Картопляне печиво

Картопляне печиво прекрасно підійде до пива і кисломолочним напоям, а також може подаватися до різних супів і других страв замість хліба.
Тісто для картопляного печива будемо готувати з картопляного пюре з додаванням деяких інших компонентів, які додадуть йому потрібну текстуру, в'язкість і консистенцію, а також додадуть особливі смакові відтінки.
Рецепт картопляного печива
Інгредієнти:
Приготування
Картопля варимо будь-яким зручним способом і пюрируем за допомогою товкачика. Додаємо вершкове масло (або вершки), сіль, борошно і ретельно перемішуємо (можна міксером на малих обертах). Коли суміш охолоне до теплого, додаємо насіння, яйця і швидко перемішуємо.
З отриманого тіста розкачуємо пласти товщиною близько 06-11 див. Печива вирізаємо-вирубуємо з пласта з допомогою спеціальної пробивний форми з гострими краями. Якщо форми немає, можна замінити звичайним склянкою з тонким краєм або розрізати пласт ножем на квадратики або ромбики.
Змащуємо підігрітий деко шматочком свинячого сала або вистилаємо його промасленим пекарської папером, зверху викладаємо печенюшки і випікаємо в духовій шафі при температурі близько 200°С протягом приблизно 25 хвилин.
Ще смачніше буде картопляне печиво, якщо приготувати його з сиром. Це можна зробити двома способами: або присипати вже готове гаряче картопляне печиво тертим твердим сиром, або включити тертий сир (в кількості близько 150-200 г) в

Щоб картопляне печиво вийшло листковим,потрібно поставити охолоджене до кімнатної температури тісто в холодильник хвилин на 50-60 або навіть трохи більше, а потім, розділивши на 4 частини розкачати з них пласти-коржики і скласти стопкою одну на іншу, промазуючи верхній шар кожної коржі маслом. Потім розкачуємо цю стопку, складаємо удвічі і повторюємо цикл, після чого знову розгортаємо пласти, формуємо печенюшки і випікаємо (читати вище). Картопляне печиво краще подавати теплим або холодним, а не гарячим.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кренделі – рецепт
Кренделі - універсальне ласощі, яке може бути як солодких, так і солоним. Якщо ви хочете приготувати що-небудь до чаю, нехай це будуть хрусткі

Печиво на розсолі з помідор
Дивно, але факт: з розсолу від солоних помідорів або огірків можна приготувати дуже смачне і солодке печиво! При це не залишиться ніякого присмаку

Сирне печиво
Сирне печиво послужить прекрасною альтернативою багатьом не корисним закусок кшталт чіпсів і сухариків. Таке печиво можна подати дітям, до склянці

Солоне печиво
Солоне печиво - це прекрасна закуска до пива, а також відмінне доповнення до чашки чаю в сімейному колі. Додаткові інгредієнти у вигляді прованських

Печиво із житнього борошна
Якщо не знаєте щоб такого смачненького приготувати до чаю, кави, какао в недільний день, пропонуємо спекти печиво із житнього борошна. Таке корисне

Печиво з інжиром
Печиво з інжиром - корисне і смачне ласощі до чаю в колі сім'ї. Інжир сприяє гарному травленню і роботі дихальної системи. Давайте детально