Розсипчасті молочні коржики раніше продавалися в кожному магазині солодощів і користувалися шаленою популярністю. Зараз же, із збільшенням різноманітності ласощів, простий, але настільки улюблений коржик з дитинства став майже делікатесом. Повернути знайомі відчуття можна, скориставшись нашими рецептами молочних коржиків: почнемо з класики і закінчимо сучасними варіаціями.
Молочний коржик з дитинства – класичний рецепт
Інгредієнти: борошно - 420 г; вершкове масло або маргарин - 90 г; молоко - 85 мл; цукровий пісок - 185 г; ванілін; розпушувач для тіста - 4 г; сода харчова - 2 г; яйце куряче - 1 шт. Приготування
Температуру духової шафи доводимо до позначки в 200°С.
Вершкове масло приблизно кімнатної температури збиваємо з ваніліном, всипаємо цукор і повторюємо збивання до тих пір, поки масло не перетвориться на білий крем. З'єднуємо молоко з половиною збитого яйця, вливаємо суміш до маслу і продовжуємо збивати. До однорідної масляній основі всипаємо просіяне з содою і розпушувачем борошно, а далі замішуємо тісто. Даємо тісту постояти в холодильнику з півгодини, розкачуємо до товщини в 7-8 мм і нарізаємо на коржики. Змащуємо кожен коржик залишилися яйцем і випікаємо 10 хвилин. Молочні коржики з дитинства будуть готові, коли злегка зарум'яняться зверху.
Рецепт: молочні коржики «Смак дитинства» з полуницею та кремом
Інгредієнти: цукровий пісок - 85 м; свіжа полуниця - 250 г; самоподнимающаяся борошно - 1 1/2 ст.; вершкове масло - 110 г; молоко - 30 мл; яйце - 1 шт.; яєчний білок - 1 шт.; цукрова пудра - 60 г; вершки для збивання - 115 мл Приготування Готуємо форму діаметром 20 див Полуницю ріжемо скибочками і змішати зі столовою ложкою цукру. Цукор, що залишився з'єднуємо з борошном і маслом, а до отриманої крихті вбиваємо яйце і вливаємо молоко. Замішуємо тісто і розгортаємо його в диск діаметром 12 див. Змащуємо коржик збитим білком і посипаємо пучкою цукру. Ставимо в духовку на півгодини, після випікання остуджуємо, покриваємо збитими з цукровою пудрою вершками і свіжими ягодами.
За цим же рецептом можна приготувати порційні м'які молочні коржики, випікати які слід 13-15 хвилин, зберігаючи температуру випікання на рівні 180-190°С протягом всієї готування.
Молочний коржик «Смак дитинства» з лимонним кремом
Інгредієнти: борошно 160 г; цукрова пудра - 40 г; сік і цедра 1 лимона; вершкове масло - 80 г; молоко - 60 мл; сирний сир - 120 г; йогурт - 120 мл; цукровий пісок - 80 г; крохмаль - 5 г; ванілін; ягідний джем . Приготування Виставивши температуру духовки на позначку 180°С, беремося за приготування молочних коржиків. Змішуємо борошно з цукром, лимонною цедрою і дрібкою солі. До борошна додаємо кубики охолодженого масла і молоко, замішуємо тісто. Розкачуємо тісто до товщини в 6-7 мм і випікаємо на деку близько 18-20 хвилин.
Для крему збиваємо йогурт з сирним сиром, цукровим піском, крохмалем, ваніліном і лимонним соком.
По остившему коржику тонким шаром розподіляємо ягідний джем, а зверху - лимонний крем. Перед подачею охолодити в холодильнику 4-8 годин.
Молочні коржики з дитинства зі згущеним молоком і шоколадом
Інгредієнти: вершкове масло - 130 г; молоко - 70 мл; борошно - 225 г; цукровий пісок - 75 г; розтоплений шоколад; варене згущене молоко. Приготування У блендері з'єднуємо холодне масло, молоко, борошно і цукровий пісок. Отримане тісто розкачуємо і випікаємо 5 хвилин при 180-185°С, а потім ще 35 при 150°С. Остуджуємо коржик і змащуємо його вареним згущеним молоком. Поливаємо розтопленим шоколадом зверху і даємо застигнути. Перед подачею нарізаємо.