Сирні палички - чудное цікаву ласощі до пива, ще їх можна подавати під кава , чай, компоти, фруктові соки , кисломолочні напої, рибні та м'ясні бульйони.
Як приготувати смачні сирні палички в духовці?
Інгредієнти: пшеничне борошно високосортна - близько 200 г; твердий сир - близько 200 г; масло вершкове натуральне - близько 150 г; куряче яйце - 2 шт.; бренді плодове або ром - 1 ст. ложка; насіння кмину і/або кунжуту. Сіль до складу тесту включати не треба - її більш ніж достатньо в сирі, цукор теж не потрібен - він некорисний.
Приготування Масло попередньо заморозимо в морозильному відділенні холодильника і натремо на тертці, також і натремо сир. Додамо борошно, бренді і трохи насіння кмину і/або кунжуту, білок від 2-х яєць і жовток від 1-го (другий жовток нам знадобиться пізніше). Замісимо тісто, скачаємо ком, накриємо серветкою і дамо йому підійти в холодильнику протягом приблизно 1-2-х годин.
Обминаємо тісто розкачуємо його в не дуже тонкий пласт і ріжемо ножем так, щоб виходили палички. За допомогою кисті змащуємо поверхню паличок яєчним жовтком і присипаємо насінням. Випікаємо на змащеному олією або простеленном промасленим пекарської папером деко в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі близько 200 градусів за С.
Вживаємо уважно і обережно, палички «відлітають» дуже швидко, оскільки дуже смачні і маленькі.
Сирні палички з сиром
Інгредієнти: сир краще домашній - близько 200 г; борошно пшеничне - близько 1 склянки; сіль - 2 щіпки; куряче яйце - 1-2 шт.; сметана середньої жирності - 2-4 ст. ложки; сода - 1 дрібка. Приготування Замісимо сирне тісто із просіяного борошна, сметани, підсоленого сиру і яєць. В заміс додамо щіпку соди. Розкачуємо тісто не дуже тонко, розрізаємо пласт ножем на недовгі стрічки. Скручуємо стрічки гвинтоподібно і викладаємо на промаслений лист (або застеливаем його промасленим
пекарської папером). Випікаємо палички в розігрітій духовій шафі при температурі 200 градусів за С.
Контролюйте готовність візуально - палички повинні стати рум'яними. Це варіант, так би язикати, бюджетний. Можна в тісто разом з сиром додати тертого твердого сиру і приправити спеціями (насіння кмину, коріандру, фенхелю, кунжуту). Можна обійтися і плавленим сиром, тільки його, перед тим як терти на тертці, треба попередньо заморозити.
Сирних паличок, приготовленим по 1-му або 2-му рецептом, можна подати сирний або томатний соус.