Сорбет – рецепт в домашніх умовах

В іншому варіанті сорбет повністю не заморожують, а вживають у вигляді холодного напою. Його зазвичай подають між зміною страв, що досить до речі, особливо в спекотні дні, чудово освіжає.
Спочатку сорбет, як освіжаючий фруктовий напій, був винайдений арабами. Пізніше, а саме у XVI столітті рецепт в дещо зміненому вигляді прийшов у Європу столітті через Туреччину.
Розповімо, як приготувати фруктовий сорбет в домашніх умовах.
Загальна ідея така: фруктовий сік або пюре, може, з додаванням вина і спецій, змішуємо з цукровим сиропом і заморожуємо до бажаного ступеня. В процесі заморожування кілька раз перемішуємо для отримання потрібної текстури.
Рідкий ягідний сорбет в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо сік з ягід з допомогою соковижималки. В принципі, можете пюрировать ягоди в блендері – консистенція буде більш густий, а текстура більш цікавою, але сорбет вийде напіврідкий, тоді його треба буде їсти ложкою.
Організуємо водяну баню, що дозволить нам зберегти вітамін С та інші корисні речовини містяться в ягодах і лимоні. Змішуємо ром з цукром, додаємо сік лимона або лайма, ягідний сік або пюре. Цю суміш ставимо на водяну баню і прогріваємо при безперервному помішуванні до повного розчинення цукру.
Охолодити суміш до кімнатної температури, потім накриваємо ємність і поміщаємо в холодильник. Раз в півгодини інтенсивно збиваємо суміш віночком. Таким чином, доводимо сорбет до бажаного стану. Подаємо з листочком м'яти, можна в креманках або широких низьких келихах. Якщо ви не дуже любите солодке, а хочеться отримати сорбет досить густої консистенції, можете включити до складу загальної суміші трохи крохмального водного розчину (або змішуйте крохмаль з соком). Можете також включити до складу загальної суміші молочні вершки.
Густий банановий сорбет в домашніх умовах
Інгредієнти:

Приготування
М'якоть бананів швидко нарізаємо шматочками, закладаємо в чашу блендера, додаємо сік лимона і пюрируем. Змішуємо ром вершки і цукор, повністю розчиняємо цукор, для чого можна помістити ємність в іншу ємність з гарячою водою.
Змішуємо бананове пюре з ромово-вершково-цукровий кремом. Заморожуємо сорбет в морозильному відділенні холодильника, періодично (раз в 20 хвилин) збиваємо його віночком. Подаємо в креманках.
Рекомендуємо добрі рецепти

Ягідний сорбет
Сорбет - це фруктове морозиво, яке не містить в собі зазвичай молочних продуктів або яєць. Таке оригінальне ласощі робиться на основі ягід і фруктів

Полуничний сорбет
Сорбет - це заморожене до твердого стану фруктове або ягідне пюре. Різновидів його створення досить багато, все залежить від ваших уподобань. І

Сорбет з ківі
Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре з додаванням сиропу. Це відмінний варіант десерту для тих, хто дотримується дієти і стежить за

Малиновий сорбет
Сорбет - це холодний десерт, який готують з фруктових соків, сиропів або пюре. Іноді у якості доповнення до нього додають різні вина. І зараз ми

Апельсиновий сорбет - рецепт
Сорбет - це заморожене фруктове пюре або сік. Готується досить просто за допомогою блендера і морозивниці. І зараз ми поділимося з вами смачні

Сорбет: рецепт
Сорбет - це одночасно і десерт на кшталт морозива, і прохолодний напій. Готувати його дуже просто, а до столу він завжди доводиться дуже до речі,