Яблука, з-за свого різноманітності і доступності протягом усього року, з'являються на нашому столі у складі десертів частіше інших фруктів. Але, як правило, всі яблучні рецепти обмежуються шарлотками, тартами або пиріжками з яблучною начинкою. Ми ж зібрали смачні яблучні рецепти для того, щоб урізноманітнити ваше меню.
Яблучні десерт клафуті - рецепт
Інгредієнти: цукор - 1/4 ст.; борошно - 1/4 ст.; яйця - 2 шт.; молоко - 1 ст.; яблучний джем - 400 р; мелена кориця - 2 ч. ложки; цукрова пудра - 2 ч. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо невеликі формочки для випікання маслом.
Змішуємо цукор і борошно, окремо збиваємо разом молоко і яйця. Вливаємо яєчно-молочну суміш до сухих інгредієнтів, і замішуємо густе однорідне тісто.
Яблучний джем розкладаємо по дну всіх підготовлених формочок. Заливаємо яблучну основу тестом і посипаємо корицею. Випікаємо клафуті 25 хвилин, потім охолоджуємо 5 хвилин і подаємо, посипавши цукровою пудрою.
Як приготувати яблучний десерт крамбл?
Інгредієнти: молоко - 1 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; заварний крем (порошок) - 2 1/2 ст. ложки; цукор - 1/2 ст.; яблучне варення - 800 г; борошно - 1 ст.; мелена кориця - 1 ч. ложка; мелений мускатний горіх - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 100 р. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо молоко і ваніль в сотейнику, доводимо до кипіння на середньому вогні.
Порошковий крем (1 1/2 ст. ложки) з'єднуємо з 2 столовими ложками цукру і аналогічною кількістю холодної води. Додаємо отриману суміш у підігріте молоко і чекаємо, поки крем не загусне.
Викладаємо яблучне варення у форми, а зверху заливаємо все заварним кремом. Змішуємо борошно, корицю, мускатний орез, що залишився порошок заварного крему і цукор, додаємо до сухих інгредієнтів розтоплене масло і вимішуємо все до утворення крихти. Посипаємо десерти у формах борошняний крихтою і ставимо в духовку на 30 хвилин.
Десерт з яблучного пюре з бананом
Інгредієнти: яблука - 500 г; банани - 2 шт.; цукор - 200 г; яблучний сік - 1 ст.; Калвадос - 125 мл. Приготування Очищені і нарізані яблука і банани кладемо в сотейник, засипаємо цукром і заливаємо 150 мл води. Варимо фрукти 8-10 хвилин до м'якості, після чого перетираємо яблука і банани через сито і змішати отримане пюре з яблучним соком. Отриману суміш виливаємо в контейнер і ставимо в морозильну камеру. Як тільки нашого краю десерту замерзнуть, збиваємо все міксером і повертаємо в морозильник. Повторюємо процедуру 2-3 рази, поки сорбет не замерзне.
Подаємо кульки яблучно-бананового десерту в креманці полив невеликою порцією Кальвадосу.
Простий яблучний десерт
Інгредієнти: яблука - 4 шт.; столове вино - 250 мл; цукор - 1 ч. ложка+ 55 г; ваніль - 1 стручок; мелена кориця - щіпка; родзинки - 50 г; яєчні жовтки - 50 р. Приготування Духовку розігріваємо до 200°С. Яблука ріжемо на шматочки, змішуємо їх з 100 мл вина, чайною ложкою цукру, ваніллю і корицею.
Розкладаємо яблучні скибочки на деко і ставимо в духовку на 20 хвилин запікати під фольгою. Після закінчення часу, посипаємо яблука родзинками і знову повертаємо в духовку, накривши фольгою, на 20 хвилин.
Яєчні білки і цукор, що залишився збиваємо дочиста і ставимо на водяну баню, також не припиняючи збивання. Вливаємо до суміші залишилося вино і продовжуємо збивати крем ще 10 хвилин.
Ділимо запечені яблука по креманках або келихах, і подаємо, затока винним заварним кремом, в гарячому або холодному вигляді. На додаток до десерту можна подати мигдальне печиво або хлібець. Приємного апетиту!