Крабові палички в простому і пивному клярі
Крабові палички просто обожнюють діти і любителі пива. А господині цілими тазиками кришать з них салати або фарширують різними начинками і подають у вигляді рулетиків в якості вишуканою закуски. Але те, що крабові палички можна ще й смажити, додуматися до цього могли лише жителі пострадянського простору, винахідливість яких, помножена на десятки років тотального дефіциту, привчили готувати кулінарні шедеври буквально з нічого!
Інгредієнти:
палички крабові - 500 г;
майонез - 3 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
приправи - за смаком.
Приготування
Яйця злегка збиваємо з сіллю, додаємо майонез (можна замінити сметаною) і приправи, поступово вводимо муку. Кляр повинен вийти досить густим. Опускаємо в нього крабові палички і обсмажуємо їх на добре розігрітій сковорідці з двох боків до утворення хрусткої золотої скоринки.
Інгредієнти:
палички крабові - 400 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
сухарі панірувальні - 50 г;
олія - для смаження;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
З крабових паличок знімаємо захисну плівку. Обвалюємо спочатку в борошні, потім мачає в злегка збиті яйця і паніруємо в сухарях. Для отримання більш щільною скоринки можна ще раз повторити яйця і сухарі. Після обсмажуємо палички у фритюрі або на сковорідці, поки не зарум'яняться.
Інгредієнти:
палички крабові - 400 г;
сир твердий - 150 г;
яйця - 2 шт.;
масло вершкове - 1 ч. ложка;
картопля - 500 г;
морква - 2 шт.;
часник - 3 зубки;
насіння кунжутне - 3 ст. ложки;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Готуємо картопляне пюре , додаючи до нього вершкове масло і спеції. Моркву відварюємо до готовності, чистимо і натираємо на дрібній тертці разом з часником. Змішуємо овочі з пюре. Крабові палички розгортаємо, намазуємо рівним шаром картопляно-моркв'яний фарш і зверху присипаємо тертим сиром. Акуратно закручені рулетики занурюємо в злегка збиті яйця і викладаємо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо, присипаючи зверху кунжутним насінням.
Інгредієнти:
палички крабові - 200 г;
сирок плавлений - 200 г;
часник - 2 зубки;
майонез - 1 ст. ложка;
олія - для смаження.
Для пивного кляру:
пиво - 1/3 ст.;
вода - 1/3 ст.;
яйця - 2 шт.;
борошно - 100 г;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Для соусу:
сметана - 200 г;
часник - 2 зубки;
сік лимона - 1 ч. ложка;
петрушка, кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Сир для начинки натираємо на дрібній тертці, змішуємо з пропущеним через прес часником і майонезом до однорідної в'язкої маси. Акуратно розкручуємо крабові палички, обмазуємо зверху тонким шаром начинки і знову звертаємо в рулетики.
Білки для пивного кляру відділяємо від жовтків і ховаємо на час в холодильник. А жовтки розтираємо з сіллю, вливаємо до них холодне пиво і воду. Злегка збиваємо і, поступово додаючи борошно, замішуємо тісто, як на оладки. Охолоджені білки збиваємо з сіллю до міцних піків, поступово вводимо їх кляр, перемішуючи ложкою знизу вгору. Вмочуємо фаршировані крабові палички в тісто і смажимо у фритюрі або на сковороді до рум'яної скоринки. Після викладаємо на паперові серветки, щоб видалити зайве масло.
Тим часом готуємо соус. Сметану змішуємо з пропущеним через прес часником, рубаною зеленню і лимонним соком. Солимо, перчимо за смаком. Якщо замінити сік 2-3 ч. ложками соєвого соусу, краще більше не солити. Смачні крабові палички в кляре для пива готові!
Крабові палички в простому клярі
Інгредієнти:
Приготування
Яйця злегка збиваємо з сіллю, додаємо майонез (можна замінити сметаною) і приправи, поступово вводимо муку. Кляр повинен вийти досить густим. Опускаємо в нього крабові палички і обсмажуємо їх на добре розігрітій сковорідці з двох боків до утворення хрусткої золотої скоринки.
Крабові палички в панірувальних сухарях
Інгредієнти:
Приготування
З крабових паличок знімаємо захисну плівку. Обвалюємо спочатку в борошні, потім мачає в злегка збиті яйця і паніруємо в сухарях. Для отримання більш щільною скоринки можна ще раз повторити яйця і сухарі. Після обсмажуємо палички у фритюрі або на сковорідці, поки не зарум'яняться.
Фаршировані крабові палички в кляре
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо картопляне пюре , додаючи до нього вершкове масло і спеції. Моркву відварюємо до готовності, чистимо і натираємо на дрібній тертці разом з часником. Змішуємо овочі з пюре. Крабові палички розгортаємо, намазуємо рівним шаром картопляно-моркв'яний фарш і зверху присипаємо тертим сиром. Акуратно закручені рулетики занурюємо в злегка збиті яйця і викладаємо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо, присипаючи зверху кунжутним насінням.
Крабові палички в пивному клярі
Інгредієнти:
Для пивного кляру:
Для соусу:
Приготування
Сир для начинки натираємо на дрібній тертці, змішуємо з пропущеним через прес часником і майонезом до однорідної в'язкої маси. Акуратно розкручуємо крабові палички, обмазуємо зверху тонким шаром начинки і знову звертаємо в рулетики.
Білки для пивного кляру відділяємо від жовтків і ховаємо на час в холодильник. А жовтки розтираємо з сіллю, вливаємо до них холодне пиво і воду. Злегка збиваємо і, поступово додаючи борошно, замішуємо тісто, як на оладки. Охолоджені білки збиваємо з сіллю до міцних піків, поступово вводимо їх кляр, перемішуючи ложкою знизу вгору. Вмочуємо фаршировані крабові палички в тісто і смажимо у фритюрі або на сковороді до рум'яної скоринки. Після викладаємо на паперові серветки, щоб видалити зайве масло.
Тим часом готуємо соус. Сметану змішуємо з пропущеним через прес часником, рубаною зеленню і лимонним соком. Солимо, перчимо за смаком. Якщо замінити сік 2-3 ч. ложками соєвого соусу, краще більше не солити. Смачні крабові палички в кляре для пива готові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Крабові палички з ананасом»
Салат з крабових паличок вже давно зайняв міцне місце на наших столах нарівні зі знаменитою «Шубою», «Олів'є» та «Мімозою». Варіацій його
Салат з крабовими паличками і грибами
Салат з крабовими паличками, напевно, пробували все. І сьогодні ми пропонуємо вам його трохи урізноманітнити, додавши гриби. Вийде вишукано,
Салат «Крабові палички з апельсином»
Крабові палички - улюблений багатьма продукт, який смажать у клярі, а також готують з них смачні салати. І зараз ми розповімо про незвичайному і
«Рафаелло» з крабовими паличками - замість тисячі слів
Всі ми з вами знайомі з кондитерськими цукерки «Рафаелло». І сьогодні ми з вами поговоримо, як можна зробити смачну закуску «Рафаелло» на основі сиру
Крабові палички в кляре - дивовижно смачна закуска для святкового столу
Сьогодні пропонуємо вам кілька варіантів дивно смачною святкової закуски - крабові палички в кляре. Готувати її досить легко, і ми зараз розповімо.
Салат з крабовими паличками
Крабовий салат Крабові палички, в яких, як всім відомо, немає нічого від крабів, потрапили на наші столи не так давно - всього пару десятиліть тому.