Вернуться назад Распечатать

Сирні палички в духовці - рецепт

Сирні палички в духовці - рецепт
Сирні палички - чудное цікаву ласощі до пива, ще їх можна подавати під кава , чай, компоти, фруктові соки , кисломолочні напої, рибні та м'ясні бульйони.

Як приготувати смачні сирні палички в духовці?


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно високосортна - близько 200 г;

  • твердий сир - близько 200 г;

  • масло вершкове натуральне - близько 150 г;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • бренді плодове або ром - 1 ст. ложка;

  • насіння кмину і/або кунжуту.


  • Сіль до складу тесту включати не треба - її більш ніж достатньо в сирі, цукор теж не потрібен - він некорисний.
    Приготування
    Масло попередньо заморозимо в морозильному відділенні холодильника і натремо на тертці, також і натремо сир. Додамо борошно, бренді і трохи насіння кмину і/або кунжуту, білок від 2-х яєць і жовток від 1-го (другий жовток нам знадобиться пізніше). Замісимо тісто, скачаємо ком, накриємо серветкою і дамо йому підійти в холодильнику протягом приблизно 1-2-х годин.
    Обминаємо тісто розкачуємо його в не дуже тонкий пласт і ріжемо ножем так, щоб виходили палички. За допомогою кисті змащуємо поверхню паличок яєчним жовтком і присипаємо насінням. Випікаємо на змащеному олією або простеленном промасленим пекарської папером деко в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі близько 200 градусів за С.
    Вживаємо уважно і обережно, палички «відлітають» дуже швидко, оскільки дуже смачні і маленькі.

    Сирні палички з сиром


    Інгредієнти:

  • сир краще домашній - близько 200 г;

  • борошно пшеничне - близько 1 склянки;

  • сіль - 2 щіпки;

  • куряче яйце - 1-2 шт.;

  • сметана середньої жирності - 2-4 ст. ложки;

  • сода - 1 дрібка.


  • Приготування
    Замісимо сирне тісто із просіяного борошна, сметани, підсоленого сиру і яєць. В заміс додамо щіпку соди. Розкачуємо тісто не дуже тонко, розрізаємо пласт ножем на недовгі стрічки. Скручуємо стрічки гвинтоподібно і викладаємо на промаслений лист (або застеливаем його промасленим
    Сирні палички в духовці - рецепт
    пекарської папером). Випікаємо палички в розігрітій духовій шафі при температурі 200 градусів за С.
    Контролюйте готовність візуально - палички повинні стати рум'яними. Це варіант, так би язикати, бюджетний. Можна в тісто разом з сиром додати тертого твердого сиру і приправити спеціями (насіння кмину, коріандру, фенхелю, кунжуту). Можна обійтися і плавленим сиром, тільки його, перед тим як терти на тертці, треба попередньо заморозити.
    Сирних паличок, приготовленим по 1-му або 2-му рецептом, можна подати сирний або томатний соус.