Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Галети: рецепт

5-01-2015, 10:45
3 508
Галети: рецепт
Печиво, галети (galette, франц., слово походить від старофранцузької gal - голиш, валун) - досить популярний завдяки зручності зберігання і транспортування харчовий продукт, що представляє собою легке сухе хрустке листкове печиво. Галети роблять з пшеничного високосортного борошна і води з додаванням солі, іноді дріжджів, цукру і розпушувача. Зазвичай розрізняють два основних види галет (залежить від використовуваних продуктів): прості сухі галети (або так зване галетне печиво, крекери) і жирні (галети, у складі яких є вершкове масло або маргарин, приблизно 10-18%).

Про популярність галет
Прості галети добре зберігають харчові якості до 2 років, тому широко використовуються в армії і на флоті, в експедиціях, а також туристами, альпіністами, спелеологами. Підсолені сухі галети (крекери) іноді подають до пива, для цього особливо підходять галети з сиром. Жирні галети добре зберігаються приблизно до півроку (іноді довше). Взагалі, будь-які галети повинні мати шарувату структуру, добре намокати у воді і легко розламуватися.

Які бувають галети?


На півночі Франції готують традиційні французькі галети з гречаного борошна з начинкою з шинки, сиру і горіхів. Шоколад в галети - теж частий наповнювач. Взагалі, можна сказати, що варіантів наповнювача, що визначає смак того чи іншого сорту галет, безліч. Тут великий простір для кулінарної фантазії. Можна використовувати фрукти, ягоди, овочі та інші продукти, а також їх поєднання.

Як готувати галети?


Інгредієнти:

  • 4 склянки високосортного борошна,

  • 1 столова ложка солі,

  • 1-2 склянки води.


  • Наповнювач можете вибрати будь-який, наприклад, мелені насіння кмину.
    Приготування:
    Розігріваємо духовку до температури приблизно 180?С.
    Змішуємо в мисці борошно з додаванням солі і невеликої кількості наповнювача (1-3 чайних ложки). Потроху будемо підливати воду, безперервно вимішуючи. Ретельно вимесим тісто. Тісто має вийти не прилипающим до рук. Розкотимо тісто в пласт і наріжемо на невеликі квадрати. Протикаємо кожен квадрат у кількох місцях виделкою або сірником. Викладаємо галети на сухе деко, бажано, застелений пергаментним папером. Випікаємо приблизно хвилин 30. Потім перевертаємо кожну галету і випікаємо ще хвилин 30. Галети повинні мати приємний коричневий відтінок. Якщо галети добре просушити, вони будуть досить довго зберігатися із збереженням аромату.

    Галети з картоплі


    Можна приготувати картопляні галети (до складу крім борошна входять картопля, яйце, цибуля, часник, зелень). Це просте, швидко яку готують страву, добре підходить для перекусів.
    Інгредієнти:

  • 3-5 картоплин;

  • 1 цибулина;

  • 1 зубчик часнику;

  • 1 пучок петрушки;

  • 5-8 столових ложок пшеничного борошна;

  • 2 курячих яйця;

  • шматочок свинячого сала;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування:
    Нарізаємо картоплю невеликими шматочками і проварюємо майже до готовності (хвилин 10-15). Зелень, очищений цибулю і часник
    Галети: рецепт
    подрібнюємо максимально. Кладемо все в чашу блендера і доводимо до однорідності. Додаємо інші інгредієнти і замішуємо тісто, воно повинно вийти трохи більш густим, ніж на млинці. Розігріваємо сковороду і змащуємо шматочком сала. Можна, звичайно, використовувати рослинне масло, але тоді картопляні галети вийдуть швидше смаженими. Якщо не хочете використовувати свиняче сало з різних міркувань, краще додати трохи рослинного масла в тісто - тоді не буде пригорати. Випікаємо так само, як млинці, підрум'янюємо з обох сторін. Подавати картопляні галети можна з різними салатами, з сиром, домашнім сиром, зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Самса з листкового тіста
    Самса з листкового тіста
    Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але
    Галети з сиром
    Галети з сиром
    Якщо вам набридло харчуватися бутербродами в перервах на роботі чи навчанні, спробуйте приготувати галети. Галети можна спекти з сиром, а можна з
    Рецепт галетів
    Рецепт галетів
    Галета - це ситний і легкий сніданок, поживна заміна хліба і взагалі вкрай зручний перекус. Різноманітними рецептами цієї перевіреної часом закуски
    Печиво з варенням
    Печиво з варенням
    Печиво з варенням - просте і смачне ласощі з дитинства. Пропонуємо вам кілька рецептів цієї дивовижної солодощі до чашки чаю в колі сім'ї. Готові,
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.