Сирні палички - рецепт
Під назвою "сирні палички" криється відразу дві апетитні закуски: засмажені в паніровці скибочки твердого сиру і хрусткі і запечені сирні печива , які є більш дієтичної альтернативою першому варіанту. Обидва варіанти, безумовно, смачні і кожен з них заслуговує на увагу.
Інгредієнти:
твердий сир - 250 г;
борошно - 1/3 ст.;
крохмаль - 1/8 ст.;
яйце - 1 шт.;
хлібна паніровка - 1 ст.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Твердий сир попередньо кладемо в холодильник або морозильну камеру на кілька годин. Потім, за допомогою гострого ножа нарізаємо сир на брусочки.
В одній мисці з'єднуємо просіяне борошно з крохмалем, в іншій збиваємо яйце з дрібкою солі, а в третю насипаємо панірувальні сухарі.
Сирні палички спершу обвалюємо в борошні, потім занурюємо яйце і посипаємо панировочним сухарями. Останні слід добре струсити, щоб під час смаження паніровка не горіла в маслі.
Далі сирні палички, як свідчить рецепт, необхідно обсмажити у фритюрі до золотавої скоринки.
Інгредієнти:
твердий сир - 200 г;
борошно - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
світле пиво - 100 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Твердий сир нарізаємо брусочками і обвалюємо в борошні. Борошно змішуємо з сіллю, перцем і холодним пивом, додаємо яйце і замішуємо густе тісто. Занурюємо палички в кляр і обсмажуємо з усіх боків у фритюрі або на сковороді з вершковим маслом до золотистого кольору.
Інгредієнти:
плавлений сир - 2 брикету;
лаваш - 1 аркуш;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком;
зелень кропу;
яйце - 1 шт.
Приготування
Плавлений сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з пропущеним через прес часником, подрібненою зеленню, сіллю і перцем. Лаваш нарізаємо квадратиками, в центр кожного з яких кладемо ложку сирної начинки. Звертаємо лаваші в рулет, занурюємо у збите яйце і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом до золотистого кольору.
Інгредієнти:
тверда Моцарелла - 200 г;
рисовий папір - 10-15 аркушів;
рослинне масло.
Приготування
Твердий сир нарізаємо брусочками і кладемо на край змоченого вологим рушником листків рисового паперу. Звертаємо рисовий папір в рулет, підвернувши верхні і нижні краї. У фритюрі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому сирні палички до золотистого кольору.
Готові палички слід викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, а потім подавати до столу гарячими з соусом до смаку.
До речі, до сиру в момент загвинчування в лист рисового паперу, можна додавати що завгодно: зелень, спеції, шматочки шинки або навіть соуси.
Ви, звичайно, можете приготувати листкові сирні палички по простому рецептом, просто посипавши смужки листкового тіста тертим сиром, але ми запропонуємо вам оригінальний рецепт сирного снека на тісті, якого ви ще не пробували.
Інгредієнти:
вершкове масло - 110 г;
яйце - 1 шт.;
рослинна олія - 50 мл;
молоко - 50 мл;
дріжджі - 25 г;
тертий сир - 50 г;
пшеничні висівки - 1 1/2 ст.;
борошно - 3 ст.;
сіль, цукор.
Приготування
Змішуємо вершкове масло з яйцями і маслом рослинним. Додаємо борошно, висівки, цукор, сіль і тертий сир. Замішуємо густе тісто і формуем його в кулю, після чого загорнути куля харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Тісто розгортаємо в пласт товщиною близько сантиметра, після чого нарізаємо його на тонкі довгі палички і викладаємо на деко, покритий пергаментом. Змащуємо палички збитим яйцем, посипаємо залишками тертого сиру і готуємо протягом 15-20 хвилин до легкого золотистого кольору.
Сирні палички в паніровці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Твердий сир попередньо кладемо в холодильник або морозильну камеру на кілька годин. Потім, за допомогою гострого ножа нарізаємо сир на брусочки.
В одній мисці з'єднуємо просіяне борошно з крохмалем, в іншій збиваємо яйце з дрібкою солі, а в третю насипаємо панірувальні сухарі.
Сирні палички спершу обвалюємо в борошні, потім занурюємо яйце і посипаємо панировочним сухарями. Останні слід добре струсити, щоб під час смаження паніровка не горіла в маслі.
Далі сирні палички, як свідчить рецепт, необхідно обсмажити у фритюрі до золотавої скоринки.
Смажені сирні палички в кляре - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Твердий сир нарізаємо брусочками і обвалюємо в борошні. Борошно змішуємо з сіллю, перцем і холодним пивом, додаємо яйце і замішуємо густе тісто. Занурюємо палички в кляр і обсмажуємо з усіх боків у фритюрі або на сковороді з вершковим маслом до золотистого кольору.
Сирні палички з лаваша - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Плавлений сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з пропущеним через прес часником, подрібненою зеленню, сіллю і перцем. Лаваш нарізаємо квадратиками, в центр кожного з яких кладемо ложку сирної начинки. Звертаємо лаваші в рулет, занурюємо у збите яйце і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом до золотистого кольору.
Сирні палички до пива - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Твердий сир нарізаємо брусочками і кладемо на край змоченого вологим рушником листків рисового паперу. Звертаємо рисовий папір в рулет, підвернувши верхні і нижні краї. У фритюрі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому сирні палички до золотистого кольору.
Готові палички слід викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, а потім подавати до столу гарячими з соусом до смаку.
До речі, до сиру в момент загвинчування в лист рисового паперу, можна додавати що завгодно: зелень, спеції, шматочки шинки або навіть соуси.
Сирні палички - рецепт в духовці
Ви, звичайно, можете приготувати листкові сирні палички по простому рецептом, просто посипавши смужки листкового тіста тертим сиром, але ми запропонуємо вам оригінальний рецепт сирного снека на тісті, якого ви ще не пробували.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо вершкове масло з яйцями і маслом рослинним. Додаємо борошно, висівки, цукор, сіль і тертий сир. Замішуємо густе тісто і формуем його в кулю, після чого загорнути куля харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Тісто розгортаємо в пласт товщиною близько сантиметра, після чого нарізаємо його на тонкі довгі палички і викладаємо на деко, покритий пергаментом. Змащуємо палички збитим яйцем, посипаємо залишками тертого сиру і готуємо протягом 15-20 хвилин до легкого золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні палички - рецепт
Рибні палички - дуже смачна закуска. Їх можна подати охолодженими з соусом тартар до келиху вина або пива, а можна поставити на стіл з запалі з жару
Крабові палички в простому і пивному клярі
Крабові палички обожнюють, як дорослі, так і діти. Їх додають в салати, фарширують різноманітними начинками, і звичайно смажать у клярі. Ось про
Сосиски в клярі
Сосиски в клярі - це смачне і досить просте у приготуванні блюдо, відмінна альтернатива сосисок у тісті. Давайте розберемося, як їх зробити на
Сирні палички до пива - рецепти
Сирні палички - смачна і популярна закуска до пива і супів. Давайте розглянемо кілька найпростіших варіантів створення цієї страви в домашніх умовах.
Сосиски в листковому тісті
Всім нам добре знайоме таке смачне блюдо, як сосиски в тісті. А сьогодні ми підкажемо вам кілька нових і цікавих рецептів створення сосисок в
Сирні палички в духовці - рецепт
Сирні палички, запечені в духовці - чудове ласощі до пива. А також їх можна подавати до компотів, соків, чаю, кави і ще до м'ясних бульйонів. Читаємо