Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадно-горіховий крем

Шоколадно-горіховий крем

5-07-2015, 22:00
1 739
Шоколадно-горіховий крем
Шоколадно-горіховий крем – чудове ласощі, яке можна використовувати по-різному: просто намазати на булочку або прикрасити їм святковий торт. Його ніжна і пухка консистенція, чудовий смак і горіховий аромат не залишать нікого байдужими. Ми розповімо вам, як приготувати шоколадно-горіховий крем і побалувати рідних цим казковим десертом.

Шоколадно-горіховий крем на згущеному молоці


Інгредієнти:

  • варене згущене молоко – 1 банка;

  • масло вершкове – 100 г;

  • шоколад або какао – 50 г;

  • подрібнені горіхи – 05 склянки;

  • коньяк – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, розгортаємо і залишаємо на столі на кілька годин, щоб воно стало м'яким. Цим часом просіваємо через дрібне ситечко какао, що б прибрати всі грудочки або натираємо на середній терочке темний шоколад. Далі збиваємо міксером какао з м'яким маслом і додаємо варене згущене молоко. Все добре перемішуємо, додаємо подрібнені горіхи і вливаємо трохи коньяку. Знову збиваємо масу міксером і прибираємо отриманий крем на деякий час в холодильник, щоб він став густішим і щільніше.

    Рецепт шоколадно-горіхового крему


    Інгредієнти:

  • коров'яче молоко – 3 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 1 ст.;

  • сіль – 3 г;

  • борошно пшеничне – 6 ст. ложок;

  • какао-порошок – 2 ст. ложки;

  • ваніль – за смаком;

  • горіхова арахісова паста – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У каструльку наливаємо 2 склянки молока, додаємо яйця, яєчний жовточок, додаємо цукровий пісок, сіль і добре збиваємо міксером до однорідного стану. Потім акуратно всипаємо пшеничне борошно і какао. Після цього викладаємо арахісову горіхову пасту, перемішуємо, ставимо посуд на слабенький вогонь і, помішуючи, доводимо масу до кипіння. Тепер акуратно знімаємо каструлю з плити, вливаємо молоко, що залишилося і кидаємо за смаком ваніль. Наповнюємо готовим кремом прозорі келихи, відправляємо їх на 2 години в холодильник, а потім подаємо десерт до столу.

    Шоколадно-горіховий крем з маскарпоне


    Інгредієнти:
    Шоколадно-горіховий крем


  • сир маскарпоне – 300 г;

  • цукрова пудра – 50 г;

  • вершки 30%– 30 мл;

  • мелена кава – 05 ч. ложки;

  • шоколадна паста – 200 г;

  • подрібнені горіхи – 50 р.


  • Приготування
    Сир викладаємо в миску і ставимо на водяну баню. Потім додаємо горіхову пасту, вливаємо вершки, підсипаємо цукрову пудру, подрібнені горішки і кави. Доводимо все до однорідної консистенції і знімаємо крем з водяної бані. Остуджуємо ласощі до кімнатної температури і використовуємо за призначенням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити шоколадну пасту?
    Як зробити шоколадну пасту?
    Шоколадна паста, зроблена вдома, зовсім не дієтичне блюдо, але вона набагато корисніше магазинної, адже до її складу входять тільки натуральні
    Сирно-шоколадний крем
    Сирно-шоколадний крем
    Сирно-шоколадний крем відмінно підійде для будь-якої випічки, а може бути і самостійним десертом. Гарний такий крем тим, що їсти його можна не тільки
    Крем для шоколадного бісквіта
    Крем для шоколадного бісквіта
    Зробити торт з шоколадного бісквіта неможливо без смачного і ароматного крему. Він може бути приготований на основі самих різних продуктів –
    Шоколадна паста
    Шоколадна паста
    Шоколадна паста - це смачне ласощі, яке сподобається і дорослим, і дітям. Її можна подавати як самостійно, так і використовувати в якості начинок для
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао - це не тільки чудова прошарок для тортів і пирогів, але і цілком самостійний десерт, який відмінно підійде до чашки чаю або
    Шоколадні трюфелі
    Шоколадні трюфелі
    Шоколадні трюфелі - вишукане французьке ласощі, яке досить легко можна зробити в домашніх умовах. Такий приголомшливий десерт неодмінно прикрасить