Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржики молочні з дитинства – рецепт

Коржики молочні з дитинства – рецепт

5-07-2015, 18:42
1 555
Коржики молочні з дитинства – рецепт
Розсипчасті молочні коржики раніше продавалися в кожному магазині солодощів і користувалися шаленою популярністю. Зараз же, із збільшенням різноманітності ласощів, простий, але настільки улюблений коржик з дитинства став майже делікатесом. Повернути знайомі відчуття можна, скориставшись нашими рецептами молочних коржиків: почнемо з класики і закінчимо сучасними варіаціями.

Молочний коржик з дитинства – класичний рецепт


Інгредієнти:

  • борошно - 420 г;

  • вершкове масло або маргарин - 90 г;

  • молоко - 85 мл;

  • цукровий пісок - 185 г;

  • ванілін;

  • розпушувач для тіста - 4 г;

  • сода харчова - 2 г;

  • яйце куряче - 1 шт.


  • Приготування
    Температуру духової шафи доводимо до позначки в 200°С.
    Вершкове масло приблизно кімнатної температури збиваємо з ваніліном, всипаємо цукор і повторюємо збивання до тих пір, поки масло не перетвориться на білий крем. З'єднуємо молоко з половиною збитого яйця, вливаємо суміш до маслу і продовжуємо збивати. До однорідної масляній основі всипаємо просіяне з содою і розпушувачем борошно, а далі замішуємо тісто. Даємо тісту постояти в холодильнику з півгодини, розкачуємо до товщини в 7-8 мм і нарізаємо на коржики. Змащуємо кожен коржик залишилися яйцем і випікаємо 10 хвилин. Молочні коржики з дитинства будуть готові, коли злегка зарум'яняться зверху.

    Рецепт: молочні коржики «Смак дитинства» з полуницею та кремом


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 85 м;

  • свіжа полуниця - 250 г;

  • самоподнимающаяся борошно - 1 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 110 г;

  • молоко - 30 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • цукрова пудра - 60 г;

  • вершки для збивання - 115 мл


  • Приготування
    Готуємо форму діаметром 20 див Полуницю ріжемо скибочками і змішати зі столовою ложкою цукру. Цукор, що залишився з'єднуємо з борошном і маслом, а до отриманої крихті вбиваємо яйце і вливаємо молоко. Замішуємо тісто і розгортаємо його в диск діаметром 12 див. Змащуємо коржик збитим білком і посипаємо пучкою цукру. Ставимо в духовку на півгодини, після випікання остуджуємо, покриваємо збитими з цукровою пудрою вершками і свіжими ягодами.
    За цим же рецептом можна приготувати порційні м'які молочні коржики, випікати які слід 13-15 хвилин, зберігаючи температуру випікання на рівні 180-190°С протягом всієї готування.

    Молочний коржик «Смак дитинства» з лимонним кремом


    Інгредієнти:

  • борошно 160 г;

  • цукрова пудра - 40 г;

  • сік і цедра 1 лимона;

  • вершкове масло - 80 г;

  • молоко - 60 мл;

  • сирний сир - 120 г;

  • йогурт - 120 мл;

  • цукровий пісок - 80 г;

  • крохмаль - 5 г;

  • ванілін;

  • ягідний джем .


  • Приготування
    Виставивши температуру духовки на позначку 180°С, беремося за приготування молочних коржиків. Змішуємо борошно з цукром, лимонною цедрою і дрібкою солі. До борошна додаємо кубики охолодженого масла і молоко, замішуємо тісто. Розкачуємо тісто до товщини в 6-7 мм і випікаємо на деку близько 18-20 хвилин.
    Для крему збиваємо йогурт з сирним сиром, цукровим піском, крохмалем, ваніліном і лимонним соком.
    По остившему коржику тонким шаром розподіляємо ягідний джем, а зверху - лимонний крем. Перед подачею охолодити в холодильнику 4-8 годин.

    Молочні коржики з дитинства зі згущеним молоком і шоколадом


    Інгредієнти:
    Коржики молочні з дитинства – рецепт


  • вершкове масло - 130 г;

  • молоко - 70 мл;

  • борошно - 225 г;

  • цукровий пісок - 75 г;

  • розтоплений шоколад;

  • варене згущене молоко.


  • Приготування
    У блендері з'єднуємо холодне масло, молоко, борошно і цукровий пісок. Отримане тісто розкачуємо і випікаємо 5 хвилин при 180-185°С, а потім ще 35 при 150°С. Остуджуємо коржик і змащуємо його вареним згущеним молоком. Поливаємо розтопленим шоколадом зверху і даємо застигнути. Перед подачею нарізаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коржики молочні - рецепт по ГОСТу
    Коржики молочні - рецепт по ГОСТу
    Молочні коржики - незабутній смак дитинства. З пісочного тіста - м'які, розсипчасті і дуже смачні! Тепер такі коржики можна приготувати самим в
    Коржики на сметані
    Коржики на сметані
    Якщо ви любите молочні коржики, але у вас в холодильнику залишилося тільки сметанка, то пропонуємо вам рецепт цієї випічки саме на сметані. Повірте,
    Коржики на кефірі
    Коржики на кефірі
    Пам'ятайте м'які і ніжні коржики, які ми їли в дитинстві? Цю смакоту можна приготувати вдома, головне - знати як. Ось про це ми і поговоримо в
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - смак нашого дитинства. Якщо ви любите і хочете відтворити ніжну текстуру і аромат, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,