Рецепт простий засмаженою солодощі з горілкою – далеко не новина. Будь-хто, хто далекий від кулінарної справи, може задатися питанням: «Навіщо взагалі в хмиз додають горілку?». Відповідь проста: горілка, додана в будь-яке тісто, робить останнє дуже повітряним і пористим, зберігаючи його хрустким зовні і м'яким всередині. А що ще треба для ідеального хмизу?
Хмиз хрусткий: рецепт з горілкою
Всього три інгредієнти (крім олія для смаження), кілька хвилин і хрустке ласощі до чаю красується на вашому столі. Головне під час зупинитися при поїданні.
Інгредієнти: борошно - 165 г; яйце - 1 шт.; горілка - 45 мл Приготування Збиваємо яйце з горілкою і хорошою пучкою солі. Всипаємо до рідких інгредієнтів склянку просіяного борошна і замішуємо густе і не липке тісто. Розкачуємо тісто в тонкий пласт, нарізаємо на смужки товщиною в 25 сантиметра і опускаємо обсмажитися у вируючому олії. Хрусткий хмиз на горілці після обжарювання слід викласти на серветки, а потім посипати цукром або цукровою пудрою.
Класичний рецепт пишного хмизу з горілкою
Рецепт пишного хмизу відрізняється від попереднього сметаною в складі інгредієнтів. У тісті сметану можна замінити будь-яким скисшим молочним продуктом, а замість горілки влити будь міцний алкоголь.
Інгредієнти: борошно 160 г; горілка - 30 мл; яйце куряче - 1 шт.; сметана - 40 г; цукрова пудра. Приготування Збиваємо яйця з горілкою і сметаною, додаємо в суміш пучку солі. Починаємо підсипати борошно, замішуючи тісто. Даємо кулі з тесту відпочити з півгодини, щоб воно легше раскатывалось, а потім, власне, розкачуємо і розрізаємо наш хмиз на ромбики. В центрі кожного ромба робимо вертикальний надріз, просовуємо в нього один з кінців тіста і кидаємо фігурку в розпечене масло. Як тільки зарум'яниться – можна діставати, посипати цукровою пудрою і подавати до столу.
Хмиз на горілці: рецепт приготування
Тепер поговоримо про парі іноземних рецептів повітряного хмизу – іспанських чуррос .
Інгредієнти: банан (стиглий) - 1 шт.; вершкове масло - 60 мл; борошно 160 г; яйця - 3 шт.; горілка - 40 мл; рослинна олія і кориця. Приготування Щоб приготувати тісто для хмизу з горілкою необхідно розтоплене масло збити з яйцями і горілкою, додати в суміш пюрированный банан і, поступово підсипаючи борошно, замісити густе однорідне тісто.
Перемістіть тісто в кондитерський мішок і відсаджуйте хмиз прямо в розігріте масло. Приготування хмизу на горілці займе лічені хвилини, як тільки підрум'яниться – діставайте, посипайте корицею і пробуйте.
Рецепт смачного хмизу з горілкою і печивом
Ще одна варіація хмизу по-іспанськи готується в духовці. Повітряні і легкі лозинки чи очеретинки чудово контрастують з текстурою крихти з печива.
Інгредієнти: вода - 125 мл; вершкове масло - 60+ 30 г; цукор - 10 г; борошно - 80 г; горілка - 30 мл; яйця - 2 шт.; шоколадне печиво - 10 шт. Приготування Перед тим, як спекти хмиз на горілці, нам необхідно буде розігріти духову шафу до необхідної температури, в рамках цього рецепта вона становить 218°С.
Збиваємо воду з розтопленим маслом (60 г), горілкою, яйцями і цукром, а коли суміш стане більш-менш однорідною (масло все одно не вдасться розчинити повністю), починайте підсипати муку. У готове тісто додайте крихту 4 шоколадних печива, знову все розмішайте і отсадите на пергамент з кондитерського шприца. Ставимо деко в духовку. Випічка хмизу на горілці займе 15-20 хвилин, після чого, кожну хворостинку можна змастити залишилися розтопленим маслом і посипати що залишилася крихтою перед подачею.