Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печиво на розсолі з помідор

Печиво на розсолі з помідор

5-07-2015, 18:43
3 624
Печиво на розсолі з помідор
Часто після того, як ми з'їли овочі, консервовані домашнім способом (наприклад, солоні помідори ), залишається розсіл, який можна використовувати для приготування печива. Розсіл, складений зі спеціями, пахучими травами та іншими ароматичними і смаковими добавками (часник, цибуля, перець), додасть печінкою особливий смак. Печиво на розсолі, що залишився від солоних помідорів чи огірків, можна готувати солодко-солоний або несолодке без цукру, що, зрозуміло, краще з точки зору дієтології.
Розповімо, як приготувати домашнє печиво на розсолі.
У будь-якому випадку, використовуємо розсіл з тільки що відкритої банки, він не повинен мати перекислого запаху, взагалі, непогано б його процідити через щільний марлевий фільтр.
У приготуванні печива на розсолі можна використовувати не тільки пшеничне або житнє борошно, але й борошно інших зернових (гречану, рисову, кукурудзяну, вівсяну), а також зернові пластівці. Пшеничне борошно краще використовувати цільнозернове шпалерну грубого помелу або спельтове, житнє обдирне.

Печиво на помідоровому розсолі – рецепт


Інгредієнти:

  • розсіл від солоних помідорів – 200 мл;

  • молоко середньої жирності, кефір або несолодкий йогурт – 200 мл;

  • пшеничне борошно (краще в суміші з гречаної та/або житній) – близько 500-600 г;

  • сода харчова – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • цукор-пісок – 50-80 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • насіння кунжуту – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове для змащування дека.


  • Приготування
    Змішаємо просіяне борошно з молоком, цукром і розсолом. Додамо яйця і соду (якщо готуєте на молоці, соду спочатку погасите оцтом). Додаємо насіння кунжуту. Тісто довго не вимішуємо, воно не повинно бути занадто крутим або, навпаки, водянистим. Розкачуємо не дуже тонкий пласт і нарізаємо квадратиками або ромбиками. Краще, звичайно, використовувати пробивні фігурні форми або тонкий стакан.
    Викладаємо печенюшки на деко, простеленный пекарської папером або фольгою і змащений вершковим маслом. Випікаємо в духовій шафі при температурі близько 200°С протягом 25 хвилин приблизно. Подаємо з компотом або з чаєм.

    Домашнє печиво на основі помідорного розсолу з пластівцями – рецепт


    Інгредієнти:

  • розсіл помідорний – близько 250 мл;

  • кефір або йогурт – 200 мл;

  • пластівці вівсяні або мультизерновые – 1 чашка ємністю близько 170 мл;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • борошно пшеничне або вівсяна (або суміш) – 5-10 ст. ложок;

  • насіння кмину, коріандру, фенхелю – по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Заливаємо пластівці розсолом на годину-дві, нехай добре розбухнуть. Якщо розбухли недостатньо – додамо ще розсолу. Додаємо йогурт, яйця і просіяне борошно. Замішуємо тісто з додаванням насіння кмину, коріандру і фенхелю. Можна додати в тісто 3-5 крапель анісової олії. До складу тесту можна включити трохи тертого твердого сиру – буде смачно.
    Розкачуємо тісто в не дуже тонкий пласт і з допомогою пробивний форми або склянки формуємо галети (або розрізаємо пласт ромбиками-квадратиками). Викладаємо печенюшки на деко, простеленный змазаним маслом листом пекарської папери або фольги. Випікаємо в духовій шафі протягом близько півгодини при середній температурі.
    Печиво на розсолі з помідор

    Варіант печива на помідоровому розсолі, приготований за цим рецептом, значно корисніше, ніж печиво за рецептом першого варіанту (див. вище), оскільки в ньому не тільки відсутній цукор, але і присутні цільнозернові пластівці. Це несолодке печиво добре подавати до пива, хлібним і фруктовим квасу, кисломолочним напоям.
    Домашнє печиво на розсолі слід з обережністю і вельми помірно вживати тим, у кого є проблеми з роботою нирок або підвищений артеріальний тиск. З цієї причини печенюшки не варто робити занадто дрібними, такі ласощі з'їдаються непомітно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляне печиво
    Картопляне печиво
    Чи пробували ви коли-небудь картопляне печиво? Таке печиво чудово підійде як легка закуска, наприклад, до пива або замінить хліб до основної страви.
    Печиво на розсолі від огірків
    Печиво на розсолі від огірків
    Печиво на огірковому розсолі виходить напрочуд смачним і зовсім без овочевого смаку, як може здатися. Такий економний варіант приготування печива був
    Печиво на розсолі – рецепт
    Печиво на розсолі – рецепт
    Взимку ми всі любимо поласувати солоними огірками або помідорами, а хтось навіть п'є залишився розсіл. Ми ж пропонуємо вам приготувати з розсолу
    Коржі на розсолі - рецепт
    Коржі на розсолі - рецепт
    Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
    Печиво із житнього борошна
    Печиво із житнього борошна
    Якщо не знаєте щоб такого смачненького приготувати до чаю, кави, какао в недільний день, пропонуємо спекти печиво із житнього борошна. Таке корисне
    Печиво з інжиром
    Печиво з інжиром
    Печиво з інжиром - корисне і смачне ласощі до чаю в колі сім'ї. Інжир сприяє гарному травленню і роботі дихальної системи. Давайте детально