Яблучний десерт
Яблука, з-за свого різноманітності і доступності протягом усього року, з'являються на нашому столі у складі десертів частіше інших фруктів. Але, як правило, всі яблучні рецепти обмежуються шарлотками, тартами або пиріжками з яблучною начинкою. Ми ж зібрали смачні яблучні рецепти для того, щоб урізноманітнити ваше меню.
Інгредієнти:
цукор - 1/4 ст.;
борошно - 1/4 ст.;
яйця - 2 шт.;
молоко - 1 ст.;
яблучний джем - 400 р;
мелена кориця - 2 ч. ложки;
цукрова пудра - 2 ч. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо невеликі формочки для випікання маслом.
Змішуємо цукор і борошно, окремо збиваємо разом молоко і яйця. Вливаємо яєчно-молочну суміш до сухих інгредієнтів, і замішуємо густе однорідне тісто.
Яблучний джем розкладаємо по дну всіх підготовлених формочок. Заливаємо яблучну основу тестом і посипаємо корицею. Випікаємо клафуті 25 хвилин, потім охолоджуємо 5 хвилин і подаємо, посипавши цукровою пудрою.
Інгредієнти:
молоко - 1 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
заварний крем (порошок) - 2 1/2 ст. ложки;
цукор - 1/2 ст.;
яблучне варення - 800 г;
борошно - 1 ст.;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
мелений мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 100 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо молоко і ваніль в сотейнику, доводимо до кипіння на середньому вогні.
Порошковий крем (1 1/2 ст. ложки) з'єднуємо з 2 столовими ложками цукру і аналогічною кількістю холодної води. Додаємо отриману суміш у підігріте молоко і чекаємо, поки крем не загусне.
Викладаємо яблучне варення у форми, а зверху заливаємо все заварним кремом. Змішуємо борошно, корицю, мускатний орез, що залишився порошок заварного крему і цукор, додаємо до сухих інгредієнтів розтоплене масло і вимішуємо все до утворення крихти. Посипаємо десерти у формах борошняний крихтою і ставимо в духовку на 30 хвилин.
Інгредієнти:
яблука - 500 г;
банани - 2 шт.;
цукор - 200 г;
яблучний сік - 1 ст.;
Калвадос - 125 мл.
Приготування
Очищені і нарізані яблука і банани кладемо в сотейник, засипаємо цукром і заливаємо 150 мл води. Варимо фрукти 8-10 хвилин до м'якості, після чого перетираємо яблука і банани через сито і змішати отримане пюре з яблучним соком. Отриману суміш виливаємо в контейнер і ставимо в морозильну камеру. Як тільки нашого краю десерту замерзнуть, збиваємо все міксером і повертаємо в морозильник. Повторюємо процедуру 2-3 рази, поки сорбет не замерзне.
Подаємо кульки яблучно-бананового десерту в креманці полив невеликою порцією Кальвадосу.
Інгредієнти:
яблука - 4 шт.;
столове вино - 250 мл;
цукор - 1 ч. ложка+ 55 г;
ваніль - 1 стручок;
мелена кориця - щіпка;
родзинки - 50 г;
яєчні жовтки - 50 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200°С. Яблука ріжемо на шматочки, змішуємо їх з 100 мл вина, чайною ложкою цукру, ваніллю і корицею. Розкладаємо яблучні скибочки на деко і ставимо в духовку на 20 хвилин запікати під фольгою. Після закінчення часу, посипаємо яблука родзинками і знову повертаємо в духовку, накривши фольгою, на 20 хвилин.
Яєчні білки і цукор, що залишився збиваємо дочиста і ставимо на водяну баню, також не припиняючи збивання. Вливаємо до суміші залишилося вино і продовжуємо збивати крем ще 10 хвилин.
Ділимо запечені яблука по креманках або келихах, і подаємо, затока винним заварним кремом, в гарячому або холодному вигляді. На додаток до десерту можна подати мигдальне печиво або хлібець. Приємного апетиту!
Яблучні десерт клафуті - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо невеликі формочки для випікання маслом.
Змішуємо цукор і борошно, окремо збиваємо разом молоко і яйця. Вливаємо яєчно-молочну суміш до сухих інгредієнтів, і замішуємо густе однорідне тісто.
Яблучний джем розкладаємо по дну всіх підготовлених формочок. Заливаємо яблучну основу тестом і посипаємо корицею. Випікаємо клафуті 25 хвилин, потім охолоджуємо 5 хвилин і подаємо, посипавши цукровою пудрою.
Як приготувати яблучний десерт крамбл?
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо молоко і ваніль в сотейнику, доводимо до кипіння на середньому вогні.
Порошковий крем (1 1/2 ст. ложки) з'єднуємо з 2 столовими ложками цукру і аналогічною кількістю холодної води. Додаємо отриману суміш у підігріте молоко і чекаємо, поки крем не загусне.
Викладаємо яблучне варення у форми, а зверху заливаємо все заварним кремом. Змішуємо борошно, корицю, мускатний орез, що залишився порошок заварного крему і цукор, додаємо до сухих інгредієнтів розтоплене масло і вимішуємо все до утворення крихти. Посипаємо десерти у формах борошняний крихтою і ставимо в духовку на 30 хвилин.
Десерт з яблучного пюре з бананом
Інгредієнти:
Приготування
Очищені і нарізані яблука і банани кладемо в сотейник, засипаємо цукром і заливаємо 150 мл води. Варимо фрукти 8-10 хвилин до м'якості, після чого перетираємо яблука і банани через сито і змішати отримане пюре з яблучним соком. Отриману суміш виливаємо в контейнер і ставимо в морозильну камеру. Як тільки нашого краю десерту замерзнуть, збиваємо все міксером і повертаємо в морозильник. Повторюємо процедуру 2-3 рази, поки сорбет не замерзне.
Подаємо кульки яблучно-бананового десерту в креманці полив невеликою порцією Кальвадосу.
Простий яблучний десерт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200°С. Яблука ріжемо на шматочки, змішуємо їх з 100 мл вина, чайною ложкою цукру, ваніллю і корицею. Розкладаємо яблучні скибочки на деко і ставимо в духовку на 20 хвилин запікати під фольгою. Після закінчення часу, посипаємо яблука родзинками і знову повертаємо в духовку, накривши фольгою, на 20 хвилин.
Яєчні білки і цукор, що залишився збиваємо дочиста і ставимо на водяну баню, також не припиняючи збивання. Вливаємо до суміші залишилося вино і продовжуємо збивати крем ще 10 хвилин.
Ділимо запечені яблука по креманках або келихах, і подаємо, затока винним заварним кремом, в гарячому або холодному вигляді. На додаток до десерту можна подати мигдальне печиво або хлібець. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Вершково-шоколадний мус
Вершково-шоколадний мус - надзвичайно легкий десерт, з ніжним смаком. Для любителів вершково-шоколадних десертів наші рецепти будуть якраз до речі.
Яблучний мус
Любите пробувати ніжні і легкі десерти? Тоді яблучний мус точно потрапить в категорію ваших найулюбленіших ласощів. Рецепт приготування цієї приємної
Яблучний пломбір - ласощі в будь-який час року
Хто ж з нас не любить таке смачне ласощі, як морозиво?! А якщо його приготувати в домашніх умовах, то вийде дуже корисний десерт. І сьогодні ми вам
Яблучна запіканка
Якщо вам набридла шарлотка, але ви любите випічку з яблуками, спробуйте приготувати запіканку з яблук. Дуже смачне і корисне блюдо, яке приготувати
Яблучний торт
Всі ми любимо солодощі, в тому числі і торти. Різновидів їх створення дуже багато. В нашій сьогоднішній статті ми докладно поговоримо про яблучному
Яблучний крамбл - рецепт
Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно