Штрудель з сиром
Класичної начинкою для штрудель як правило є свіжі ягоди та фрукти, але ми не збираємося обмежуватися типовим різноманітністю рецептів цього популярного ласощі, а використовуємо сир в якості начинки.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно 130 г;
яєчний жовток;
вода або не жирне молоко - 60 мл;
рослинна олія - 15 мл
Для начинки:
сир - 480 м;
яйця - 4 шт.;
ізюм або сушена журавлина - 75 г;
мед - 55 мл;
цедра 1 лимона;
йогурт - 90 мл;
рослинне масло - 45 мл
Приготування
Щоб приготувати тісто досить збити яйця з водою або молоком, додати до рідини масло, а потім влити її до просіяної муки. Замішану масу загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику хвилин на 30-40 тим часом, займаючись начинкою.
Для начинки жовтки яєць змішуємо з рідким медом і лимонною цедрою, додаємо до них сир і йогурт, а слідом і рослинне масло. Збиваємо білки, що залишилися до стійких піків і додаємо пінну масу до сиру.
Розкачати тісто, покриваємо його сирною сумішшю і посипаємо все родзинками. Звертаємо тісто в рулет і ставимо в духову шафу, температура якого дорівнює 185 градусів. Випікання займе близько півгодини.
Інгредієнти:
упаковка листкового дріжджового тіста;
сир - 320 г;
цукрова пудра - 90 г;
яблука (солодкі, середнього розміру) - 2 шт.;
родзинки - 45 г;
горіхи - 45 г;
3 скибочки м'якою булочки;
вершки - 40 мл
Приготування
Перетираємо сир з цукровою пудрою, а м'якуш трьох середніх скибочок м'якою булочки заливаємо вершками. Булочки віджимаємо і додаємо м'якуш в сир разом з родзинками, горішками і шматочками яблук без шкірки.
Тісто розгортаємо і покриваємо шаром начинки. Звертаємо яблучний штрудель з сиром і змащуємо яйцем або маслом. Випікатися йому належить 210 градусах 35 хвилин.
Інгредієнти:
гарбуз - 480 м;
натуральні сосиски в оболонці - 280 м;
сир або рікотта - 90 г;
суміш прованських трав - 4 г;
лист листкового тіста.
Приготування
Гарбуз відварюємо або запікаємо в духовці до м'якості, після нарізаємо кубиками, скроплюємо маслом і посипаємо травами. Фарш із сосисок підрум'янюємо на сухій сковороді. Розкачати тісто, викладаємо в його центр сир, м'ясо і скибочки гарбуза. Краї тіста скріплюємо і відправляємо штрудель в духовку на 25 хвилин при 215 градусах.
Штрудель з сиром та родзинками
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Щоб приготувати тісто досить збити яйця з водою або молоком, додати до рідини масло, а потім влити її до просіяної муки. Замішану масу загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику хвилин на 30-40 тим часом, займаючись начинкою.
Для начинки жовтки яєць змішуємо з рідким медом і лимонною цедрою, додаємо до них сир і йогурт, а слідом і рослинне масло. Збиваємо білки, що залишилися до стійких піків і додаємо пінну масу до сиру.
Розкачати тісто, покриваємо його сирною сумішшю і посипаємо все родзинками. Звертаємо тісто в рулет і ставимо в духову шафу, температура якого дорівнює 185 градусів. Випікання займе близько півгодини.
Штрудель з сиром з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Перетираємо сир з цукровою пудрою, а м'якуш трьох середніх скибочок м'якою булочки заливаємо вершками. Булочки віджимаємо і додаємо м'якуш в сир разом з родзинками, горішками і шматочками яблук без шкірки.
Тісто розгортаємо і покриваємо шаром начинки. Звертаємо яблучний штрудель з сиром і змащуємо яйцем або маслом. Випікатися йому належить 210 градусах 35 хвилин.
Рецепт солоного штруделя з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз відварюємо або запікаємо в духовці до м'якості, після нарізаємо кубиками, скроплюємо маслом і посипаємо травами. Фарш із сосисок підрум'янюємо на сухій сковороді. Розкачати тісто, викладаємо в його центр сир, м'ясо і скибочки гарбуза. Краї тіста скріплюємо і відправляємо штрудель в духовку на 25 хвилин при 215 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грушевий штрудель
Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.
Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
Штрудель з маком
Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити