Печиво на кислому молоці
Якщо у вас в холодильнику є кисле молоко, то його обов'язково виливати, а можна приготувати смачне печиво . Така випічка, безсумнівно, припаде до душі і дорослим, і дітям.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
шоколад – 100 г;
кисле молоко – 2 ст.;
сметана нежирна – 2 ст. ложки;
ванілін;
розпушувач – 2 ч. ложки.
Приготування
Кисле молоко виливаємо в ємність і збиваємо з рослинним маслом і цукром до однорідної консистенції. Потім додаємо розпушувач, кидаємо ванілін і трохи борошна. Поступово підсипаємо невеликими порціями решту борошно і замішуємо еластичне тісто. Далі розгортаємо його в квадрат товщиною 1 див, перекладаємо на деко і випікаємо в розігрітій духовці 20 хвилин. А цим часом робимо помадку: в вогнетривкої каструлі розтоплюємо шоколад і кладемо до нього сметану. Готовий корж охолодити, нарізаємо на квадратики і на кожен наносимо трохи помадки, використовуючи кондитерський мішок.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні – 3 ст.;
борошно – 25 склянки;
м'яке вершкове масло – 270 г;
цукор – 2 ст.;
яйце – 2 шт.;
мед – 4 ч. ложки;
скисле молоко – 8 ст. ложок;
сода – щіпка;
кунжут – за смаком.
Приготування
Масло розплавляємо в мікрохвильовці, охолоджуємо, додаємо мед, яйця, вливаємо кисле молоко і кидаємо соду. Пластівці подрібнюємо і змішуємо з цукром і просіяним борошном. Далі з'єднуємо обидві суміші, формуємо з отриманого тіста невеликі кульки і викладаємо їх на деко. Посипаємо печиво на швидку руку на кислому молоці кунжутом і випікаємо при 190 градусах 20 хвилин.
Інгредієнти:
кисле молоко – 1 ст.;
крупа манна – 1 ст.;
борошно – 3 ст.;
цукор – 1 ст.;
яйце – 4 шт.;
масло вершкове – 210 г;
Для глазурі:
яєчні білки – 2 шт.;
дрібна пудра цукрова – 100 г;
свіжий сік лимонний – кілька крапель.
Приготування
Манку висипаємо в кисле молоко і залишаємо розбухати приблизно на годину. Цим часом яйця розтираємо з цукром і змішуємо масу з підготовленою раніше сумішшю. Додаємо розм'якшене вершкове масло, додаємо соду, сіль і всипаємо просіяне борошно. Залишаємо готове тісто хвилин на 30 а потім розкачуємо його в пласт і склянкою вирізаємо кружечки. Викладаємо заготовки на деко, ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 35 хвилин до золотистого кольору. Яєчні білки збиваємо з лимонним соком і дрібної цукровою пудрою, а потім наносимо отриману білу глазур на тепле печиво.
Рецепт печива з кислого молока
Інгредієнти:
Приготування
Кисле молоко виливаємо в ємність і збиваємо з рослинним маслом і цукром до однорідної консистенції. Потім додаємо розпушувач, кидаємо ванілін і трохи борошна. Поступово підсипаємо невеликими порціями решту борошно і замішуємо еластичне тісто. Далі розгортаємо його в квадрат товщиною 1 див, перекладаємо на деко і випікаємо в розігрітій духовці 20 хвилин. А цим часом робимо помадку: в вогнетривкої каструлі розтоплюємо шоколад і кладемо до нього сметану. Готовий корж охолодити, нарізаємо на квадратики і на кожен наносимо трохи помадки, використовуючи кондитерський мішок.
Вівсяне печиво на кислому молоці
Інгредієнти:
Приготування
Масло розплавляємо в мікрохвильовці, охолоджуємо, додаємо мед, яйця, вливаємо кисле молоко і кидаємо соду. Пластівці подрібнюємо і змішуємо з цукром і просіяним борошном. Далі з'єднуємо обидві суміші, формуємо з отриманого тіста невеликі кульки і викладаємо їх на деко. Посипаємо печиво на швидку руку на кислому молоці кунжутом і випікаємо при 190 градусах 20 хвилин.
Домашнє печиво на кислому молоці
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
Манку висипаємо в кисле молоко і залишаємо розбухати приблизно на годину. Цим часом яйця розтираємо з цукром і змішуємо масу з підготовленою раніше сумішшю. Додаємо розм'якшене вершкове масло, додаємо соду, сіль і всипаємо просіяне борошно. Залишаємо готове тісто хвилин на 30 а потім розкачуємо його в пласт і склянкою вирізаємо кружечки. Викладаємо заготовки на деко, ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 35 хвилин до золотистого кольору. Яєчні білки збиваємо з лимонним соком і дрібної цукровою пудрою, а потім наносимо отриману білу глазур на тепле печиво.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво «Ленінградське»
Побалуйте себе смачним і оригінальним ласощами. «Ленінградське» печиво - це неймовірне поєднання м'якої основи з хрусткою скоринкою. Запропонований
Печиво на молоці
Якщо ви не знаєте, чим би таким, особливо смачненьким порадувати малюків, так і часом не особливо маєте, зверніть увагу на рецепти, представлені
Оладки на кислому молоці
Якщо у вас випадково скисло молоко в холодильнику - не поспішайте його викидати, можна приготувати чудові оладки! Оладки на кислому молоці
Печиво без яєць
Печиво без яєць - відмінне рішення для тих, у кого алергія або для вегетаріанців. За своїми смаковими якостями воно ні чим не поступається
Печиво з мармеладом
Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
Печиво з шоколадного масла
Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів