Вернуться назад Распечатать

Солоне печиво

Солоне печиво
Солоне печиво може стати не тільки доповненням до чашки чаю, але і прекрасною закускою до домашнього пива . Доповнення у вигляді сиру, прованських трав, шинки або спецій зробить смак печива незвичайним, і таке ласощі неодмінно доведеться вам за смаком.

Рецепт солоного печива на пиві


Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • порошок для випічки - 3 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 75 г + 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • тертий твердий сир - 170 г;

  • світле пиво - 120 мл;

  • сушена петрушка - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, туди ж додаємо сіль і часник сушений. Додаємо до борошні холодне вершкове масло і розминаємо все до однорідності. Додаємо до тіста рослинне масло, тертий сир і світле пиво, знову ретельно перемішуємо.
    Деко для випічки змащуємо вершковим маслом, або покриваємо пекарської папером. За допомогою столової ложки викладаємо тісто на деко і відправляємо все в духовці на 15-17 хвилин при 200 градусах. Готове печиво поливаємо топленим маслом і посипаємо сушеної петрушкою.
    Подаємо солоне печиво з сиром теплим до тарілці супу, салату, або кухлю пива.

    Солоне печиво з сиру


    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • вершкове масло - 80 г;

  • сіль - щіпка;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 1 ст.;

  • кунжут;

  • кмин;

  • кардамон.


  • Приготування
    Кардамон перемелюємо в ступці, або за допомогою блендера. Сир протираємо через сито при необхідності, а потім перемішуємо з м'яким вершковим маслом. Додаємо в олійно-сирну суміш мелений кардамон і добру пучку солі.
    Борошно просіваємо окремо з пекарським порошком. Акуратно замішуючи тісто руками, додаємо сухі інгредієнти до вже наявної суміші. Готове тісто повинно бути м'яким, еластичним, але не липким.
    Солоне печиво
    Тепер подпиляем борошном стіл і скачуємо тісто в ковбаску. За допомогою ножа ділимо ковбаску на окремі печеньки, приблизно однакового розміру. Кожне таке печиво кладемо на лист, покритий пекарської папером. Прямо на деку розплющуємо тісто долонею, щоб у нас вийшла корж. Посипаємо коржі кунжутом і кмином. Для того, щоб печиво вийшло рум'яним, перед тим, як посипати його прянощами, змастіть поверхню жовтком.
    Випікати солоне печиво з сиру з кунжутом необхідно в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин. Подаємо печиво теплим.