Кренделі – рецепт

Розповімо, як приготувати смачні кренделі.
Кренделі з цукром і корицею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Просіюємо в миску борошно, додаємо сіль, 1 ст. ложку цукру, трохи кориці, погашену соду, сметану, брендии розтоплене масло. Перемішуємо і додаємо яйце. Ще ретельно перемішуємо і вимішуємо тісто.
З отриманого тіста розкачуємо досить тонкі пласти, розрізаємо ножем на вузькі довгі смужки, які акуратно скручуємо гвинтоподібно, а потім згортаємо дрібненькі кренделі.
Викладаємо кренделі на змащений маслом або простеленный промасленим папером деко і посипаємо сумішшю цукру з корицею.
Випікаємо в духовій шафі протягом близько 15-25 хвилин при температурі 180°-200° С.
Такі кренделі можна приготувати з листкового тіста, купленого в магазині або приготованого самостійно.
Приготування
З готового тіста формуємо кренделі і перед запіканням посипаємо сумішшю цукру з корицею.
Приблизно також (за цим же рецептом, див. вище) можна приготувати кренделі з маком. Просто виключаємо з рецептури корицю (хоча, може і не виключаємо?). Мак можна додавати в тісто і/або посипати їм випічку.Перед розсипанням поверхню крендельков обов'язково треба змастити яєчним білком.
Солоні кренделі до пива
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в мисці трохи підігріту воду (або молоко, або пиво), цукор і 1 ч. ложку солі. Розмішуємо до повного розчинення. Потроху підмішуємо просіяне борошно. Ретельно вимішуємо тісто і залишаємо підійти в теплому місці хвилин на 20-40 після чого ще раз вимішуємо.
Ділимо тісто на частини, з кожного шматочка формуємо ковбаску не товщі олівця і звертаємо кренделі.
Розведемо в склянці води 1 столову ложку харчової соди і за допомогою кисті змастимо кренделі розчином соди. Чи можете занурювати кренделі на мить в розчин повністю з допомогою шумівки.Залишаємо підготовлені таким чином кренделі

Випікаємо при температурі близько 180-200°С протягом близько 15-25 хвилин (контролюємо візуально за кольором). Кренделі повинні вийти блискучі (в прямому сенсі слова). Під пиво «відлітають» в перший же день (так що з обережністю). Якщо кренделі не з'їли відразу – засохнуть, але це не біда – так вони теж хороші.
Рекомендуємо добрі рецепти

Хрустики – рецепт
Хрустики, знайомі нам ще з дитинства, чудовий і дуже простий у приготуванні ласощі. Можна посмажити хрустики солодкі, присипавши зверху цукровою

Сирні палички в духовці - рецепт
Сирні палички, запечені в духовці - чудове ласощі до пива. А також їх можна подавати до компотів, соків, чаю, кави і ще до м'ясних бульйонів. Читаємо

Булочки без дріжджів
Якщо вам хочеться чого-небудь солоденького і смачного, пропонуємо спекти булочки без дріжджів. Їх можна зробити на ряжанці, молоці, кефірі, сметані.

Мафіни з вишнею
Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька

Печиво із житнього борошна
Якщо не знаєте щоб такого смачненького приготувати до чаю, кави, какао в недільний день, пропонуємо спекти печиво із житнього борошна. Таке корисне

Брецели - рецепт
Брецели - це німецькі кренделі, які зазвичай подають до пива. Хочете здивувати свою другу половинку такою закускою? Тоді сміливо читайте наші