Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадні галети

Шоколадні галети

5-07-2015, 18:47
536
Шоколадні галети
Галети – загальна назва деяких родів і видів випічки (млинці і деруни – це теж галети). До складу інгредієнтів для приготування галет можуть входити не тільки борошно різних зернових, а також пластівці, яйця, молочні продукти, різні смакові наповнювачі.
У вузькому, звичному для нашого менталітету розумінні, галети – це сухе або жирне печиво (в основному, несолодке, наприклад, крекери) здатний зберігати свої харчові якості протягом тривалого часу (близько 2-х років).Популярний продукт у моряків, мандрівників і військових. Характерними властивостями галет є: шарувата структура, легка размачиваемость і хороша намокаемость в рідинах.
Особливий вид галет – шоколадні галети, ця випічка гідна бути частиною сніданку або ланчу, до того ж це чудовий десерт, що поєднується з чаєм, кавою, какао, гарячим шоколадом, мате, ройбушем та іншими гарячими підбадьорливими напоями.
У готових галети іноді містяться різні шкідливим добавки. Тому розповімо, як можна приготувати шоколадні галети в домашніх умовах.

Шоколадні галети


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне цільнозернові високосортна – 1 склянку місткістю 200 мл;

  • какао-порошок хорошої якості – 1-3 ст. ложки;

  • цукор (краще у вигляді пудри) – 1 ст. ложки;

  • вода, молоко або негусто натуральні молочні вершки – 1 /3 склянки;

  • ром або бренді – 1 ст. ложка;

  • сіль поварена – 1 дрібка;

  • кориця мелена – 1 щіпка;

  • яйце куряче – 1 шт. (необов'язковий компонент).


  • Приготування
    Змішуємо в мисці какао-порошок з цукром так, щоб не було грудочок. Додаємо борошно, корицю, сіль, ром. Перемішуємо. В залежності від бажаної жирності вибираємо воду або молоко або вершки або суміш. Потроху подбавляя рідина, замішуємо круте тісто. Вимішуємо його ретельно, скачуємо в ком і даємо підійти протягом 30-40 хвилин. Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 3-4 мм, розрізаємо на квадрати або прямокутники (якщо хочете отримати інші форми, користуйтеся пробивний формою, для круглої форми – склянкою). Застеляємо деко промасленим пекарської папером або просто змащуємо деко шматочком свинячого сала. Викладаємо галети і печемо-висушуємо їх при температурі близько 200°С до готовності (близько 30-40 хвилин).
    Можна також піч галети на сковороді, змазаній салом. Якщо не хочете використовувати сало, додайте до складу тесту 1 ст. ложку рослинної олії.
    Ще краще, якщо у вас є спеціальна 2-стороння металева фігурна притискна форма-книжка. У цьому варіанті закладаємо в форму пласт тіста і притискаємо, видаляючи залишки коржа (його можна робити не надто крутим). Готуємо на конфорці з переворотом або в духовій шафі.Такі галети можна зберігати досить довго.
    Приблизно за цим же рецептом можна приготувати більш поживні шоколадно-горіхові галетыили шоколадні галети з сиром. Просто включайте до складу тесту мелкомолотые горіхи (будь-які) і/або протертий через сито сир.
    Щоб приготувати шоколадні галети з кремом,потрібно, щоб крем був досить в'язким і добре застигав, тому має сенс зробити крем на основі міцного розчину желатину або агар-агару. Крем може бути шоколадним, фруктовим, вершковим, горіховим і/або з іншими натуральними смаковими наповнювачами.
    Намазываете поверхня готових галет кремом за допомогою силіконової кисті і залишайте до застигання.

    Корисні шоколадні галети з вівсяними пластівцями і горіхами


    Цей рецепт для бажаючих зберігати стрункість фігури.
    Інгредієнти:

  • какао-порошок якісний – 2-3 ст. ложки;

  • цукор (краще у вигляді пудри) – 1 ст. ложка;

  • вівсяні або змішані зернові пластівці – 1 чашка;

  • вода, молоко або несолодкий питний йогурт натуральний, класичний – 1 чашка;

  • яйце куряче – 1-2 шт.;

  • ром – 1 ст. ложка;

  • мелені горіхи;

  • кориця;

  • трохи пшеничного борошна.
  • Шоколадні галети


    Приготування
    Змішуємо какао з цукром, а потім з молоком або водою. Додаємо ром і корицю. Заливаємо цією сумішшю пластівці і чекаємо, поки вони добре розбухнуть. Додаємо горіхи і яйце. Ретельно перемішуємо. Якщо тісто вийшло дуже рідке – коригуємо густоту борошном.
    Випікаємо або на сковороді, змазаній салом або на деку в духовій шафі.
    Цукру і борошна (тобто, швидких вуглеводів) у таких галети мінімум, інші інгредієнти – тільки корисні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кекс з малиною
    Кекс з малиною
    Якщо ми хочемо порадувати гостей або просто близьких людей яким-небудь ласощами, кекс - відмінний варіант випічки до чаю. Для приготування кексів не
    Овочеві галети рецепт
    Овочеві галети рецепт
    Овочева галета - це не дієтичне печиво, як можуть подумати багато. Насправді, це пиріг з пісочного тіста з овочевою начинкою. Таке незвичайне блюдо
    Картопляне печиво
    Картопляне печиво
    Чи пробували ви коли-небудь картопляне печиво? Таке печиво чудово підійде як легка закуска, наприклад, до пива або замінить хліб до основної страви.
    Галети з сиром
    Галети з сиром
    Якщо вам набридло харчуватися бутербродами в перервах на роботі чи навчанні, спробуйте приготувати галети. Галети можна спекти з сиром, а можна з
    Рецепт галетів
    Рецепт галетів
    Галета - це ситний і легкий сніданок, поживна заміна хліба і взагалі вкрай зручний перекус. Різноманітними рецептами цієї перевіреної часом закуски
    Галети: рецепт
    Галети: рецепт
    Галети - блюдо, яке сподобається ледачим або дуже зайнятим господиням, адже приготувати його дуже просто, а виходить воно досить ситним. Є кілька