Тісто для печива
Печиво печінкою ворожнечу, і про це знає будь-який, навіть початківець кулінар. Готовий продутий визначає склад і консистенція тіста, а також час і температура випікання. Ми поділимося з вами декількома різними за своїм складом рецептами, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Інгредієнти:
борошно - 380 г;
цукрова пудра - 100 г;
ванільний цукор - 8 г;
вершкове масло - 200 г;
яєчні жовтки - 2 шт.
Приготування
Змішати просіяне борошно з цукровою пудрою і ванільним цукром в мисці. Додаємо до сухих інгредієнтів яєчні жовтки і розм'якшене масло. Перетираємо все до однорідності і формуем борошняну крихту в єдиний ком. Загорнути тісто харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1 годину.
Духовку розігріваємо до 180°С, розкачуємо тісто до товщини 2 мм, нарізаємо і випікаємо 10 хвилин.
Інгредієнти:
сметана - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
яйця - 3 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 3 ст.;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 200 р.
Приготування
Борошно просіваємо і розтираємо в крихту з холодним вершковим маслом. Яйця збиваємо з цукром дочиста, додаємо сметану і знову збиваємо масу до однорідності. Додаємо в яєчно-сметанную суміш борошняну крихту і гашену лимонним соком або оцтом соду. Замішуємо гладке тісто і випікаємо з нього печива у формочках на повільному вогні.
Інгредієнти:
борошно - 2 1/2 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 220 г;
цукор - 2 ст.;
яйця - 2 шт.;
сир - 500 г;
лимонний сік - 3 ст. ложки;
цедра 1 лимона.
Приготування
Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Окремо збиваємо м'яке масло з цукром дочиста, близько 3 хвилин, потім починаємо поступово вбивати по 1 яйцю за раз, до повного вимішування і додаємо сир. Доповнюємо тісто лимонним соком і цедрою для смаку. Печиво з сирного тіста випікається 15-20 хвилин при 180°С.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1 ст.;
пиво (шоколадний стаут) - 1/2 ст.;
коричневий цукор - 1 1/4 ст.;
кави (порошок) - 1/2 ч. ложки;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
борошно - 2 1/4 ст.;
шоколадна крихта - 1 1/2 ст.
Приготування
Пиво наливаємо в сотейник і ставимо на максимально повільний вогонь. Через 30-50 хвилин уварювання вміст сотейника має становити близько 2 столових ложок.
Змішуємо соду з просіяним борошном і сіллю. Масло збиваємо з цукром і кавою в окремому посуді до утворення повітряної маси. До масляної суміші вбиваємо яйця, а коли яйця будуть повністю вымешаны, починаємо поступово підсипати муку. Додаємо шоколадну крихту (за бажанням).
Випікаємо печиво при 180°С 6-8 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 55 г;
шоколадне молоко - 300 мл;
яйця - 2 шт.;
коричневий цукор - 75 г;
ванільний екстракт - 2 ч. ложки;
борошно - 90 г;
чорний шоколад - 75 г;
білий шоколад - 100 г;
горішки - 75 р.
Приготування
Нарізане кубиками масло і чорний шоколад ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності. Даємо суміші охолонути 10 хвилин. Тим часом збиваємо яйця з цукром до однорідності, додаємо до яєчної суміші теплий шоколад, ваніль і просіяне борошно. Доповнюємо тісто подрібненими горішками і шоколадними шматочками. Печиво з такого тіста випікається на застеленому пергаментом деку 10 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
Розбавляти тісто для такого ласощі можна різними добавками: сухофрутками, різними видами шоколаду і цукерок, ароматними прянощами. Приємного апетиту!
Пісочне тісто – рецепт для печива
Інгредієнти:
Приготування
Змішати просіяне борошно з цукровою пудрою і ванільним цукром в мисці. Додаємо до сухих інгредієнтів яєчні жовтки і розм'якшене масло. Перетираємо все до однорідності і формуем борошняну крихту в єдиний ком. Загорнути тісто харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1 годину.
Духовку розігріваємо до 180°С, розкачуємо тісто до товщини 2 мм, нарізаємо і випікаємо 10 хвилин.
Тісто для печива у формочках на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і розтираємо в крихту з холодним вершковим маслом. Яйця збиваємо з цукром дочиста, додаємо сметану і знову збиваємо масу до однорідності. Додаємо в яєчно-сметанную суміш борошняну крихту і гашену лимонним соком або оцтом соду. Замішуємо гладке тісто і випікаємо з нього печива у формочках на повільному вогні.
Сирне тісто для печива
Інгредієнти:
Приготування
Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Окремо збиваємо м'яке масло з цукром дочиста, близько 3 хвилин, потім починаємо поступово вбивати по 1 яйцю за раз, до повного вимішування і додаємо сир. Доповнюємо тісто лимонним соком і цедрою для смаку. Печиво з сирного тіста випікається 15-20 хвилин при 180°С.
Тісто на пиві для печива
Інгредієнти:
Приготування
Пиво наливаємо в сотейник і ставимо на максимально повільний вогонь. Через 30-50 хвилин уварювання вміст сотейника має становити близько 2 столових ложок.
Змішуємо соду з просіяним борошном і сіллю. Масло збиваємо з цукром і кавою в окремому посуді до утворення повітряної маси. До масляної суміші вбиваємо яйця, а коли яйця будуть повністю вымешаны, починаємо поступово підсипати муку. Додаємо шоколадну крихту (за бажанням).
Випікаємо печиво при 180°С 6-8 хвилин.
Як зробити шоколадне тісто для печива?
Інгредієнти:
Приготування
Нарізане кубиками масло і чорний шоколад ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності. Даємо суміші охолонути 10 хвилин. Тим часом збиваємо яйця з цукром до однорідності, додаємо до яєчної суміші теплий шоколад, ваніль і просіяне борошно. Доповнюємо тісто подрібненими горішками і шоколадними шматочками. Печиво з такого тіста випікається на застеленому пергаментом деку 10 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
Розбавляти тісто для такого ласощі можна різними добавками: сухофрутками, різними видами шоколаду і цукерок, ароматними прянощами. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво з мармеладом
Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
Печиво «Хризантема»
Набридла звична випічка, і не знаєте, що б такого новенького і смачненького приготувати на десерт? Тоді рекомендуємо спекти дивовижні печеньки під
Печиво з медом
Не знаєте такого новенького приготувати до чаю? Тоді радимо спекти чудове печиво з медом, ми впевнені, такий десерт припаде до смаку і дорослим і
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
Печиво з насінням
Любите домашню випічку, тоді рекомендуємо зробити чудове печиво з насінням. Рецепт приготування досить простий, а близькі неодмінно будуть в захваті
Птифури - рецепт
Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити