Вам напевно доводилося насолоджуватися улюбленим морозивом в спекотний сонячний день, а чи доводилося вам готувати власне морозиво? Шанувальникам натуральних продуктів і рецептів, ми рекомендуємо приготувати домашнє заморожене ласощі, але не просте, яке можна купити в будь-якому супермаркеті, а незвичайне - яблучне.
Пломбір «Яблучна шарлотка»
Інгредієнти: Для яблук:
цукор - 1/4 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; яблука «Гренні Сміт» - 2 шт.; кориця - 1 ч. ложка. Для морозива:
яєчні жовтки - 5 шт; цукор - 1/3 ст.; вершки - 1 3/4 ст.; молоко - 3/4 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки; пісочне печиво (подрібнена) - 1/2 ст. Приготування Почнемо приготування з яблук: ставимо на плиту сотейник, і кладемо в нього цукор і масло, як тільки суміш почне активно вирувати і загусне, додамо нарізані і очищені яблука і корицю. Тримаємо яблука на вогні до тих пір, поки вони не стануть м'якими, а більшість рідини не випарується (10-15 хвилин). М'яку яблучну масу ставимо в холодильник до повного охолодження.
Тепер переходимо до морозива: у мисці змішуємо яєчні жовтки і 2 1/2 столові ложки цукру. У сотейнику змішуємо вершки, молоко, сіль, цукор, що залишився і підігріваємо на середньому вогні. Як тільки суміш почне закипати - знижуємо температуру до мінімуму. Поступово додаємо гарячу масу до жовтків, не перестаючи помішувати. Повертаємо яєчно-молочну суміш на вогонь і варимо на маленькому вогні до загусання. Проціджуємо основу для морозива через сито і охолоджуємо на льоду, періодично перемішуючи. Залишаємо суміш у холодильнику на ніч.
У блендер закладаємо морозиво і яблука, пюрируем до однорідності. Закладаємо однорідну масу в мороженицю. В останні хвилини приготування додаємо до маси розкришене печиво і ставимо в морозильник.
У підсумку, крихти печива урізноманітнює не тільки смак, але і текстуру готового десерту, а саме морозиво на смак буде дійсно нагадувати знаменитий яблучний пиріг .
Яблучний пломбір з корицею
Інгредієнти: Для морозива:
вершки - 2 1/4 ст.; молоко - 1 ст.; цукрова пудра - 3/4 ст.; ванільний екстракт - 1 ст. ложка; кориця - 1 ч. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки. Для яблучно-коричної основи:
вершкове масло - 2 ст. ложки; яблука - 2 шт.; коричневий цукор - 1/4 ст.; кориця - 1 ч. ложка; мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; гвоздика - 1/4 ч. ложки. Приготування У глибокій мисці змішуємо вершки, молоко, цукор, ваніль, корицю і сіль. Накриваємо суміш харчовою плівкою і ставимо в холодильник до повного застигання на 2 години.
Тим часом розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні. Очищені і нарізані яблука посипаємо цукром і спеціями, і закладаємо в масло. Тримаємо суміш на плиті до тих пір, поки яблука не стануть м'якими, а потім даємо охолонути в холодильнику.
Перед тим, як приступати до приготування яблучного пломбіру, основу з морозива слід перемішати віночком, а потім помістити в мороженицю на півгодини. За 5-7 хвилин до кінця приготування, або тоді, коли маса буде виглядати м'яким і однорідною, додаємо суміш яблук і спецій.
Готове морозиво залишається перекласти в контейнер і залишити в морозилці до повного застигання, тобто на 1-2 години.
Якщо морожениці немає, то озбройтеся міксером, або, на крайній випадок, віночком. Збивайте морожену суміш вручну до м'якості, щоб уникнути формування кристалів льоду під час застигання, а потім заморожуйте за схемою, описаною вище.
Таке морозиво чудово подавати не тільки у вафельному стаканчику, але і в якості доповнення до випічки, інших десертів, або в складі молочного коктейлю .