Яблучний пломбір - ласощі в будь-який час року

Пломбір «Яблучна шарлотка»
Інгредієнти:
Для яблук:
Для морозива:
Приготування
Почнемо приготування з яблук: ставимо на плиту сотейник, і кладемо в нього цукор і масло, як тільки суміш почне активно вирувати і загусне, додамо нарізані і очищені яблука і корицю. Тримаємо яблука на вогні до тих пір, поки вони не стануть м'якими, а більшість рідини не випарується (10-15 хвилин). М'яку яблучну масу ставимо в холодильник до повного охолодження.
Тепер переходимо до морозива: у мисці змішуємо яєчні жовтки і 2 1/2 столові ложки цукру. У сотейнику змішуємо вершки, молоко, сіль, цукор, що залишився і підігріваємо на середньому вогні. Як тільки суміш почне закипати - знижуємо температуру до мінімуму. Поступово додаємо гарячу масу до жовтків, не перестаючи помішувати. Повертаємо яєчно-молочну суміш на вогонь і варимо на маленькому вогні до загусання. Проціджуємо основу для морозива через сито і охолоджуємо на льоду, періодично перемішуючи. Залишаємо суміш у холодильнику на ніч.
У блендер закладаємо морозиво і яблука, пюрируем до однорідності. Закладаємо однорідну масу в мороженицю. В останні хвилини приготування додаємо до маси розкришене печиво і ставимо в морозильник.
У підсумку, крихти печива урізноманітнює не тільки смак, але і текстуру готового десерту, а саме морозиво на смак буде дійсно нагадувати знаменитий яблучний пиріг .
Яблучний пломбір з корицею
Інгредієнти:
Для морозива:
Для яблучно-коричної основи:
Приготування
У глибокій мисці змішуємо вершки, молоко, цукор, ваніль, корицю і сіль. Накриваємо суміш харчовою плівкою і ставимо в холодильник до повного застигання на 2 години.
Тим часом розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні. Очищені і нарізані яблука посипаємо цукром і спеціями, і закладаємо в масло. Тримаємо суміш на плиті до тих пір, поки яблука не стануть м'якими, а потім даємо охолонути в холодильнику.
Перед тим, як приступати до приготування яблучного пломбіру, основу з морозива слід перемішати віночком, а потім помістити в мороженицю на півгодини. За 5-7 хвилин до кінця приготування, або тоді, коли маса буде виглядати м'яким і однорідною, додаємо суміш яблук і спецій.

Якщо морожениці немає, то озбройтеся міксером, або, на крайній випадок, віночком. Збивайте морожену суміш вручну до м'якості, щоб уникнути формування кристалів льоду під час застигання, а потім заморожуйте за схемою, описаною вище.
Таке морозиво чудово подавати не тільки у вафельному стаканчику, але і в якості доповнення до випічки, інших десертів, або в складі молочного коктейлю .
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зробити морозиво з молока?
Що може бути приємніше, ніж охолодитися в літню спеку справжнім, якісним морозивом, натуральність інгредієнтів якого ви можете бути впевненим на всі

Шоколадне морозиво
Любителів шоколадного морозива дуже багато. Якщо ви до них ставитеся, то не варто купувати дане ласощі, а робити його будинку. Рецепти зараз ми вам

Десерт з морозива
Морозиво - це відмінний самостійний десерт, гаряче улюблений ласунами всіх віків. Щоб зробити дороге серцю ласощі ще смачніше, ми зібрали для вас

Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів

Морозиво з банана
Сьогоднішня наша стаття присвячена любителям морозива, яке можна приготувати в домашніх умовах. І зараз ми з вами поділимося цікавими рецептами

Вершкове морозиво в домашніх умовах
Морозиво, приготоване в домашніх умовах, найбільш смачним і корисним. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів створення вершкового