Класичної начинкою для штрудель як правило є свіжі ягоди та фрукти, але ми не збираємося обмежуватися типовим різноманітністю рецептів цього популярного ласощі, а використовуємо сир в якості начинки.
Штрудель з сиром та родзинками
Інгредієнти: Для тіста:
борошно 130 г; яєчний жовток; вода або не жирне молоко - 60 мл; рослинна олія - 15 мл Для начинки:
сир - 480 м; яйця - 4 шт.; ізюм або сушена журавлина - 75 г; мед - 55 мл; цедра 1 лимона; йогурт - 90 мл; рослинне масло - 45 мл Приготування Щоб приготувати тісто досить збити яйця з водою або молоком, додати до рідини масло, а потім влити її до просіяної муки. Замішану масу загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику хвилин на 30-40 тим часом, займаючись начинкою.
Для начинки жовтки яєць змішуємо з рідким медом і лимонною цедрою, додаємо до них сир і йогурт, а слідом і рослинне масло. Збиваємо білки, що залишилися до стійких піків і додаємо пінну масу до сиру.
Розкачати тісто, покриваємо його сирною сумішшю і посипаємо все родзинками. Звертаємо тісто в рулет і ставимо в духову шафу, температура якого дорівнює 185 градусів. Випікання займе близько півгодини.
Штрудель з сиром з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: упаковка листкового дріжджового тіста; сир - 320 г; цукрова пудра - 90 г; яблука (солодкі, середнього розміру) - 2 шт.; родзинки - 45 г; горіхи - 45 г; 3 скибочки м'якою булочки; вершки - 40 мл Приготування Перетираємо сир з цукровою пудрою, а м'якуш трьох середніх скибочок м'якою булочки заливаємо вершками. Булочки віджимаємо і додаємо м'якуш в сир разом з родзинками, горішками і шматочками яблук без шкірки.
Тісто розгортаємо і покриваємо шаром начинки. Звертаємо яблучний штрудель з сиром і змащуємо яйцем або маслом. Випікатися йому належить 210 градусах 35 хвилин.
Рецепт солоного штруделя з сиром
Інгредієнти: гарбуз - 480 м; натуральні сосиски в оболонці - 280 м; сир або рікотта - 90 г; суміш прованських трав - 4 г; лист листкового тіста. Приготування Гарбуз відварюємо або запікаємо в духовці до м'якості, після нарізаємо кубиками, скроплюємо маслом і посипаємо травами. Фарш із сосисок підрум'янюємо на сухій сковороді. Розкачати тісто, викладаємо в його центр сир, м'ясо і скибочки гарбуза. Краї тіста скріплюємо і відправляємо штрудель в духовку на 25 хвилин при 215 градусах.