Печиво печінкою ворожнечу, і про це знає будь-який, навіть початківець кулінар. Готовий продутий визначає склад і консистенція тіста, а також час і температура випікання. Ми поділимося з вами декількома різними за своїм складом рецептами, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Пісочне тісто – рецепт для печива
Інгредієнти: борошно - 380 г; цукрова пудра - 100 г; ванільний цукор - 8 г; вершкове масло - 200 г; яєчні жовтки - 2 шт. Приготування Змішати просіяне борошно з цукровою пудрою і ванільним цукром в мисці. Додаємо до сухих інгредієнтів яєчні жовтки і розм'якшене масло. Перетираємо все до однорідності і формуем борошняну крихту в єдиний ком. Загорнути тісто харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1 годину.
Духовку розігріваємо до 180°С, розкачуємо тісто до товщини 2 мм, нарізаємо і випікаємо 10 хвилин.
Тісто для печива у формочках на сметані
Інгредієнти: сметана - 1 ст.; цукор - 1 ст.; яйця - 3 шт.; сода - 1 ч. ложка; борошно - 3 ст.; лимонний сік - 1 ст. ложка; вершкове масло - 200 р. Приготування Борошно просіваємо і розтираємо в крихту з холодним вершковим маслом. Яйця збиваємо з цукром дочиста, додаємо сметану і знову збиваємо масу до однорідності. Додаємо в яєчно-сметанную суміш борошняну крихту і гашену лимонним соком або оцтом соду. Замішуємо гладке тісто і випікаємо з нього печива у формочках на повільному вогні.
Сирне тісто для печива
Інгредієнти: борошно - 2 1/2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; вершкове масло - 220 г; цукор - 2 ст.; яйця - 2 шт.; сир - 500 г; лимонний сік - 3 ст. ложки; цедра 1 лимона. Приготування Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Окремо збиваємо м'яке масло з цукром дочиста, близько 3 хвилин, потім починаємо поступово вбивати по 1 яйцю за раз, до повного вимішування і додаємо сир. Доповнюємо тісто лимонним соком і цедрою для смаку. Печиво з сирного тіста випікається 15-20 хвилин при 180°С.
Тісто на пиві для печива
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ст.; пиво (шоколадний стаут) - 1/2 ст.; коричневий цукор - 1 1/4 ст.; кави (порошок) - 1/2 ч. ложки; сода - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; борошно - 2 1/4 ст.; шоколадна крихта - 1 1/2 ст. Приготування Пиво наливаємо в сотейник і ставимо на максимально повільний вогонь. Через 30-50 хвилин уварювання вміст сотейника має становити близько 2 столових ложок.
Змішуємо соду з просіяним борошном і сіллю. Масло збиваємо з цукром і кавою в окремому посуді до утворення повітряної маси. До масляної суміші вбиваємо яйця, а коли яйця будуть повністю вымешаны, починаємо поступово підсипати муку. Додаємо шоколадну крихту (за бажанням).
Випікаємо печиво при 180°С 6-8 хвилин.
Як зробити шоколадне тісто для печива?
Інгредієнти: вершкове масло - 55 г; шоколадне молоко - 300 мл; яйця - 2 шт.; коричневий цукор - 75 г; ванільний екстракт - 2 ч. ложки; борошно - 90 г; чорний шоколад - 75 г; білий шоколад - 100 г; горішки - 75 р. Приготування Нарізане кубиками масло і чорний шоколад ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності. Даємо суміші охолонути 10 хвилин. Тим часом збиваємо яйця з цукром до однорідності, додаємо до яєчної суміші теплий шоколад, ваніль і просіяне борошно. Доповнюємо тісто подрібненими горішками і шоколадними шматочками. Печиво з такого тіста випікається на застеленому пергаментом деку 10 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
Розбавляти тісто для такого ласощі можна різними добавками: сухофрутками, різними видами шоколаду і цукерок, ароматними прянощами. Приємного апетиту!