Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржики молочні - рецепт по ГОСТу

Коржики молочні - рецепт по ГОСТу

5-07-2015, 18:42
723
Коржики молочні - рецепт по ГОСТу
В радянські часи (а подекуди і зараз на пострадянській території) підприємства громадського харчування, домові кухні, різні кафе та їдальні готували і пропонували чудову легку випічку – молочні коржики . Готували молочні коржики за рецептом, що відповідає ГОСТу. Діти і дорослі з задоволенням поглинали молочні коржики під чай, какао, кава з молоком, кефір або компоти-соки.
Припустимо, вам захотілося таких коржиків, а в найближчій домової кухні їх не виявилося. Не турбуйтеся, смачні молочні коржики можна приготувати самостійно вдома, це зовсім не складно.
Розповімо, як приготувати молочні коржики за рецептом, максимально близького до радянського ГОСТу, в домашніх умовах. Ваші домашні та близькі, особливо діти будуть з задоволенням поглинати цю випічку, в той час як ви можете відчувати задоволення результатами своїх праць, так би мовити, на кондитерській ниві. Дітей, до речі, можна залучити до участі в приготуванні молочних коржиків – хороша навчально-розвиваюча ситуація.

Домашні молочні коржики – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне високосортна – близько 450 г;

  • масло вершкове натуральне – 100 г;

  • цукор – 200 г;

  • куряче яйце – 2 шт. (друге для змащування);

  • молоко середньої жирності – близько 100 мл;

  • ваніль – 1 щіпка;

  • сода, погашена соком лимона – на кінчику ножа.


  • Приготування
    Масло має бути відносно м'яким, кімнатної температури, ретельно розітремо його з цукром в мисці. 1 яйце + жовток від другого яйця добре взобьем з молоком за допомогою віночка або вилки і додамо в миску з цукрово-масляною сумішшю. Ретельно зіб'ємо все до стану крему. Додамо в крем погашену соду і ваніль (ваніль можна замінити ванільним цукром, добре ще додати 2 ч. ложки запашного золотистого рому, коньяку або плодового бренді, в радянському Гості цього немає, але цей компонент значно поліпшить структуру тесту, а також аромат і смак коржиків.
    Потроху додаємо в миску з кремом просіяне борошно і замішуємо тісто. Ретельно вимішуємо, але недовго, можна за допомогою міксера з спіралевидної насадкою. Руками, змащеними олією, доводимо тісто до стану потрібної пластичності і скачуємо в кулю.
    Припыливаем борошном робочу поверхню і розкачуємо з тіста пласт товщиною близько 6-8 мм Вирізаємо коржики з допомогою круглої пробивний форми (найкращий діаметр близько 8 см), якщо форми немає, можна скористатися склянкою або просто розрізати тісто на квадратики-ромбики-трикутники.
    Викладаємо коржики на деко, змащене маслом (ще краще спочатку простелити його пергаментним папером). Змащуємо поверхню коржиків яєчним білком за допомогою пензля.
    Випікаємо молочні коржики в розігрітому приблизно до 200°С духовій шафі протягом близько 15 хвилин. Про готовність коржиків нам повідомляють приємна рум'яність і аромат. Перед подачею молочні коржики треба остудити. Можна ще облити їх який-небудь солодкої глазур'ю або помадкою (вершковою, молочної, фруктової, шоколадної) – так буде ще смачніше.
    Слід зауважити, що ваніль можна замінити корицею – тільки не використовуйте їх разом.
    Ще один важливий момент
    Коржики молочні - рецепт по ГОСТу

    У Гостівської рецептури молочних коржиків занадто багато цукру, що не корисно. Кількість цукру можна зменшити як мінімум на 1/4 від загальної кількості.
    Як видозмінити рецепт?
    До складу тіста для молочних коржиків можна ввести 1-3 ч. ложки какао-порошку або кэроба, змішуємо його з цукром перед розтиранням з маслом (див. вище). Звичайно ж, вийдуть вже зовсім інші коржики, але не хвилюйтеся, ви можете спекти коржики 2 видів, вони, що називається, «відлітають», причому надзвичайно швидко.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коржики молочні з дитинства – рецепт
    Коржики молочні з дитинства – рецепт
    У нашому дитинстві молочний коржик був улюбленим печивом, який при невеликому різноманітності випічки продавався в кожному магазині. Але, звичайно ж,
    Коржики на сметані
    Коржики на сметані
    Якщо ви любите молочні коржики, але у вас в холодильнику залишилося тільки сметанка, то пропонуємо вам рецепт цієї випічки саме на сметані. Повірте,
    Коржики на кефірі
    Коржики на кефірі
    Пам'ятайте м'які і ніжні коржики, які ми їли в дитинстві? Цю смакоту можна приготувати вдома, головне - знати як. Ось про це ми і поговоримо в
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - смак нашого дитинства. Якщо ви любите і хочете відтворити ніжну текстуру і аромат, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
    Коржики на пиві
    Коржики на пиві
    Коржики на пиві - дуже проста домашня випічка. Тісто виходить ніжним і злегка листковим. У нашій статті ми розглянемо декілька універсальних рецептів