до позначки в 200°С.
Вершкове масло приблизно кімнатної температури збиваємо з ваніліном, всипаємо цукор і повторюємо збивання до тих пір, поки масло не перетвориться на білий крем. З'єднуємо молоко з половиною збитого яйця, вливаємо суміш до маслу і продовжуємо збивати. До однорідної масляній основі всипаємо просіяне з содою і розпушувачем борошно, а далі замішуємо тісто. Даємо тісту постояти в холодильнику з півгодини, розкачуємо до товщини в 7-8 мм і нарізаємо на коржики. Змащуємо кожен коржик залишилися яйцем і випікаємо 10 хвилин. Молочні коржики з дитинства будуть готові, коли злегка зарум'яняться зверху.
Рецепт: молочні коржики «Смак дитинства» з полуницею та кремом
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо форму діаметром 20 див Полуницю ріжемо скибочками і змішати зі столовою ложкою цукру. Цукор, що залишився з'єднуємо з борошном і маслом, а до отриманої крихті вбиваємо яйце і вливаємо молоко. Замішуємо тісто і розгортаємо його в диск діаметром 12 див. Змащуємо коржик збитим білком і посипаємо пучкою цукру. Ставимо в духовку на півгодини, після випікання остуджуємо, покриваємо збитими з цукровою пудрою вершками і свіжими ягодами.
За цим же рецептом можна приготувати порційні м'які молочні коржики, випікати які слід 13-15 хвилин, зберігаючи температуру випікання на рівні 180-190°С протягом всієї готування.
Молочний коржик «Смак дитинства» з лимонним кремом
Інгредієнти:
Приготування
Виставивши температуру духовки на позначку 180°С, беремося за приготування молочних коржиків. Змішуємо борошно з цукром, лимонною цедрою і дрібкою солі. До борошна додаємо кубики охолодженого масла і молоко, замішуємо тісто. Розкачуємо тісто до товщини в 6-7 мм і випікаємо на деку близько 18-20 хвилин.
Для крему збиваємо йогурт з сирним сиром, цукровим піском, крохмалем, ваніліном і лимонним соком.
По остившему коржику тонким шаром розподіляємо ягідний джем, а зверху - лимонний крем. Перед подачею охолодити в холодильнику 4-8 годин.
Молочні коржики з дитинства зі згущеним молоком і шоколадом
Інгредієнти:
Приготування
У блендері з'єднуємо холодне масло, молоко, борошно і цукровий пісок. Отримане тісто розкачуємо і випікаємо 5 хвилин при 180-185°С, а потім ще 35 при 150°С. Остуджуємо коржик і змащуємо його вареним згущеним молоком. Поливаємо розтопленим шоколадом зверху і даємо застигнути. Перед подачею нарізаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коржики молочні - рецепт по ГОСТу
Молочні коржики - незабутній смак дитинства. З пісочного тіста - м'які, розсипчасті і дуже смачні! Тепер такі коржики можна приготувати самим в
Коржики на сметані
Якщо ви любите молочні коржики, але у вас в холодильнику залишилося тільки сметанка, то пропонуємо вам рецепт цієї випічки саме на сметані. Повірте,
Коржики на кефірі
Пам'ятайте м'які і ніжні коржики, які ми їли в дитинстві? Цю смакоту можна приготувати вдома, головне - знати як. Ось про це ми і поговоримо в
Молочні коржики - рецепт
Молочні коржики - смак нашого дитинства. Якщо ви любите і хочете відтворити ніжну текстуру і аромат, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про
Пісочні коржики
Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,