Печиво на розсолі – рецепт
Рецепт печива на основі розсолу прийшов з 90-х, і хоч в нинішній час дефіциту продуктів на прилавках ми не відчуваємо, для багато подібне ласощі є стравою ностальгічним і приємним оку. Якщо ви належите до числа останніх, то спробуйте втілити один з нижепредставленных рецептів в життя.
Прийдешній пост змушує запасатися смачними рецептами без продуктів тваринного походження у списку інгредієнтів. Одним з ласощів до чаю або приємних перекусів може стати печиво з розсолом. Цей рецепт – база, яку можна урізноманітнювати різними добавками за власним смаком.
Інгредієнти:
розсіл з-під овочів - 245 мл;
цукровий пісок - 155 г;
борошно - 460 м;
рослинне масло - 70 мл;
сода - 4 р.
Приготування
В рамках цього конкретного рецепту необхідно насамперед з'єднати рідкі та сухі інгредієнти. Віночком збиваємо рідку суміш з масла і розсолу, туди ж додаємо цукровий пісок і чекаємо його розчинення. Окремо просіваємо борошно і змішуємо її з содою. Поступово підсипаючи борошняну суміш починаємо замішувати м'яке, але не липке тісто. Готове тісто можна розкачати в один пласт і нарізати фігурно з допомогою вирубки, а можна відразу розділити на порції, скачати тісто в кульки і розмістити на листі. Чим тонше буде раскатано тісто, тим суші вийде наше печиво на основі розсолу, і навпаки.
Випікатися печеньки належить при 180°С до вираженого золотисто-коричневого кольору.
Інгредієнти:
овочевий розсіл - 300 мл;
вівсяні пластівці - 330 г;
борошно - 640 г;
цукор - 175 г;
масло рослинне - 340 мл;
сода - 4 р.
Приготування
Розсіл з'єднуємо з будь-яким рослинним маслом, самим доступним варіантом є соняшникова, після чого додаємо до рідини цукровий пісок і ретельно вимішуємо, намагаючись розчинити всі кристали. Окремо змішуємо вівсяні пластівці і борошно, додаємо соду, щоб печиво вийшло пишним, а потім ретельно вимішуємо суху суміш з міксом масла, розсолу і цукру. Готове тісто на розсолі для печива буде злегка липковатым, тому формувати його найзручніше змоченими у воді або змазаними маслом руками. Кульки з вівсяного тіста викладаємо на силіконовий килимок або застеленому пергаментом деко, і розміщуємо печиво в розігрітій до 200°С духовці. Через 10 хвилин можна пробувати готове ласощі.
Інгредієнти:
маргарин - 165 г;
яйця - 2 шт.;
цукор - 185 г;
розсіл - 60 мл;
сода - 3 г;
борошно - 470 р.
Приготування
Тісто для цього печива готується за принципом бісквітного. Спершу м'який маргарин збивається з цукром дочиста, після чого до нього додають яйця і розсіл, знову збивають. Підсипаючи суміш з борошна і соди, замішуємо густе і не липке тісто. Ділимо тісто на 4 частини, кожну з яких пропускаємо через м'ясорубку, відрізаючи "ковбаски" з тіста рівне тієї довжини, як вам завгодно. Деко з печивом маємо в розігрітій до 190°С духовці і чекаємо 20 хвилин.
Інгредієнти:
цукор - 95 г;
розсіл з-під овочів - 130 мл;
борошно - 310 г;
рослинне масло - 130 мл;
какао-порошок - 20 г;
розпушувач - 4 р.
Приготування
Схема приготування такого печива мало чим відрізняється від описаної в попередніх рецептах. Борошно просіваємо з какао і розпушувачем, а розсіл збиваємо з маслом і цукром. З'єднавши обидві суміші, замішуємо не липке і еластичне тісто. Розкачуємо тісто на присипаному борошном столі і вирізаємо печиво. Випікаємо печиво при 190°С 15 хвилин.
Печиво пісне на розсолі – рецепт
Прийдешній пост змушує запасатися смачними рецептами без продуктів тваринного походження у списку інгредієнтів. Одним з ласощів до чаю або приємних перекусів може стати печиво з розсолом. Цей рецепт – база, яку можна урізноманітнювати різними добавками за власним смаком.
Інгредієнти:
Приготування
В рамках цього конкретного рецепту необхідно насамперед з'єднати рідкі та сухі інгредієнти. Віночком збиваємо рідку суміш з масла і розсолу, туди ж додаємо цукровий пісок і чекаємо його розчинення. Окремо просіваємо борошно і змішуємо її з содою. Поступово підсипаючи борошняну суміш починаємо замішувати м'яке, але не липке тісто. Готове тісто можна розкачати в один пласт і нарізати фігурно з допомогою вирубки, а можна відразу розділити на порції, скачати тісто в кульки і розмістити на листі. Чим тонше буде раскатано тісто, тим суші вийде наше печиво на основі розсолу, і навпаки.
Випікатися печеньки належить при 180°С до вираженого золотисто-коричневого кольору.
Вівсяне печиво на розсолі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розсіл з'єднуємо з будь-яким рослинним маслом, самим доступним варіантом є соняшникова, після чого додаємо до рідини цукровий пісок і ретельно вимішуємо, намагаючись розчинити всі кристали. Окремо змішуємо вівсяні пластівці і борошно, додаємо соду, щоб печиво вийшло пишним, а потім ретельно вимішуємо суху суміш з міксом масла, розсолу і цукру. Готове тісто на розсолі для печива буде злегка липковатым, тому формувати його найзручніше змоченими у воді або змазаними маслом руками. Кульки з вівсяного тіста викладаємо на силіконовий килимок або застеленому пергаментом деко, і розміщуємо печиво в розігрітій до 200°С духовці. Через 10 хвилин можна пробувати готове ласощі.
Печиво на розсолі з маргарином через м'ясорубку
Інгредієнти:
Приготування
Тісто для цього печива готується за принципом бісквітного. Спершу м'який маргарин збивається з цукром дочиста, після чого до нього додають яйця і розсіл, знову збивають. Підсипаючи суміш з борошна і соди, замішуємо густе і не липке тісто. Ділимо тісто на 4 частини, кожну з яких пропускаємо через м'ясорубку, відрізаючи "ковбаски" з тіста рівне тієї довжини, як вам завгодно. Деко з печивом маємо в розігрітій до 190°С духовці і чекаємо 20 хвилин.
Як приготувати шоколадне печиво на розсолі?
Інгредієнти:
Приготування
Схема приготування такого печива мало чим відрізняється від описаної в попередніх рецептах. Борошно просіваємо з какао і розпушувачем, а розсіл збиваємо з маслом і цукром. З'єднавши обидві суміші, замішуємо не липке і еластичне тісто. Розкачуємо тісто на присипаному борошном столі і вирізаємо печиво. Випікаємо печиво при 190°С 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво на розсолі з помідор
Дивно, але факт: з розсолу від солоних помідорів або огірків можна приготувати дуже смачне і солодке печиво! При це не залишиться ніякого присмаку
Печиво на розсолі від огірків
Печиво на огірковому розсолі виходить напрочуд смачним і зовсім без овочевого смаку, як може здатися. Такий економний варіант приготування печива був
Пісне печиво
Якщо ви дотримуєтесь посту, це не означає, що харчуватися тепер можна тільки одноманітно і без смаку. Є багато чудових пісних страв. Зараз ми вам
Вівсяне печиво з шоколадом
Якщо вам набридла магазинна випічка, зробіть для своїх близьких сюрприз, побалуєте їх новим і незвичайним рецептом. Вівсяне печиво з шматочками
Печиво з яблуками
Яблука використовують у приготуванні багатьох солодощів: тортів, тістечок, морозива, пирогів. Але сьогодні ми пропонуємо зробити найбільш просте
Печиво з медом
Не знаєте такого новенького приготувати до чаю? Тоді радимо спекти чудове печиво з медом, ми впевнені, такий десерт припаде до смаку і дорослим і