Солоне печиво
Солоне печиво може стати не тільки доповненням до чашки чаю, але і прекрасною закускою до домашнього пива . Доповнення у вигляді сиру, прованських трав, шинки або спецій зробить смак печива незвичайним, і таке ласощі неодмінно доведеться вам за смаком.
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
порошок для випічки - 3 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
часник сушений - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 75 г + 3 ст. ложки;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
тертий твердий сир - 170 г;
світле пиво - 120 мл;
сушена петрушка - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, туди ж додаємо сіль і часник сушений. Додаємо до борошні холодне вершкове масло і розминаємо все до однорідності. Додаємо до тіста рослинне масло, тертий сир і світле пиво, знову ретельно перемішуємо.
Деко для випічки змащуємо вершковим маслом, або покриваємо пекарської папером. За допомогою столової ложки викладаємо тісто на деко і відправляємо все в духовці на 15-17 хвилин при 200 градусах. Готове печиво поливаємо топленим маслом і посипаємо сушеної петрушкою.
Подаємо солоне печиво з сиром теплим до тарілці супу, салату, або кухлю пива.
Інгредієнти:
сир - 200 г;
вершкове масло - 80 г;
сіль - щіпка;
порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;
борошно - 1 ст.;
кунжут;
кмин;
кардамон.
Приготування
Кардамон перемелюємо в ступці, або за допомогою блендера. Сир протираємо через сито при необхідності, а потім перемішуємо з м'яким вершковим маслом. Додаємо в олійно-сирну суміш мелений кардамон і добру пучку солі.
Борошно просіваємо окремо з пекарським порошком. Акуратно замішуючи тісто руками, додаємо сухі інгредієнти до вже наявної суміші. Готове тісто повинно бути м'яким, еластичним, але не липким.
Тепер подпиляем борошном стіл і скачуємо тісто в ковбаску. За допомогою ножа ділимо ковбаску на окремі печеньки, приблизно однакового розміру. Кожне таке печиво кладемо на лист, покритий пекарської папером. Прямо на деку розплющуємо тісто долонею, щоб у нас вийшла корж. Посипаємо коржі кунжутом і кмином. Для того, щоб печиво вийшло рум'яним, перед тим, як посипати його прянощами, змастіть поверхню жовтком.
Випікати солоне печиво з сиру з кунжутом необхідно в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин. Подаємо печиво теплим.
Рецепт солоного печива на пиві
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, туди ж додаємо сіль і часник сушений. Додаємо до борошні холодне вершкове масло і розминаємо все до однорідності. Додаємо до тіста рослинне масло, тертий сир і світле пиво, знову ретельно перемішуємо.
Деко для випічки змащуємо вершковим маслом, або покриваємо пекарської папером. За допомогою столової ложки викладаємо тісто на деко і відправляємо все в духовці на 15-17 хвилин при 200 градусах. Готове печиво поливаємо топленим маслом і посипаємо сушеної петрушкою.
Подаємо солоне печиво з сиром теплим до тарілці супу, салату, або кухлю пива.
Солоне печиво з сиру
Інгредієнти:
Приготування
Кардамон перемелюємо в ступці, або за допомогою блендера. Сир протираємо через сито при необхідності, а потім перемішуємо з м'яким вершковим маслом. Додаємо в олійно-сирну суміш мелений кардамон і добру пучку солі.
Борошно просіваємо окремо з пекарським порошком. Акуратно замішуючи тісто руками, додаємо сухі інгредієнти до вже наявної суміші. Готове тісто повинно бути м'яким, еластичним, але не липким.
Тепер подпиляем борошном стіл і скачуємо тісто в ковбаску. За допомогою ножа ділимо ковбаску на окремі печеньки, приблизно однакового розміру. Кожне таке печиво кладемо на лист, покритий пекарської папером. Прямо на деку розплющуємо тісто долонею, щоб у нас вийшла корж. Посипаємо коржі кунжутом і кмином. Для того, щоб печиво вийшло рум'яним, перед тим, як посипати його прянощами, змастіть поверхню жовтком.
Випікати солоне печиво з сиру з кунжутом необхідно в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин. Подаємо печиво теплим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво на пиві - рецепт
Печиво на пиві - оригінальний і вельми незвичайний спосіб приготування ласощів. Якщо ви хочете зробити солодку закуску в найкоротші терміни, рецепти,
Печиво без масла
Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Вершкове печиво
Вершкове печиво, так називається, тому що готуватися на основі вершкового масла. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цього продукту. Читаємо
Печиво з корицею
Хто з нас не любить таке дивовижне ласощі, як печиво - особливо якщо воно приготоване в домашніх умовах?! Варіантів його випічки досить багато. І
Печиво з медом
Не знаєте такого новенького приготувати до чаю? Тоді радимо спекти чудове печиво з медом, ми впевнені, такий десерт припаде до смаку і дорослим і
Печиво з насінням
Любите домашню випічку, тоді рекомендуємо зробити чудове печиво з насінням. Рецепт приготування досить простий, а близькі неодмінно будуть в захваті