» » Кренделі – рецепт

Кренделі – рецепт

Кренделі – рецепт
Кренделі до чаю або кава, солодкі і прісні, або солоні кренделі до пива – дивовижна популярна випічка. Назва «крендель» і сама традиція випікати кренделі і кренделі відбувається з німецьких земель і, згідно з легендою, пов'язана з чудовим подією в одному з монастирів. Ченці стали випікати кренделі, що символізують схрещення рук на знак подяки Богові. Ідея розійшлася і піддалася культурно-національному і регіональному осмислення, завдяки чому в даний час відомо безліч різних рецептів крендельков, з начинками і без, з різних видів тіста.
Розповімо, як приготувати смачні кренделі.

Кренделі з цукром і корицею – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно – близько 2 склянок;

  • цукор-пісок – 1 ст. ложка;

  • масло натуральне вершкове – близько 100 г;

  • яйце куряче – 1-2 шт.;

  • сметана – 4 ст. ложки;

  • сіль поварена – 1 щіпки;

  • сода харчова, погашена соком лимона – 1 щіпка;

  • бренді або ром – 2 ч. ложки;

  • кориця;

  • цукор для присипання.


  • Приготування
    Просіюємо в миску борошно, додаємо сіль, 1 ст. ложку цукру, трохи кориці, погашену соду, сметану, брендии розтоплене масло. Перемішуємо і додаємо яйце. Ще ретельно перемішуємо і вимішуємо тісто.
    З отриманого тіста розкачуємо досить тонкі пласти, розрізаємо ножем на вузькі довгі смужки, які акуратно скручуємо гвинтоподібно, а потім згортаємо дрібненькі кренделі.
    Викладаємо кренделі на змащений маслом або простеленный промасленим папером деко і посипаємо сумішшю цукру з корицею.
    Випікаємо в духовій шафі протягом близько 15-25 хвилин при температурі 180°-200° С.
    Такі кренделі можна приготувати з листкового тіста, купленого в магазині або приготованого самостійно.
    Приготування
    З готового тіста формуємо кренделі і перед запіканням посипаємо сумішшю цукру з корицею.
    Приблизно також (за цим же рецептом, див. вище) можна приготувати кренделі з маком. Просто виключаємо з рецептури корицю (хоча, може і не виключаємо?). Мак можна додавати в тісто і/або посипати їм випічку.Перед розсипанням поверхню крендельков обов'язково треба змастити яєчним білком.

    Солоні кренделі до пива


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – близько 3 склянок;

  • цукор-пісок – 1-2 ст. ложки;

  • дріжджі – 1 ст. ложка;

  • вода або молоко, або пиво – 1 склянка;

  • сіль поварена;

  • сода харчова.


  • Приготування
    Змішуємо в мисці трохи підігріту воду (або молоко, або пиво), цукор і 1 ч. ложку солі. Розмішуємо до повного розчинення. Потроху підмішуємо просіяне борошно. Ретельно вимішуємо тісто і залишаємо підійти в теплому місці хвилин на 20-40 після чого ще раз вимішуємо.
    Ділимо тісто на частини, з кожного шматочка формуємо ковбаску не товщі олівця і звертаємо кренделі.
    Розведемо в склянці води 1 столову ложку харчової соди і за допомогою кисті змастимо кренделі розчином соди. Чи можете занурювати кренделі на мить в розчин повністю з допомогою шумівки.Залишаємо підготовлені таким чином кренделі
    Кренделі – рецепт
    хвилин на 20 підійти, а потім переміщаємо їх на деко, простеленный промасленим пекарської папером (ну або без паперу). Змащуємо поверхню крендельков яєчним білком і присипаємо крупною сіллю.
    Випікаємо при температурі близько 180-200°С протягом близько 15-25 хвилин (контролюємо візуально за кольором). Кренделі повинні вийти блискучі (в прямому сенсі слова). Під пиво «відлітають» в перший же день (так що з обережністю). Якщо кренделі не з'їли відразу – засохнуть, але це не біда – так вони теж хороші.
    Додав: admin | 5-07-2015, 18:47
    Переглядів: 2817