» » Тісто для печива

Тісто для печива

Тісто для печива
Печиво печінкою ворожнечу, і про це знає будь-який, навіть початківець кулінар. Готовий продутий визначає склад і консистенція тіста, а також час і температура випікання. Ми поділимося з вами декількома різними за своїм складом рецептами, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.

Пісочне тісто – рецепт для печива


Інгредієнти:

  • борошно - 380 г;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • ванільний цукор - 8 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.


  • Приготування
    Змішати просіяне борошно з цукровою пудрою і ванільним цукром в мисці. Додаємо до сухих інгредієнтів яєчні жовтки і розм'якшене масло. Перетираємо все до однорідності і формуем борошняну крихту в єдиний ком. Загорнути тісто харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1 годину.
    Духовку розігріваємо до 180°С, розкачуємо тісто до товщини 2 мм, нарізаємо і випікаємо 10 хвилин.

    Тісто для печива у формочках на сметані


    Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 3 ст.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 200 р.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і розтираємо в крихту з холодним вершковим маслом. Яйця збиваємо з цукром дочиста, додаємо сметану і знову збиваємо масу до однорідності. Додаємо в яєчно-сметанную суміш борошняну крихту і гашену лимонним соком або оцтом соду. Замішуємо гладке тісто і випікаємо з нього печива у формочках на повільному вогні.

    Сирне тісто для печива


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 1/2 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 220 г;

  • цукор - 2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир - 500 г;

  • лимонний сік - 3 ст. ложки;

  • цедра 1 лимона.


  • Приготування
    Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Окремо збиваємо м'яке масло з цукром дочиста, близько 3 хвилин, потім починаємо поступово вбивати по 1 яйцю за раз, до повного вимішування і додаємо сир. Доповнюємо тісто лимонним соком і цедрою для смаку. Печиво з сирного тіста випікається 15-20 хвилин при 180°С.

    Тісто на пиві для печива


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1 ст.;

  • пиво (шоколадний стаут) - 1/2 ст.;

  • коричневий цукор - 1 1/4 ст.;

  • кави (порошок) - 1/2 ч. ложки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • борошно - 2 1/4 ст.;

  • шоколадна крихта - 1 1/2 ст.


  • Приготування
    Пиво наливаємо в сотейник і ставимо на максимально повільний вогонь. Через 30-50 хвилин уварювання вміст сотейника має становити близько 2 столових ложок.
    Змішуємо соду з просіяним борошном і сіллю. Масло збиваємо з цукром і кавою в окремому посуді до утворення повітряної маси. До масляної суміші вбиваємо яйця, а коли яйця будуть повністю вымешаны, починаємо поступово підсипати муку. Додаємо шоколадну крихту (за бажанням).
    Випікаємо печиво при 180°С 6-8 хвилин.

    Як зробити шоколадне тісто для печива?


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 55 г;

  • шоколадне молоко - 300 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • коричневий цукор - 75 г;

  • ванільний екстракт - 2 ч. ложки;

  • борошно - 90 г;

  • чорний шоколад - 75 г;
  • Тісто для печива

  • білий шоколад - 100 г;

  • горішки - 75 р.


  • Приготування
    Нарізане кубиками масло і чорний шоколад ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності. Даємо суміші охолонути 10 хвилин. Тим часом збиваємо яйця з цукром до однорідності, додаємо до яєчної суміші теплий шоколад, ваніль і просіяне борошно. Доповнюємо тісто подрібненими горішками і шоколадними шматочками. Печиво з такого тіста випікається на застеленому пергаментом деку 10 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
    Розбавляти тісто для такого ласощі можна різними добавками: сухофрутками, різними видами шоколаду і цукерок, ароматними прянощами. Приємного апетиту!
    Додав: admin | 5-07-2015, 20:28
    Переглядів: 722