Сирні палички в духовці - рецепт
Сирні палички - чудное цікаву ласощі до пива, ще їх можна подавати під кава , чай, компоти, фруктові соки , кисломолочні напої, рибні та м'ясні бульйони.
Інгредієнти:
пшеничне борошно високосортна - близько 200 г;
твердий сир - близько 200 г;
масло вершкове натуральне - близько 150 г;
куряче яйце - 2 шт.;
бренді плодове або ром - 1 ст. ложка;
насіння кмину і/або кунжуту.
Сіль до складу тесту включати не треба - її більш ніж достатньо в сирі, цукор теж не потрібен - він некорисний.
Приготування
Масло попередньо заморозимо в морозильному відділенні холодильника і натремо на тертці, також і натремо сир. Додамо борошно, бренді і трохи насіння кмину і/або кунжуту, білок від 2-х яєць і жовток від 1-го (другий жовток нам знадобиться пізніше). Замісимо тісто, скачаємо ком, накриємо серветкою і дамо йому підійти в холодильнику протягом приблизно 1-2-х годин.
Обминаємо тісто розкачуємо його в не дуже тонкий пласт і ріжемо ножем так, щоб виходили палички. За допомогою кисті змащуємо поверхню паличок яєчним жовтком і присипаємо насінням. Випікаємо на змащеному олією або простеленном промасленим пекарської папером деко в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі близько 200 градусів за С.
Вживаємо уважно і обережно, палички «відлітають» дуже швидко, оскільки дуже смачні і маленькі.
Інгредієнти:
сир краще домашній - близько 200 г;
борошно пшеничне - близько 1 склянки;
сіль - 2 щіпки;
куряче яйце - 1-2 шт.;
сметана середньої жирності - 2-4 ст. ложки;
сода - 1 дрібка.
Приготування
Замісимо сирне тісто із просіяного борошна, сметани, підсоленого сиру і яєць. В заміс додамо щіпку соди. Розкачуємо тісто не дуже тонко, розрізаємо пласт ножем на недовгі стрічки. Скручуємо стрічки гвинтоподібно і викладаємо на промаслений лист (або застеливаем його промасленим пекарської папером). Випікаємо палички в розігрітій духовій шафі при температурі 200 градусів за С.
Контролюйте готовність візуально - палички повинні стати рум'яними. Це варіант, так би язикати, бюджетний. Можна в тісто разом з сиром додати тертого твердого сиру і приправити спеціями (насіння кмину, коріандру, фенхелю, кунжуту). Можна обійтися і плавленим сиром, тільки його, перед тим як терти на тертці, треба попередньо заморозити.
Сирних паличок, приготовленим по 1-му або 2-му рецептом, можна подати сирний або томатний соус.
Як приготувати смачні сирні палички в духовці?
Інгредієнти:
Сіль до складу тесту включати не треба - її більш ніж достатньо в сирі, цукор теж не потрібен - він некорисний.
Приготування
Масло попередньо заморозимо в морозильному відділенні холодильника і натремо на тертці, також і натремо сир. Додамо борошно, бренді і трохи насіння кмину і/або кунжуту, білок від 2-х яєць і жовток від 1-го (другий жовток нам знадобиться пізніше). Замісимо тісто, скачаємо ком, накриємо серветкою і дамо йому підійти в холодильнику протягом приблизно 1-2-х годин.
Обминаємо тісто розкачуємо його в не дуже тонкий пласт і ріжемо ножем так, щоб виходили палички. За допомогою кисті змащуємо поверхню паличок яєчним жовтком і присипаємо насінням. Випікаємо на змащеному олією або простеленном промасленим пекарської папером деко в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі близько 200 градусів за С.
Вживаємо уважно і обережно, палички «відлітають» дуже швидко, оскільки дуже смачні і маленькі.
Сирні палички з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Замісимо сирне тісто із просіяного борошна, сметани, підсоленого сиру і яєць. В заміс додамо щіпку соди. Розкачуємо тісто не дуже тонко, розрізаємо пласт ножем на недовгі стрічки. Скручуємо стрічки гвинтоподібно і викладаємо на промаслений лист (або застеливаем його промасленим пекарської папером). Випікаємо палички в розігрітій духовій шафі при температурі 200 градусів за С.
Контролюйте готовність візуально - палички повинні стати рум'яними. Це варіант, так би язикати, бюджетний. Можна в тісто разом з сиром додати тертого твердого сиру і приправити спеціями (насіння кмину, коріандру, фенхелю, кунжуту). Можна обійтися і плавленим сиром, тільки його, перед тим як терти на тертці, треба попередньо заморозити.
Сирних паличок, приготовленим по 1-му або 2-му рецептом, можна подати сирний або томатний соус.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хлібні палички
Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо
Тарталетки з крабовими паличками
Тарталетки з крабовими паличками - це чудова і швидка закуска до фуршетного столу або коли несподівано прийшли гості. Для їх приготування потрібно
Сирні палички до пива - рецепти
Сирні палички - смачна і популярна закуска до пива і супів. Давайте розглянемо кілька найпростіших варіантів створення цієї страви в домашніх умовах.
Сирні палички - рецепт
Сирні палички можуть бути не тільки смачною закускою до пива, але і самостійною стравою. Найпоширеніший рецепт сирних паличок - смажені в
Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо
Сирні «конвертики» - рецепт
Сирні "конвертики" - смачна десертна випічка, яка готується зазвичай з сирного тіста. Її можна подавати до чаю, кави, компотів, фруктовим сокам.