Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солоне печиво

Солоне печиво

17-01-2015, 16:43
4 916
Солоне печиво
Солоне печиво може стати не тільки доповненням до чашки чаю, але і прекрасною закускою до домашнього пива . Доповнення у вигляді сиру, прованських трав, шинки або спецій зробить смак печива незвичайним, і таке ласощі неодмінно доведеться вам за смаком.

Рецепт солоного печива на пиві


Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • порошок для випічки - 3 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 75 г + 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • тертий твердий сир - 170 г;

  • світле пиво - 120 мл;

  • сушена петрушка - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, туди ж додаємо сіль і часник сушений. Додаємо до борошні холодне вершкове масло і розминаємо все до однорідності. Додаємо до тіста рослинне масло, тертий сир і світле пиво, знову ретельно перемішуємо.
    Деко для випічки змащуємо вершковим маслом, або покриваємо пекарської папером. За допомогою столової ложки викладаємо тісто на деко і відправляємо все в духовці на 15-17 хвилин при 200 градусах. Готове печиво поливаємо топленим маслом і посипаємо сушеної петрушкою.
    Подаємо солоне печиво з сиром теплим до тарілці супу, салату, або кухлю пива.

    Солоне печиво з сиру


    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • вершкове масло - 80 г;

  • сіль - щіпка;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 1 ст.;

  • кунжут;

  • кмин;

  • кардамон.


  • Приготування
    Кардамон перемелюємо в ступці, або за допомогою блендера. Сир протираємо через сито при необхідності, а потім перемішуємо з м'яким вершковим маслом. Додаємо в олійно-сирну суміш мелений кардамон і добру пучку солі.
    Борошно просіваємо окремо з пекарським порошком. Акуратно замішуючи тісто руками, додаємо сухі інгредієнти до вже наявної суміші. Готове тісто повинно бути м'яким, еластичним, але не липким.
    Солоне печиво
    Тепер подпиляем борошном стіл і скачуємо тісто в ковбаску. За допомогою ножа ділимо ковбаску на окремі печеньки, приблизно однакового розміру. Кожне таке печиво кладемо на лист, покритий пекарської папером. Прямо на деку розплющуємо тісто долонею, щоб у нас вийшла корж. Посипаємо коржі кунжутом і кмином. Для того, щоб печиво вийшло рум'яним, перед тим, як посипати його прянощами, змастіть поверхню жовтком.
    Випікати солоне печиво з сиру з кунжутом необхідно в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин. Подаємо печиво теплим.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печиво на пиві - рецепт
    Печиво на пиві - рецепт
    Печиво на пиві - оригінальний і вельми незвичайний спосіб приготування ласощів. Якщо ви хочете зробити солодку закуску в найкоротші терміни, рецепти,
    Печиво без масла
    Печиво без масла
    Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Вершкове печиво
    Вершкове печиво
    Вершкове печиво, так називається, тому що готуватися на основі вершкового масла. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цього продукту. Читаємо
    Печиво з корицею
    Печиво з корицею
    Хто з нас не любить таке дивовижне ласощі, як печиво - особливо якщо воно приготоване в домашніх умовах?! Варіантів його випічки досить багато. І
    Печиво з медом
    Печиво з медом
    Не знаєте такого новенького приготувати до чаю? Тоді радимо спекти чудове печиво з медом, ми впевнені, такий десерт припаде до смаку і дорослим і
    Печиво з насінням
    Печиво з насінням
    Любите домашню випічку, тоді рекомендуємо зробити чудове печиво з насінням. Рецепт приготування досить простий, а близькі неодмінно будуть в захваті