Печиво на розсолі від огірків
Що тільки не йде в хід при приготуванні страв з бюджетним рецептами. Одним з останніх є рецепт печива на розсолі. В якості основи даного рецепту може виступати абсолютно будь розсіл з будь-яких овочів, але в рамках цієї статті ми приготуємо снек на його огіркової різновиди.
Незважаючи на те, що спочатку вам може здатися зворотне, печиво на розсолі не видає наявність свого головного інгредієнта ні смаком, ні запахом. Воно і правда може бути злегка солонуватим, але це зовсім не привід відмовлятися від приготування солодкого печива на розсолі основі. Крім того, текстура підсумкового ласощі буде прямо залежати від товщини розкатування: захочете похрумтіти крекерами – розкачайте тісто максимально тонко, а для приготування пишних і повітряних коржів тісто і зовсім достатньо спресувати лише долонями. Про те, як зробити печиво на розсолі і про всі тонкощі процесу готування ми розповімо далі.
Інгредієнти:
борошно - 325 г;
цукор - 70 г;
олія соняшникова - 80 мл;
розсіл огірковий - 80 мл;
сода - 3 г;
оцет - 1 ч. ложка.
Приготування
Схема приготування цього печива настільки ж проста, наскільки простий і перелік інгредієнтів. Борошно просіваємо і з'єднуємо з цукром, якщо ви плануєте готувати солоне печиво, цукор, зрозуміло, не додавайте, а разом нього покладіть добру пучку солі. З'єднуємо розсіл і масло, вливаємо суміш до борошна і цукру, додаємо гашену оцтом соду і замішуємо густе тісто. На даному етапі в тісто можна додати горішки, шоколад або сухофрукти . На присипаному борошном столі вимішуємо тісто протягом пари хвилин, розкачуємо і нарізаємо на окремі печеньки.
Випікаємо печиво на розсолі протягом 20 хвилин або до тих пір, поки воно не підрум'яниться країв. Температура духовки повинна досягати 180°С.
Печиво на розсолі можна приготувати і з додаванням джему, ягід і крему. Зрозуміло, всі ці добавки залишаються на ваш розсуд, але якщо під рукою опинилася баночка ягідного варення, то чому б не пустити її в хід?
Інгредієнти:
розсіл огірковий - 200 мл;
олія соняшникова 200 мл;
цукровий пісок - 250 г;
борошно - 630 г;
яйця курячі - 3 шт.;
розпушувач - 4 г;
ванілін - 5 г;
ягідне або фруктове варення.
Приготування
В одній ємності з'єднуємо рідкі інгредієнти: рослинне масло, яйця і сам розсіл. Окремо змішуємо просіяне борошно з цукром і розпушувачем, в цю ж суміш додаємо ванілін. Тепер вливаємо рідини в борошно і замішуємо густе тісто. Як тільки тісто стане еластичним, вимішування припиняємо, розкачуємо шматочок тесту в пласт близько 2 см і нарізаємо за допомогою будь-якої форми. У центрі печива робимо виїмку, укладаємо туди трохи варення і ставимо все випікатися в духовці близько 15 хвилин при 180°С.
Печиво на розсолі – рецепт навіть більш ніж економний, але його можна додатково розбавити такими ж інгредієнтами, начебто плавленого сиру. Виходить смачно і дуже дешево.
Інгредієнти:
плавлений сир - 120 г;
розсіл огірковий - 120 мл;
борошно - 320 г;
вершкове масло - 50 г;
яйце - 1 шт.;
розпушувач - 4 г;
насіння кунжуту - для прикраси.
Приготування
Збиваємо яйце з огірковим розсолом, пучкою солі і розтопленим маслом. Борошно просіваємо окремо, додавши розпушувач, після чого вливаємо суміш на основі розсолу до борошні, кладемо терту плавленим сирок і замішуємо густе тісто. Розкачуємо тісто на посипаній борошном поверхні, заливаємо залишками збитого яйця, молока або рослинним маслом, посипаємо кунжутним насінням і ставимо в духовку. 20 хвилин при 190°С повинно вистачити для того, щоб на виході у вас вийшло рум'яне і хрустке сирне печиво.
Незважаючи на те, що спочатку вам може здатися зворотне, печиво на розсолі не видає наявність свого головного інгредієнта ні смаком, ні запахом. Воно і правда може бути злегка солонуватим, але це зовсім не привід відмовлятися від приготування солодкого печива на розсолі основі. Крім того, текстура підсумкового ласощі буде прямо залежати від товщини розкатування: захочете похрумтіти крекерами – розкачайте тісто максимально тонко, а для приготування пишних і повітряних коржів тісто і зовсім достатньо спресувати лише долонями. Про те, як зробити печиво на розсолі і про всі тонкощі процесу готування ми розповімо далі.
Печиво на огірковому розсолі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Схема приготування цього печива настільки ж проста, наскільки простий і перелік інгредієнтів. Борошно просіваємо і з'єднуємо з цукром, якщо ви плануєте готувати солоне печиво, цукор, зрозуміло, не додавайте, а разом нього покладіть добру пучку солі. З'єднуємо розсіл і масло, вливаємо суміш до борошна і цукру, додаємо гашену оцтом соду і замішуємо густе тісто. На даному етапі в тісто можна додати горішки, шоколад або сухофрукти . На присипаному борошном столі вимішуємо тісто протягом пари хвилин, розкачуємо і нарізаємо на окремі печеньки.
Випікаємо печиво на розсолі протягом 20 хвилин або до тих пір, поки воно не підрум'яниться країв. Температура духовки повинна досягати 180°С.
Печиво на основі розсолу
Печиво на розсолі можна приготувати і з додаванням джему, ягід і крему. Зрозуміло, всі ці добавки залишаються на ваш розсуд, але якщо під рукою опинилася баночка ягідного варення, то чому б не пустити її в хід?
Інгредієнти:
Приготування
В одній ємності з'єднуємо рідкі інгредієнти: рослинне масло, яйця і сам розсіл. Окремо змішуємо просіяне борошно з цукром і розпушувачем, в цю ж суміш додаємо ванілін. Тепер вливаємо рідини в борошно і замішуємо густе тісто. Як тільки тісто стане еластичним, вимішування припиняємо, розкачуємо шматочок тесту в пласт близько 2 см і нарізаємо за допомогою будь-якої форми. У центрі печива робимо виїмку, укладаємо туди трохи варення і ставимо все випікатися в духовці близько 15 хвилин при 180°С.
Домашнє печиво на розсолі з плавленим сиром
Печиво на розсолі – рецепт навіть більш ніж економний, але його можна додатково розбавити такими ж інгредієнтами, начебто плавленого сиру. Виходить смачно і дуже дешево.
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйце з огірковим розсолом, пучкою солі і розтопленим маслом. Борошно просіваємо окремо, додавши розпушувач, після чого вливаємо суміш на основі розсолу до борошні, кладемо терту плавленим сирок і замішуємо густе тісто. Розкачуємо тісто на посипаній борошном поверхні, заливаємо залишками збитого яйця, молока або рослинним маслом, посипаємо кунжутним насінням і ставимо в духовку. 20 хвилин при 190°С повинно вистачити для того, щоб на виході у вас вийшло рум'яне і хрустке сирне печиво.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво на розсолі з помідор
Дивно, але факт: з розсолу від солоних помідорів або огірків можна приготувати дуже смачне і солодке печиво! При це не залишиться ніякого присмаку
Печиво на розсолі – рецепт
Взимку ми всі любимо поласувати солоними огірками або помідорами, а хтось навіть п'є залишився розсіл. Ми ж пропонуємо вам приготувати з розсолу
Пісне печиво
Якщо ви дотримуєтесь посту, це не означає, що харчуватися тепер можна тільки одноманітно і без смаку. Є багато чудових пісних страв. Зараз ми вам
Коржі на розсолі - рецепт
Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
Печиво без масла
Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати