Шоколадно-горіховий крем – чудове ласощі, яке можна використовувати по-різному: просто намазати на булочку або прикрасити їм святковий торт. Його ніжна і пухка консистенція, чудовий смак і горіховий аромат не залишать нікого байдужими. Ми розповімо вам, як приготувати шоколадно-горіховий крем і побалувати рідних цим казковим десертом.
Шоколадно-горіховий крем на згущеному молоці
Інгредієнти: варене згущене молоко – 1 банка; масло вершкове – 100 г; шоколад або какао – 50 г; подрібнені горіхи – 05 склянки; коньяк – 2 ст. ложки. Приготування Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, розгортаємо і залишаємо на столі на кілька годин, щоб воно стало м'яким. Цим часом просіваємо через дрібне ситечко какао, що б прибрати всі грудочки або натираємо на середній терочке темний шоколад. Далі збиваємо міксером какао з м'яким маслом і додаємо варене згущене молоко. Все добре перемішуємо, додаємо подрібнені горіхи і вливаємо трохи коньяку. Знову збиваємо масу міксером і прибираємо отриманий крем на деякий час в холодильник, щоб він став густішим і щільніше.
Рецепт шоколадно-горіхового крему
Інгредієнти: коров'яче молоко – 3 ст.; яйце – 2 шт.; яєчний жовток – 1 шт.; цукровий пісок – 1 ст.; сіль – 3 г; борошно пшеничне – 6 ст. ложок; какао-порошок – 2 ст. ложки; ваніль – за смаком; горіхова арахісова паста – 2 ст. ложки. Приготування У каструльку наливаємо 2 склянки молока, додаємо яйця, яєчний жовточок, додаємо цукровий пісок, сіль і добре збиваємо міксером до однорідного стану. Потім акуратно всипаємо пшеничне борошно і какао. Після цього викладаємо арахісову горіхову пасту, перемішуємо, ставимо посуд на слабенький вогонь і, помішуючи, доводимо масу до кипіння. Тепер акуратно знімаємо каструлю з плити, вливаємо молоко, що залишилося і кидаємо за смаком ваніль. Наповнюємо готовим кремом прозорі келихи, відправляємо їх на 2 години в холодильник, а потім подаємо десерт до столу.
Шоколадно-горіховий крем з маскарпоне
Інгредієнти: сир маскарпоне – 300 г; цукрова пудра – 50 г; вершки 30%– 30 мл; мелена кава – 05 ч. ложки; шоколадна паста – 200 г; подрібнені горіхи – 50 р. Приготування Сир викладаємо в миску і ставимо на водяну баню. Потім додаємо горіхову пасту, вливаємо вершки, підсипаємо цукрову пудру, подрібнені горішки і кави. Доводимо все до однорідної консистенції і знімаємо крем з водяної бані. Остуджуємо ласощі до кімнатної температури і використовуємо за призначенням.