Якщо у вас в холодильнику є кисле молоко, то його обов'язково виливати, а можна приготувати смачне печиво . Така випічка, безсумнівно, припаде до душі і дорослим, і дітям.
Рецепт печива з кислого молока
Інгредієнти: борошно – 500 г; масло рослинне – 2 ст. ложки; шоколад – 100 г; кисле молоко – 2 ст.; сметана нежирна – 2 ст. ложки; ванілін; розпушувач – 2 ч. ложки. Приготування Кисле молоко виливаємо в ємність і збиваємо з рослинним маслом і цукром до однорідної консистенції. Потім додаємо розпушувач, кидаємо ванілін і трохи борошна. Поступово підсипаємо невеликими порціями решту борошно і замішуємо еластичне тісто. Далі розгортаємо його в квадрат товщиною 1 див, перекладаємо на деко і випікаємо в розігрітій духовці 20 хвилин. А цим часом робимо помадку: в вогнетривкої каструлі розтоплюємо шоколад і кладемо до нього сметану. Готовий корж охолодити, нарізаємо на квадратики і на кожен наносимо трохи помадки, використовуючи кондитерський мішок.
Вівсяне печиво на кислому молоці
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 3 ст.; борошно – 25 склянки; м'яке вершкове масло – 270 г; цукор – 2 ст.; яйце – 2 шт.; мед – 4 ч. ложки; скисле молоко – 8 ст. ложок; сода – щіпка; кунжут – за смаком. Приготування Масло розплавляємо в мікрохвильовці, охолоджуємо, додаємо мед, яйця, вливаємо кисле молоко і кидаємо соду. Пластівці подрібнюємо і змішуємо з цукром і просіяним борошном. Далі з'єднуємо обидві суміші, формуємо з отриманого тіста невеликі кульки і викладаємо їх на деко. Посипаємо печиво на швидку руку на кислому молоці кунжутом і випікаємо при 190 градусах 20 хвилин.
Домашнє печиво на кислому молоці
Інгредієнти: кисле молоко – 1 ст.; крупа манна – 1 ст.; борошно – 3 ст.; цукор – 1 ст.; яйце – 4 шт.; масло вершкове – 210 г; Для глазурі:
яєчні білки – 2 шт.; дрібна пудра цукрова – 100 г; свіжий сік лимонний – кілька крапель. Приготування Манку висипаємо в кисле молоко і залишаємо розбухати приблизно на годину. Цим часом яйця розтираємо з цукром і змішуємо масу з підготовленою раніше сумішшю. Додаємо розм'якшене вершкове масло, додаємо соду, сіль і всипаємо просіяне борошно. Залишаємо готове тісто хвилин на 30 а потім розкачуємо його в пласт і склянкою вирізаємо кружечки. Викладаємо заготовки на деко, ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 35 хвилин до золотистого кольору. Яєчні білки збиваємо з лимонним соком і дрібної цукровою пудрою, а потім наносимо отриману білу глазур на тепле печиво.